MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Σε αυτά τα 5 μαγαζιά το διάβασμα γίνεται ευχάριστη υπόθεση

Ανακαλύπτουμε μαζί κάποια αγαπημένα καφέ για διάβασμα ή δουλειά, που θα γίνουν τα επόμενα αγαπημένα σου στέκια.

Μαριαλενα Μάλλιου | 13.01.2024

Η εξεταστική πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και όσοι σπουδάζουμε έχουμε μπει σε ένα πνεύμα οργάνωσης και συγκέντρωσης – ή τουλάχιστον, προσπαθούμε. Το διάβασμα, είναι η αλήθεια, πως είναι μία δύσκολη υπόθεση. “Κλεισούρα”, laptop (ή βιβλία, για τους πιο πατροπαράδοτους), καθιστική καθημερινότητα κλπ.

Τι μας βοηθάει, όμως, να το κάνουμε λίγο πιο εύκολο και κυρίως ευχάριστο; Ένα ωραίο καφέ ή ένας ωραίος χώρος, που θα μάς παρακινήσει να βγούμε από το σπίτι μας και να πάμε να διαβάσουμε έξω, να δούμε κόσμο και να μπούμε σε ένα mood συγκέντρωσης, μαζί με άλλους ανθρώπους που ενδεχομένως βρίσκονται σε αντίστοιχη φάση με εμάς. Πάμε, λοιπόν, να δούμε μαζί κάποια από τα αγαπημένα μας καφέ για διάβασμα (ή δουλειά, μην το ξεχνάμε και αυτό), που θα γίνουν «must visit» στέκια σε αυτή την εξεταστική – και όχι μόνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕφτά διευθύνσεις για το καλύτερο brunch που θα δοκιμάσεις το 202412.09.2018

KICK
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα από τα πρώτα μαγαζιά που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για διάβασμα είναι το KICK, και δεν γινόταν να λείπει από τη λίστα μας. Ο χώρος φωτεινός και πολύχρωμος σε βάζει αμέσως σε ένα active πνεύμα, ενώ, ταυτόχρονα, το ότι το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών του μαγαζιού πηγαίνει εκεί με το laptop του για δουλειά, σε βοηθάει να βρεις την απαραίτητη συγκέντρωση για να ξεκινήσεις σιγά σιγά το διάβασμα και τις εργασίες. Συν ένα για εμάς ο κατάλογος του μαγαζιού, με πολλές vegeterian και vegan επιλογές!
Διεύθυνση: Σποράδων 26, Αθήνα 11361
Τηλέφωνο: 2111190369

Τιγρέ
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραμένουμε κέντρο και κατεβαίνουμε στα Εξάρχεια και στο Τιγρέ, έναν all day χώρο, που από το πρωί μέχρι το απόγευμα είναι ιδανικός για διάβασμα ή δουλειά. Σε μία ήσυχη γωνία της Μαυρομιλάχη, θα βρεις όλη την ηρεμία και τη συγκέντρωση που χρειάζεσαι, για να “αφοσιωθείς” σε ό,τι έχεις να κάνεις. Ο χώρος είναι απλά πανέμορφος, γεμάτος χρώμα και με αρκετές (για να μην πω πολλές) artistic πινελιές. Μαζί με το διάβασμά σας, εμείς προτείνουμε να δοκιμάσετε και το brownie του μαγαζιού, έτσι, για να γίνει η εργασία σας πιο…γλυκιά.
Διεύθυνση: Μαυρομιχάλη 98, Αθήνα 11472
Τηλέφωνο: 2103631232

Π55 Coworking Space
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και πάμε στο Γκάζι και σε έναν διαφορετικό χώρο, πλήρως αφιερωμένο σε όσους θέλουν να δουλέψουν ή να διαβάσουν εκτός σπιτιού. Για όλους εσάς που ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, το Π55 είναι ο απόλυτος παράδεισος. Ο καθαρός, minimal χώρος, με αρχαιοελληνικές πινελιές στο aesthetic του και μία κουλτούρα, που ακολουθεί το well being, παντρεύεται με υγιεινές και γευστικές επιλογές και έναν πολύ καλό καφέ. Το μαγαζί έχει διάφορους ορόφους (το καφέ στο ισόγειο, τον 1ο όροφο με τα γραφεία, τον όροφο των meeting rooms, το roof κλπ.), καθένας από τους οποίους προσφέρει μία διαφορετική εργασιακή εμπειρία στον επισκέπτη. Για να επισκεφθείτε το Π55 μπορείτε είτε να κλείσετε συνδρομή στο site του μαγαζιού, είτε να πάτε από εκεί και να τα κανονίσετε όλα στην είσοδο. Από εμάς, πάντως, είναι ένα μεγάλο ναι!
Διεύθυνση: Πλατaιών 55, Αθήνα 10435
Τηλέφωνο: 2105225555

Ohh Boy
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και παραμένουμε σε έναν χώρο που αγαπά και προάγει το well being και πηγαίνουμε στο Ohh Boy. Το μικρό, κουκλίστικο καφέ του Παγκρατίου, το συστήνουμε, εκτός των άλλων, και για διάβασμα ή δουλειά. Ο minimal, ήσυχος χώρος του εμπνέει συγκέντρωση και ηρεμία, ενώ ο κατάλογος με τα γλυκά του θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται ο εγκέφαλος για να αρχίσει να δουλεύει σε ρυθμούς εξεταστικής. Για τους πιο healthy της παρέας, εννοείται πως το μενού έχει και μία πληθώρα υγιεινών επιλογών, που δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο.
Διεύθυνση: Αρχελάου 32, Αθήνα 11635
Τηλέφωνο: 2111838340

Morning Bar
@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

@aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και κλείνουμε με ένα αγαπημένο spot του Κέντρου και το Morning Bar στο Κουκάκι. Το μαγαζί είναι ακριβώς αυτό που λέει, καθώς μιλάμε για τον απόλυτο πρωινό προορισμό. Η vintage αισθητική του, σε συνδυασμό με τον self service χαρακτήρα του, σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι πραγματικά, στο σπίτι σου και δημιουργούν το απόλυτο περιβάλλον για διάβασμα. Αν είσαι και fan του υδατάνθρακα (όπως εγώ) έχεις βρει τον παράδεισό σου! Το μαγαζί έχει από τις καλύτερες ζύμες που έχουμε δοκιμάσει στην Αθήνα -από cinnamon rolls μέχρι καλτσόνε, πίτες κλπ. Όπως θα καταλάβατε το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!
Διεύθυνση: Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Αθήνα 11741

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b