MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θέατρο Ολύμπια: Το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα του Ιανουαρίου

Όλα όσα παρουσιάζει τον Ιανουάριο ο Δήμος Αθηναίων στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», σε διοργάνωση του ΟΠΑΝΔΑ.

«If music be the food of love, play on»
Monopoli Team

Μετά από μία επιτυχημένη χρονιά με διθυραμβικές κριτικές και sold out παραγωγές, το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» υποδέχεται το 2024 με μουσική και συνεχίζει το πλούσιο πρόγραμμά του με την υπογραφή του καλλιτεχνικού διευθυντή, Olivier Descotes.

Ο Ιανουάριος στο Θέατρο Ολύμπια με μια ματιά

Ο Ιανουάριος ξεκινάει με μία συναυλία με την Χορωδία Δήμου Αθηναίων με παραδοσιακά τραγούδια από την Ευρώπη, συνεχίζεται με μία μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο κοινωφελές έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Panos & Cressida 4 Life και έπειτα παρουσιάζει με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τη Babylon Orchester Berlin την εμβληματική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Μetropolis» με ζωντανή μουσική.

Στη συνέχεια την σκυτάλη παίρνει για το Gala όπερας το νέο αστέρι της διεθνούς σκηνής, ο αρχιμουσικός Alessandro Bonato, που διασχίζει το περίφημο Boulevard des Italiens στο Παρίσι, πλάι σε σπουδαίους ερμηνευτές, ενώ λίγο αργότερα ο Θοδωρής Βουτσικάκης συμπράττει για πρώτη φορά με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και μας προσκαλεί σε μια διαδρομή σχεδόν 100 ετών στο ελληνικό τραγούδι.

Τέλος, η Athens Big Band προσκαλεί στο Θέατρο Ολύμπια ένα νέο αστέρι της jazz, τον 15χρονο κιθαρίστα Δημήτρη Κασσαβέτη, ενώ η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον αρχιμουσικό Βύρωνα Φιδετζή και σε συνεργασία με τη διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, παρουσιάζει μια επιλογή από σπουδαία έργα του ρεπερτορίου που οφείλουν στον Σαίξπηρ την ύπαρξή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Χορωδία Δήμου Αθηναίων στο Θέατρο Ολύμπια με παραδοσιακά τραγούδια από την Ευρώπη12.09.2018

Συναυλία | Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Πέμπτη 11 Ιανουαρίου στις  20:30
Παραδοσιακά Τραγούδια από την Ευρώπη

Η ιστορία του χορωδιακού τραγουδιού στη δυτική κλασική μουσική είναι ένας συναρπαστικός διάλογος μεταξύ ιστορικότητας και νεωτερισμού. Η πλούσια πολυφωνική κληρονομιά των ευρωπαϊκών χωρών αποτελεί διαχρονικά πολύτιμη πηγή έμπνευσης για τους σπουδαίους τεχνίτες της κλασικής φόρμας, που αντλούν μελωδικά θέματα και ρυθμικά σχήματα από τη λαϊκή ευρωπαϊκή παράδοση, μεταφέροντας τη συγκινησιακή αμεσότητα της άγραφης συλλογικής δημιουργίας στον κόσμο της λόγιας σύνθεσης. Η αφύπνιση της εθνικής συνείδησης κατά τον 19ο αιώνα, αλλά και η συστηματοποίηση της εθνομουσικολογίας κατά τον 20ο αιώνα συμβάλλουν αποφασιστικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων επιλέγει να αναδείξει τον ρόλο της παράδοσης στους κλασικούς συνθέτες, ερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια από τη δυτική Ευρώπη, σε χορωδιακές επεξεργασίες των Johannes Brahms, Béla Bartók, Antonin Dvořák, Zoltán Kodály, Ralph Vaughan-Williams κ.ά.
*Πιάνο: Θάνος Μαργέτης
Μουσική διεύθυνση:  Σταύρος Μπερής
Είσοδος: 3€, 5€, 7€, 10€, 12€, 25€

Συναυλία | «Melodies 4 Life»
Panos And Cressida 4 Life
Κυριακή 14 Ιανουαρίου Στις 20:30

Το θέατρο Ολύμπια φιλοξενεί με ιδιαίτερη χαρά μια μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στο κοινωφελές έργο της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Panos & Cressida 4 Life, προς ενίσχυση της φιλανθρωπικής της δραστηριότητας.

