Gaza
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΈνα ντοκιμαντέρ πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Gaza επιτρέπει στο κοινό να ταυτιστεί με τους ρυθμούς της συνηθισμένης ζωής σε μια περιοχή που ταράζεται από συγκρούσεις.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΣε αυτή τη συγκινητική ταινία, ξεδιπλώνεται ένα όμορφο πορτρέτο καθημερινών πολιτών της Γάζας, που ζουν τις ζωές πέρα από τα ερείπια της αιώνιας σύγκρουσης. Ελεύθεροι από το κλισέ του ρεπορτάζ ειδήσεων, αποκαλύπτουμε έναν τόπο ομορφιάς μέσα στην καταστροφή, μέσα από τις ζωές των εξαιρετικών ανθρώπων του.
Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο έφηβους από τα αντίθετα άκρα του κοινωνικού χάσματος της Γάζας, τον Κάρμα και τον Αχμέντ. Στο αυτοσχέδιο σπίτι του Αχμέτ ζει η μεγαλύτερη οικογένεια της Γάζας με 14 γιους, 22 κόρες, έναν πατέρα και τρεις συζύγους. Λιγότερο από 10 μίλια μακριά, το πολυτελές διαμέρισμα της Κάρμα, μαζί με τη φιλελεύθερη μητέρα του, τον παραδοσιακό πατέρα και τις τρεις αδερφές της λένε μια διαφορετική ιστορία.
Ο Αχμέντ δεν κοιτάζει πέρα από τη Γάζα για τους στόχους της ζωής του και ονειρεύεται να γίνει μεγάλος ψαράς στα μόλις τρία μίλια περιορισμένου νερού πέρα από την ακτή. Αλλά καθώς η Κάρμα ατενίζει τη θάλασσα, θρηνεί για τις απρόσιτες ευκαιρίες που γνωρίζει ότι βρίσκονται πέρα από αυτό.
Μαζί με τους δύο κεντρικούς μας χαρακτήρες, ακολουθούμε έναν σκηνοθέτη θεάτρου που ανεβάζει μια παραγωγή για τις κοινωνικές διαφορές στη λωρίδα, έναν ταξιτζή, έναν εστιάτορα στον τελευταίο όροφο και δίδυμες γυναίκες διοργανώτριες γάμων. Μέσα από αυτές τις συνηθισμένες ζωές με πλούσια παρατήρηση, αποκτάμε ένα περίπλοκο πορτρέτο της ζωής σε αυτό το αξιοσημείωτο μέρος. Η Γάζα μπορεί να έχει χτυπηθεί και να σπάσει, αλλά παραμένει ζωντανή και με χρώμα. Ένας λαός αήττητος, και μέσα από την ταινία βλέπουμε μια εύγλωττη, ανθεκτική, αστεία και θαρραλέα ομάδα ψυχών, στις ζωές των οποίων ο παγκόσμιος φακός επικεντρώνεται, χωρίς όμως να βλέπει πραγματικά.
Ο έμπειρος Ιρλανδός σκηνοθέτης Garry Keane και ο βραβευμένος φωτογράφος Andrew McConnell έχουν ενσωματωθεί βαθιά στην κοινότητα και τον πολιτισμό και έχουν δημιουργήσει πρωτοφανή σύνδεση. Έχουν αναπτύξει ένα ξεκάθαρο όραμα για μια ταινία για την ανείπωτη ιστορία της Γάζας μέσα από τους ανθρώπους της.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Οι ταινίες της εβδομάδας: Το γεμάτο ενσυναίσθηση σινεμά του Χαμαγκούτσι
- Ξέρουν κάτι οι Άγγλοι που πίνουν συνέχεια τσάι; Facts για το τσάι και άλλα αφεψήματα
- Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ, από την Παιδική Σκηνή Γιούλης Ηλιοπούλου στο Θέατρο Πειραιώς 131
- LAYA: Ο νέος μάρσιπος της CYBEX σύμμαχος των γονιών από την πρώτη μέρα
- Οι Οργανούληδες συνεχίζουν για 5η χρονιά το ταξίδι τους στα σχολεία