MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Εξερευνώντας τα γεφύρια-στολίδια των Γρεβενών

Ταξιδεύουμε στα Γρεβενά για να ανακαλύψουμε υπέροχους τόπους που φιλοξενούν τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά πέτρινα γεφύρια της Μακεδονίας.

Monopoli Team

Τα Γρεβενά είναι προικισμένα με σπάνια ομορφιά και τα σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη είναι πολλά. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχετε ακούσει για τα αμέτρητα πέτρινα γεφύρια τους, που είναι τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά της Μακεδονίας. Πραγματικά διαμάντια της λαϊκής αρχιτεκτονικής, συνδεδεμένα με μύθους και τοπικές παραδόσεις, τα γεφύρια αυτά μοιάζουν με προεκτάσεις της φύσης έτσι όπως εναρμονίζονται με το περιβάλλον. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα ωραιότερα γεφύρια των Γρεβενών που μπορείτε να επισκεφθείτε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑTrolltunga: Πεζοπορία στον πιο εντυπωσιακό βράχο της Νορβηγίας12.09.2018

Γεφύρι Πορτίτσας

Το γεφύρι της Πορτίτσας βρίσκεται στο χωριό Σπήλαιο του νομού Γρεβενών και απέχει 45 χλμ. από την ομώνυμη πρωτεύουσα. Είναι ίσως το δημοφιλέστερο και ομορφότερο γεφύρι του νομού, μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο που δημιουργεί το βαθύ φαράγγι. Οι δύο τεράστιοι βράχοι που ορθώνονται σαν συμπληγάδες πέτρες πίσω από το γεφύρι προκαλούν δέος, ενώ η εικόνα συμπληρώνεται από τα καταπράσινα νερά του ποταμού Βενέτικου. Η κατασκευή του υπολογίζεται το 1743 και σύμφωνα με πηγές χτίστηκε με προσφορές από το Μοναστήρι του Σπηλαίου. Είναι δίτοξο γεφύρι με το άνοιγμα του μεγάλου τόξου να φτάνει στα 13,80 μέτρα και του μικρού τα 5 μέτρα. Από το χωριό Σπήλαιο ξεκινάει ένα μονοπάτι μήκους περίπου 2 χλμ. που φτάνει ως το γεφύρι της Πορτίτσας. Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο τον δρόμο που ξεκινάει από στα δυτικά του χωριού (αρχικά είναι χωμάτινος, ενώ η συνέχεια της πορείας είναι ασφαλτοστρωμένη).

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr. 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b