Στη συναυλία βασικό ρόλο έχει ο Θανάσης Βούτσας, ένας εξαιρετικός νέος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, που μας υπόσχεται υπέροχα πράγματα για το μέλλον. Καλεσμένη του Θανάση Βούτσα, η σπουδαία ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, που θα μας χαρίσει όπως πάντα σπάνιες ερμηνείες με την μοναδική φωνή της. Η κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη, επιμελείται καλλιτεχνικά τη συναυλία και με την εμπειρία της και την αισθητική της επιλέγει γνωστά και αγαπημένα τραγούδια κορυφαίων Ελλήνων δημιουργών, από το Μίκη Θεοδωράκη και το Μάνο Χατζιδάκι έως το Διονύση Σαββόπουλο και τους αδελφούς Κατσιμίχα, αλλά και τραγούδια του Θανάση Βούτσα.  Συμμετέχει και ο τραγουδοποιός Μιχάλης Κωτσόγιαννης. Τις ενορχηστρώσεις της συναυλίας επιμελείται ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, διευθύνοντας παράλληλα μία εξαιρετική ομάδα δέκα σπουδαίων μουσικών.
*Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 20€, 25€

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Μαρία Φαραντούρη
Ενορχήστρωση: Νεοκλής Νεοφυτίδης
Ερμηνεύει ο Θανάσης Βούτσας
Μαζί του η Γιώτα Νέγκα
Συμμετέχει ο Μιχάλης Κωτσόγιαννης

Προβολή με Ζωντανή Μουσική | «Metropolis»
Babylon Orchester Berlin
Τρίτη 16 Ιανουαρίου στις  20:30

Σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τη Babylon Orchester Berlin το Θέατρο Ολύμπια παρουσιάζει την εμβληματική ταινία επιστημονικής φαντασίας «Μetropolis».

Το βωβό αριστούργημα του Fritz Lang θα προβληθεί αποκατεστημένο στην ολοκληρωμένη του, μη λογοκριμένη εκδοχή με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τη Babylon Orchester Berlin, υπό τη μπαγκέτα του γνωστού αρχιμουσικού Στέφανου Τσιαλή. Την πρωτότυπη μουσική της ταινίας, τα γυρίσματα της οποίας ολοκληρώθηκαν στη Γερμανία το 1927, συνέθεσε ο Gottfried Huppertz. Διευθυντής του κινηματογράφου Babylon, του μοναδικού κινηματογράφου που ειδικεύεται στην προβολή βωβών ταινιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής, είναι ο Timothy Grossman, ενώ καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας και μόνιμος συνεργάτης της είναι ο Hans Brandner.

Το «Metropolis», λίγο μετά την πρεμιέρα του, κόπηκε και αλλοιώθηκε σημαντικά σε σχέση με την αυθεντική του βερσιόν. Έκτοτε, περισσότερο από το ένα τέταρτο της ταινίας θεωρείτο χαμένο. Ωστόσο, το 2008, στο Μπουένος Άιρες βρέθηκε μια κόπια που διέσωζε σχεδόν ολόκληρη την αρχική ταινία, αλλά με σημαντικές φθορές.

Η αποκατάσταση του 2010 έγινε από το Ίδρυμα Friedrich Wilhelm Murnau Foundation και τη Γερμανική Ταινιοθήκη (Deutsche Kinemathek – Museum für Film und Fernsehen) σε συνεργασία με το Museo del Cine Pablo C. Ducrós Hicken.

H ταινία

Η «Μητρόπολη» είναι το καμάρι του σύγχρονου κόσμου: ένας παράδεισος που απολαμβάνουν λίγοι προνομιούχοι, οι αστοί. Την πόλη διοικεί ο Τζο Φρέντερσεν, από το τεράστιο γραφείο του στην κορυφή ενός ουρανοξύστη. Στα έγκατα της γης, κάτω από την πόλη με την έντονη ζωή, στρατιές κατάκοπων εργατών χειρίζονται τις μηχανές, ώστε όλα να λειτουργούν ρολόι στην επιφάνεια της γης. Όλα θα αλλάξουν όταν ο γιος του Φρέντερσεν, ο Φρέντερ γνωρίζει κατά τύχη τη Μαρία, κόρη ενός εργάτη. Την ερωτεύεται, την ακολουθεί στην πόλη των εργατών και συγκλονίζεται όταν ανακαλύπτει ότι η δική του ευτυχία στηρίζεται στον μόχθο ενός ολόκληρου κόσμου, που δεν γνώριζε καν ότι υπάρχει. Όμως ο Φρέντερσον θα κάνει τα πάντα ώστε να εμποδίσει την αλλαγή…
*Παίζουν: Brigitte Helm, Alfred Abel, Gustav Fröhlich, Rudolf Klein-Rogge, Fritz Rasp, Theodor Loos.
Mουσική διεύθυνση: Στέφανος Τσιαλής
Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 19€, 20€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMetropolis: Η εμβληματική ταινία στο Θέατρο Ολύμπια με live μουσική συνοδεία από τη Babylon Orchester Berlin12.09.2018

