MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΨΗ

2024 is loading: Τράβα μπρος κι όσα έρθουν κι όσα πάνε

Έτσι ακριβώς, όπως το γνωστό τραγουδάκι με τη φωνή της Αλίκης Βουγιουκλάκη. Τράβα μπρος γιατί η ζωή μας μόνο έτσι γίνεται καλύτερη. Αυτή είναι για μένα μια από τις καλύτερες αποφάσεις για το 2024.

author-image Ελένη Δασκαλάκη

Η Πρωτοχρονιά ήρθε και έφυγε και είμαστε όλοι έτοιμοι για αποφάσεις που θα πάρουμε, για καινούργιες σελίδες που θα ανοίξουμε, για τα πεπραγμένα της χρονιάς που τελειώνει που θα αξιολογήσουμε. Έθιμο ή εσωτερική ανάγκη, το ορόσημο της αλλαγής του χρόνου αναπόφευκτα συνοδεύεται από ματιές προς τα πίσω και προς τα μπρος.

Τα τελευταία χρόνια, εκπαιδεύω το βλέμμα μου να κοιτάζει μόνο μπρος, τράβα μπρος, σιγοτραγουδάω (not) μέσα μου και επιλέγω να εστιάσω στο μέλλον αφήνοντας το παρελθόν εκεί που του πρέπει, πίσω. Τα λάθη, οι στεναχώριες, τα άγχη, τα προβλήματα που έχουν συμβεί σε παρελθόντα χρόνο δεν χρειάζεται να συνοδεύουν το καινούργιο ξεκίνημα που σημαίνει η νέα χρονιά. Τα νιώθω σαν βαρίδια που κρατάνε χαμηλωμένο το βλέμμα μου ενώ εγώ επιθυμώ να κοιτάζω ψηλά, να ονειρεύομαι, να κάνω σχέδια, να προγραμματίζω, να δοκιμάζω, να μετράω τις δυνάμεις μου.

Βλέποντας μπροστά, προσβλέποντας σε όσα θα φέρει το μέλλον, νιώθω ένα boost αισιοδοξίας. Αισθάνομαι πως όλα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο και πως έχω όλο τον χρόνο για να κάνω κι εγώ ό,τι περνάει από το χέρι μου για να συμβεί αυτό.

Όλα αυτά τα παραπάνω είναι το motto μου για το 2024 που έρχεται. Είναι ο τρόπος που αποφάσισα να σκέφτομαι ή έστω που θα προσπαθήσω να σκέφτομαι. Ίσως και να τυπώσω αυτά τα λόγια, αυτές τις νουθεσίες στον εαυτό μου, και να τα κολλήσω στην πόρτα του ψυγείου μαζί με τα μαγνητάκια από τα ταξίδια μου.

Αυτή είναι η υπόσχεση ευεξίας και αισιοδοξίας που δίνω στον εαυτό μου για το 2024 και αυτό το δημόσιο μοίρασμα ελπίζω ότι θα μου δώσει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ώθηση να κοιτάζω μπροστά και ψηλά, στα καλύτερα που θα έρθουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ καλύτερη επένδυση για την ψυχική μας υγεία είναι…12.09.2018

Κοίτα μπροστά, σκέψου αισιόδοξα, γίνε πιο υγιής

Είναι ίσως το χούι που μου έχει μείνει από τα χρόνια που είμαι συντάκτρια υγείας… Κάθε τι που σκέφτομαι σαν έμπνευση, σαν μία ψυχολογική ενθάρρυνση, αναζητώ εάν μπορεί να με κάνει και πιο υγιή, σωματικά και ψυχικά. Ίσως είναι το κάτι παραπάνω στη σκέψη μου που θα τη βοηθήσει να εδραιωθεί μέσα μου και να την κάνω πράξη νιώθοντας μεγαλύτερη σιγουριά ότι είναι σωστή επιλογή.

Αφού, λοιπόν, έγραψα εδώ τον δικό μου στόχο για το 2024, αναζήτησα στη Google έρευνες για το πώς η αισιοδοξία μας κάνει πιο υγιείς. Τι βρήκα; Δεκάδες έρευνες και επιστημονικά δεδομένα. Δεν θα τα απαριθμήσω τώρα γιατί δεν είναι αυτό το concept του συγκεκριμένου άρθρου. Επειδή όμως αξίζει να τα έχεις στο μυαλό σου, θα κάνω μία γρήγορη αναφορά.

Έρευνα σχετικά με την επίδραση της αισιοδοξίας στη διανοητική και τη φυσική μας υγεία αναδεικνύει την αισιοδοξία ως ελιξίριο καλής ζωής! (Δική μου η πολύ ελεύθερη απόδοση, αλλά αυτή είναι η ουσία.) Η αισιόδοξη στάση για τη ζωή, αυτό το «κοίτα μπροστά, κοίτα ψηλά, σκέψου ότι έχεις τον έλεγχο και ότι όλα θα πάνε καλύτερα» που περιγράφω παραπάνω, μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες για κατάθλιψη, να μας κάνει πιο ανθεκτικούς στις δυσκολίες και τα προβλήματα, να βελτιώσει συνολικά την ποιότητα της ζωής και να μας προσφέρει κίνητρο για την κάθε μέρα.

Δεν τα λες και λίγα!

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, εάν είσαι κι εσύ άνθρωπος που η νέα χρονιά σε προκαλεί να πάρεις αποφάσεις, δοκίμασε για το 2024 την αισιόδοξη θεώρηση. Αντί να αναλωθείς σε όλα όσα έχουν συμβεί τους προηγούμενους μήνες, στα δυσάρεστα, στις λάθος αποφάσεις και τους λάθος ανθρώπους στη ζωή σου, σκέψου ότι η καινούργια χρονιά είναι ένα λευκό χαρτί και ότι εσύ κρατάς το μολύβι που θα ορίσει όλα όσα θα το γεμίσουν.

Ακούγεται πολύ… Πολυάννα και το παιχνίδι της χαράς*; Και τι μ’ αυτό; Τι έχουμε να χάσουμε εάν ξεκινήσουμε τη χρονιά με αισιοδοξία, ενθουσιασμό και πίστη στο μέλλον; Πάμε, λοιπόν, για τα καλύτερα που έρχονται και εδώ θα είμαστε και θα τα συζητάμε μαζί!

*Εάν δεν καταλαβαίνεις τι εννοώ, απλά αντικατάστησε τη λέξη Πολυάννα με τη λέξη σούπερ αισιοδοξία. Διαφορετικά, μάλλον είμαστε συνομήλικοι και ξέρεις πολύ καλά σε ποια ηρωίδα βιβλίου αναφέρομαι!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBeauty Trends 2024: Τεχνητή νοημοσύνη, εξωσώματα και pre-aging12.09.2018

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b