MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Μαρία Κίτσου: «Θέλω να απεμπλακώ από τον ρόλο μου στις ‘Άγριες Μέλισσες’» (vid)

Η Μαρία Κίτσου μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για την «Γέρμα» που πρωταγωνιστεί στο θέατρο, την επιστροφή της στην τηλεόραση αλλά και για τις «Άγριες Μέλισσες».

Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Monopoli Team

Η Μαρία Κίτσου είναι μια σύγχρονη «Γέρμα»

Η Μαρία Κίτσου, καλεσμένη της εκπομπής «Πάμε Δανάη», μίλησε για την σύγχρονη εκδοχή της «Γέρμας» – μια διασκευή του Σάιμον Στόουν πάνω στο πρωτότυπο έργο του Λόρκα –  την οποία ενσαρκώνει αυτή την περίοδο στο Θέατρο Πόρτα.

Η «Γέρμα» του Λόρκα, που πρωτοανέβηκε το 1934 στη Μαδρίτη, πραγματεύεται την αδυναμία μιας γυναίκας να τεκνοποιήσει, σε ένα φτωχό, αγροτικό και συντηρητικό περιβάλλον. Όσο κι αν έχουν αλλάξει οι καιροί και η θέση της γυναίκας στα 90 χρόνια που μεσολάβησαν, το θέμα αυτό παραμένει διαχρονικό, σημαδεύοντας και σαρώνοντας συχνά σχέσεις και ζωές. Στη σύγχρονη αυτή διασκευή, που παρουσιάστηκε –κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές–  το 2017 στο Λονδίνο (Young Vic), συναντάμε τους ήρωες στο σήμερα, επαγγελματικά επιτυχημένους και πολλά υποσχόμενους. Όπως και στο έργο του Λόρκα, ο κόσμος τους δοκιμάζεται και διαλύεται, λόγω της ατεκνίας. Η σχέση του ζευγαριού φθείρεται σταδιακά, ενώ παρακολουθούμε την εμμονή της ηρωίδας να αποκτήσει παιδί, τις εξωσωματικές να αποτυγχάνουν διαρκώς και τον σύζυγο να αδυνατεί να παρακολουθήσει τον αδιέξοδο αυτόν αγώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓέρμα: Μια γυναικεία κραυγή στη σύγχρονη συντηρητική κοινωνία12.09.2018

«Από την αρχή των παραστάσεων έχω γνωρίσει πάρα πολλά ζευγάρια τα οποία έχουν έρθει και μου έχουν μιλήσει γι’ αυτό το θέμα που τους βασανίζει ακόμη», ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός. «Είναι η πιο ιερή αποστολή για εμένα το να φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο. Αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος. Δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που για να σώσουν τον γάμο τους καταφεύγουν στη σύλληψη ενός παιδιού. Και για την κοινωνική επιβεβαίωση, φυσικά».

Οι «Άγριες Μέλισσες» και η επιστροφή στην τηλεόραση

Για την κοινωνία και αν είναι ανοιχτή απέναντι στην δημιουργία διαφορετικών μορφών οικογένειας, η Μαρία Κίτσου σχολίασε: «Είναι μια μεγάλη πληγή αυτό. Είμαι της άποψης πως θα έπρεπε να υπάρχουν σχολές γονέων, ανεξάρτητα από το αν είσαι ετεροφυλόφιλος ή ομοφυλόφιλος». 

Για τον ρόλο της «Ελένης Σταμίρη» στις «Άγριες Μέλισσες», η ηθοποιός ανέφερε πως ήθελε να απεμπλακεί από της εικόνα της και γι’ αυτό αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από την τηλεόραση. «Ήταν ένας πολύ δυναμικός και κυριαρχικός χαρακτήρας. Ήθελα λίγο να την ξεχάσει ο κόσμος και να επανέλθω με κάτι διαφορετικό. Βαριέμαι πάρα πολύ να κάνω τα ίδια πράγματα». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Mother»: Η Μαρία Κίτσου επιστρέφει σε νέα δραματική σειρά (vid)12.09.2018

Έτσι, η Μαρία Κίτσου ετοιμάζεται να επιστρέψει με την ελληνική εκδοχή του «Mother», μία μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων που θα προβληθεί στον Alpha, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση. Θα υποδυθώ μια δασκάλα η οποία αντιλαμβάνεται πως ένα μικρό κοριτσάκι κακοποιείται από τη μητέρα του και τον εραστή της. Κι έτσι, μετά από πολλή σκέψη παίρνει την γενναία απόφαση να το απαγάγει». 

Τα social media και η ψυχοθεραπεία στη ζωή της

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να σχολιάσει το γεγονός πως επιλέγονται ηθοποιοί για παραγωγές, βάσει των ακολούθων που έχουν στα social media. «Είναι πολύ θλιβερό. Δεν είναι δυνατόν η αξία ενός ανθρώπου να μετριέται με βάση το πόσους ακόλουθους έχει. Με θυμώνει». 

«Η ανάγκη να φροντίσω τον εαυτό μου με ώθησε στο να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία. Είδα ότι χρειαζόμουν βοήθεια και τη ζήτησα. Και παρακαλώ όποιον νιώθει έτσι να το κάνει κι εκείνος», ανέφερε για τη σχέση της με την ψυχοθεραπεία, ενώ μάλιστα είπε πως η υποκριτική είναι κάτι που στην ίδια λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά. «Κακά τα ψέματα αλλά οι ψυχικές ασθένειες είναι και σήμερα λίγο ταμπού». 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b