MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
16
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΙΝΕΜΑ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ X
ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑΙΝΙΑ X
1ο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Ελληνικού Κινηματογράφου
28 χρόνια μετά: Ο ναός των οστών
Avatar: Φωτιά και στάχτη
Crash
DumbLand
Dynamic:01
Eraserhead
Father Mother Sister Brother
Golden Brothers 2
Greenland 2
Kontinental ’25
Mankind’s Folly
Marty Supreme
Noi
Primate
The early short films of David Lynch
Twin Peaks: ο ύποπτος κόσμος
Vampyr
Ένα απλό ατύχημα
Ένα πράγμα με φτερά
Ανακόντα
Αν είχα πόδια θα σε κλωτσούσα
Βουγονία
Γαλάζιο μονοπάτι
Γερτρούδη
Ζούσε τη ζωή της
Ζωούπολη 2 (μεταγλωττισμένη)
Η Αγγελία
Η φωνή της Χιντ Ρατζάμπ
Καμία άλλη επιλογή
Καποδίστριας
Μέρες οργής
Μαζί ξανά
Μια ιδιωτική ζωή
Μια μάχη μετά την άλλη
Μοιραίο πάθος
Μπλε βελούδο
Μπομπ Σφουγγαράκης: Η αναζήτηση του τετραγωνοπαντελονή (μεταγλωττισμένη)
Νυρεμβέργη
Νύχτα δολοφόνων
Ο Κινηματογραφιστής
Ο Στρατηγός
Ο έρωτας γράφεται…
Ο βασιλιάς των βασιλιάδων: Μια ιστορία από τον Κάρολο Ντίκενς (μεταγλωττισμένη)
Ολέθρια σχέση
Ο σούπερ Τσάρλι (μεταγλωττισμένη)
Ο χορός των φαντασμάτων (μεταγλωττισμένη)
Ρούφους – Ο θαλάσσιος δράκος που δεν ήξερε κολύμπι (μεταγλωττισμένη)
Σε μια άγνωστη χώρα
Σπασμένη φλέβα
Συναισθηματική αξία
Τα κάλαντα των Χριστουγέννων
Τι σου λέει αυτή η φύση
Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή; Πρώτο Μέρος
Το Αριστερό μου Χέρι
Το δέντρο που πληγώναμε
Το σκάφος του τρόμου
Το ταρανδάκι των Χριστουγέννων (μεταγλωττισμένη)
Χαμένη λεωφόρος
Ντοκιμαντέρ

Gaza

Ένα ντοκιμαντέρ πιο επίκαιρο από ποτέ. Η Gaza επιτρέπει στο κοινό να ταυτιστεί με τους ρυθμούς της συνηθισμένης ζωής σε μια περιοχή που ταράζεται από συγκρούσεις.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 92'
Monopoli Team

Σε αυτή τη συγκινητική ταινία, ξεδιπλώνεται ένα όμορφο πορτρέτο καθημερινών πολιτών της Γάζας, που ζουν τις ζωές πέρα από τα ερείπια της αιώνιας σύγκρουσης. Ελεύθεροι από το κλισέ του ρεπορτάζ ειδήσεων, αποκαλύπτουμε έναν τόπο ομορφιάς μέσα στην καταστροφή, μέσα από τις ζωές των εξαιρετικών ανθρώπων του.

Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο έφηβους από τα αντίθετα άκρα του κοινωνικού χάσματος της Γάζας, τον Κάρμα και τον Αχμέντ. Στο αυτοσχέδιο σπίτι του Αχμέτ ζει η μεγαλύτερη οικογένεια της Γάζας με 14 γιους, 22 κόρες, έναν πατέρα και τρεις συζύγους. Λιγότερο από 10 μίλια μακριά, το πολυτελές διαμέρισμα της Κάρμα, μαζί με τη φιλελεύθερη μητέρα του, τον παραδοσιακό πατέρα και τις τρεις αδερφές της λένε μια διαφορετική ιστορία.

Ο Αχμέντ δεν κοιτάζει πέρα από τη Γάζα για τους στόχους της ζωής του και ονειρεύεται να γίνει μεγάλος ψαράς στα μόλις τρία μίλια περιορισμένου νερού πέρα από την ακτή. Αλλά καθώς η Κάρμα ατενίζει τη θάλασσα, θρηνεί για τις απρόσιτες ευκαιρίες που γνωρίζει ότι βρίσκονται πέρα από αυτό.

Μαζί με τους δύο κεντρικούς μας χαρακτήρες, ακολουθούμε έναν σκηνοθέτη θεάτρου που ανεβάζει μια παραγωγή για τις κοινωνικές διαφορές στη λωρίδα, έναν ταξιτζή, έναν εστιάτορα στον τελευταίο όροφο και δίδυμες γυναίκες διοργανώτριες γάμων. Μέσα από αυτές τις συνηθισμένες ζωές με πλούσια παρατήρηση, αποκτάμε ένα περίπλοκο πορτρέτο της ζωής σε αυτό το αξιοσημείωτο μέρος. Η Γάζα μπορεί να έχει χτυπηθεί και να σπάσει, αλλά παραμένει ζωντανή και με χρώμα. Ένας λαός αήττητος, και μέσα από την ταινία βλέπουμε μια εύγλωττη, ανθεκτική, αστεία και θαρραλέα ομάδα ψυχών, στις ζωές των οποίων ο παγκόσμιος φακός επικεντρώνεται, χωρίς όμως να βλέπει πραγματικά.

Ο έμπειρος Ιρλανδός σκηνοθέτης Garry Keane και ο βραβευμένος φωτογράφος Andrew McConnell έχουν ενσωματωθεί βαθιά στην κοινότητα και τον πολιτισμό και έχουν δημιουργήσει πρωτοφανή σύνδεση. Έχουν αναπτύξει ένα ξεκάθαρο όραμα για μια ταινία για την ανείπωτη ιστορία της Γάζας μέσα από τους ανθρώπους της.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Άντριου Μακκόνελ, Γκάρι Κιν

Παίζουν: Ντάνα Αμπέντ

Διάρκεια: 92'
Χώρα: Ιρλανδία, Καναδάς, Γερμανία
Έτος: 2019

Διανομή: New Star
Περισσότερα από CINEMA