Γκαλα Οπερας | Boulevard Des Italiens / Ιταλοί συνθέτες στο Παρίσι
Συμφωνική Ορχήστρα & Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις  20:30

Φωτογραφία: ©Théâtre de l’Académie royale de musique – Grande salle

Το Παρίσι υπήρξε η κατεξοχήν πόλη των τεχνών και της πρωτοπορίας στην Ευρώπη για πολλούς αιώνες. Χάρη στο υψηλό επίπεδο της μουσικής ζωής, κορυφαίοι Ιταλοί συνθέτες συρρέουν στη γαλλική πρωτεύουσα: ο Cherubini και ο Spontini πριν από την Επανάσταση, και οι Donizetti, Rossini, Bellini και Verdi κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Πόλος έλξης των συνθετών είναι η Όπερα του Παρισιού, που κυριαρχεί στην ευρωπαϊκή σκηνή με τις παραγωγές μεγάλης κλίμακας, εγκαινιάζοντας ένα νέο είδος, την αποκαλούμενη «grand opéra». Το νέο αστέρι της διεθνούς σκηνής, ο αρχιμουσικός Alessandro Bonato, διασχίζει το περίφημο Boulevard des Italiens στο Παρίσι, πλάι σε σπουδαίους ερμηνευτές· μεταξύ αυτών, η σοπράνο Catherine Hunold, η εντυπωσιακή Αδελφή Βεατρίκη στην ομώνυμη όπερα του Δημήτρη Μητρόπουλου, ο τενόρος Dmitry Korchak και ο μπάσος Riccardo Fassi, που θριαμβεύουν στις σπουδαιότερες λυρικές σκηνές. Θα παρουσιαστούν άριες και σύνολα από όπερες των Spontini, Cherubini, Rossini, Donizetti, Verdi.
*Σολίστ: Catherine Hunold, σοπράνο | Dmitry Korchak, τενόρος | Marko Mimica, μπάσος
Συμμετέχουν: Βάσια Ζαχαροπούλου, σοπράνο | Ιωάννα Βρακατσέλη, μέτζο-σοπράνο | Νικόλας Μαραζιώτης, τενόρος | Γιάννης Φίλιας, τενόρος | Γιάννης Σελητσανιώτης, βαρύτονος | Μουσική διεύθυνση: Alessandro Bonato | Μουσική προετοιμασία: Δημήτρης Γιάκας | Σχεδιασμός φωτισμών: Χριστίνα Θανάσουλα | Διδασκαλία χορωδίας: Σταύρος Μπερής
Είσοδος: 5€, 10€, 15€, 20€, 25€, 40€

Συναυλία | Φλέβα μας Γίναν τα Τραγούδια…
Με Τον Θοδωρή Βουτσικάκη
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου στις 20:30

Φωτογραφία: ©Νικηφόρος Βιδάλης

Ο Θοδωρής Βουτσικάκης συμπράττει για πρώτη φορά με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και μας προσκαλεί σε μια διαδρομή σχεδόν 100 ετών στο ελληνικό τραγούδι στο Δημοτικό Θέατρο Ολύμπια, έναν χώρο που έχει τιμήσει και φιλοξενήσει πολλές γενιές εκπροσώπων της ελληνικής δημιουργίας. Από την παράδοση στο ρεμπέτικο και από τους κορυφαίους λαϊκούς και λόγιους συνθέτες του 20ού αιώνα στο σήμερα, στίχοι και μελωδίες που κυλάνε στις φλέβες μας όπως το αίμα, ανασαίνουν ξανά μέσα από τον γεμάτο αποχρώσεις ερμηνευτικό κόσμο του αγαπημένου τραγουδιστή και των έμπειρων μουσικών του Εργαστηρίου Ελληνικής Μουσικής.
*Ερμηνεύει ο Θοδωρής Βουτσικάκης
Μουσική διεύθυνση / ενορχηστρώσεις: Άγγελος Ηλίας
Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 18€, 20€

Συναυλία | Legends And The Youth
Featuring Dimitris Kassavetis & Manos Theodosakis
Athens Big Band
Πέμπτη 25 Ιανουαρίου στις 20:30

H Athens Big Band προσκαλεί στο Ολύμπια ένα νέο αστέρι της jazz, τον κιθαρίστα Δημήτρη Κασσαβέτη. Σε ηλικία μόλις 15 ετών, ο νεαρός μουσικός έχει ήδη στο ενεργητικό του σημαντικές  εμφανίσεις και συνεργασίες, που τον φέρνουν στο προσκήνιο της ελληνικής jazz σκηνής. Στο πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί, αναδεικνύεται η πηγαία μουσικότητα του Δημήτρη Κασσαβέτη, μέσα από ένα ρεπερτόριο που σφραγίζεται από τις επιρροές εμβληματικών σύγχρονων δημιουργών, όπως ο θρυλικός Kurt Rosenwinkel. Συμμετέχει επίσης ο διακεκριμένος τρομπετίστας Μάνος Θεοδοσάκης.
*Ερμηνεύουν: Δημήτρης Κασσαβέτης, Μάνος Θεοδοσάκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σάμι Αμίρης
Είσοδος: 5€, 10€, 12€, 15€, 18€, 20€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMelodies4Life: Ο Θανάσης Βούτσας με τη Γιώτα Νέγκα δίνουν μια εορταστική συναυλία, για καλό σκοπό, στο Ολύμπια12.09.2018

Συναυλία | «If music be the food of love, play on»
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών
Σάββατο 27 Ιανουαρίου στις 20:30

Η μαγεία του Σαίξπηρ και η επιρροή που άσκησε σε γενιές μουσικών μέσα στους αιώνες συνοψίζονται στα λόγια του νεαρού Hector Berlioz, στον οποίο η ποιητική δύναμη του βάρδου αποκαλύπτει «έναν ολόκληρο παράδεισο τέχνης». Ο θαυμασμός του Berlioz είναι ενδεικτικός της λατρείας των Γάλλων ρομαντικών· στο πρόσωπο του Σαίξπηρ αναγνωρίζουν ένα σύμβολο ελευθερίας, έναν δημιουργό ασυμβίβαστο, που δεν υποτάχθηκε πάρα μόνο στην ευφυΐα του, αψηφώντας τους ακαδημαϊκούς κανόνες και τα ήθη της εποχής του. Η σαιξπηρική φλέβα ενέπνευσε στους συνθέτες συμφωνικά έργα, όπερες, κύκλους τραγουδιών, έργα σκηνικής μουσικής, καλύπτοντας μια ευρύτατη δημιουργική γκάμα. Στο πρόγραμμά της η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, υπό τον αρχιμουσικό Βύρωνα Φιδετζή και σε συνεργασία με τη διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Χριστίνα Πουλίτση, παρουσιάζει μια επιλογή από σπουδαία έργα του ρεπερτορίου που οφείλουν στον Σαίξπηρ την ύπαρξή τους.

Pyotr Ilyich Tchaikovsky:  Άμλετ, εισαγωγή-φαντασία, έργο 67
Ambroise Thomas: Άμλετ, «Adieu, dit-il, ayez foi!» (Οφηλία)
Σπύρος Σαμάρας: La Martire, Ρομανέσκα
Giacomo Meyerbeer: Le Pardon de Ploërmel (Dinorah), «Ombre légère»
Hector Berlioz: Ρωμαίος και Ιουλιέτα, έργο 17, αποσπάσματα

Σολίστ: Χριστίνα Πουλίτση, σοπράνο
Μουσική διεύθυνση: Βύρων Φιδετζής
Είσοδος: 3€, 5€, 7€, 10€, 12€, 25€

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Προπώληση:

https://www.ticketservices.gr/el/theatro-olympia/

Τηλεφωνικό κέντρο: 210 7234567

e-mail: [email protected]

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα

Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Δευ-Παρ: 9πμ-5μμ

Πώληση εισιτηρίων για όλες τις παραγωγές πραγματοποιείται και στο θέατρο, Ακαδημίας 59, Αθήνα, δύο ώρες πριν την έναρξη των προγραμματισμένων παραστάσεων.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b