MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 25-26 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

Το ερωτευμένο σύννεφο, της Σοφίας Καμαγιάννη στην Εναλλακτική Σκηνής της ΕΛΣ

Hεξαιρετικά επιτυχημένη όπερα για παιδιά και νέους Το ερωτευμένο σύννεφο της Σοφίας Καμαγιάννη σε λιμπρέτο της Ελένης Ζαφειρίου, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ναζίμ Χικμέτ, και σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ. Το Ερωτευμένο σύννεφο του σημαντικού Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ αποτελεί μια ανυπόκριτα ρομαντική αλληγορία του αγώνα για τα ιδανικά και τις αξίες, που συγκινεί ακόμη και στις μέρες μας εξαιτίας της ειλικρίνειας και της ευαισθησίας με τις οποίες εξυμνεί πανανθρώπινες αξίες όπως η ελευθερία, η αλληλεγγύη, η φιλία, ο αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη, η αυτοθυσία και η βαθιά αγάπη για τη ζωή, καταδικάζοντας παράλληλα τη βία του πολέμου, της εκμετάλλευσης και της απληστίας.
Παραστάσεις: Καθημερινές στις 20.30 (30/11 & 1/12) | Σαββατοκύριακα στις 11.00 και στις 19.30 (25, 26/11 & 2, 3/12)
Εισιτήρια: 12€ | 15€ | Φοιτητικό: 10€
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε σκηνοθεσία Έλλης Βοζικιάδου στο Θέατρο Θυμέλη

Το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη – Έλλη Βοζικιάδου» υποδέχεται την παράσταση “Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα”, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, με χαρούμενο ωστόσο φινάλε. Η βραβευμένη παράσταση της παιδικής σκηνής (βραβείο «Δημήτρης Ποταμίτης» για την καλύτερη παιδική παράσταση της χρονιάς 2013-14 – Ακαδημία Ελληνικών Βραβείων Τέχνης – 33η απονομή κορφιάτικων βραβείων) είναι διασκεδαστικό, ατμοσφαιρικό και ανθρώπινο με αισιόδοξο, εορταστικό φινάλε. Δίνει ένα μήνυμα Αγάπης και Ανθρωπιάς, που ανταποκρίνεται πλήρως στις μέρες των Χριστουγέννων.
Παραστάσεις: Από 25 Νοεμβρίου 2023. Σάββατο στις 17.30 | Έκτακτες παραστάσεις στις 18.00
Εισιτήρια: Κανονικό 10 ευρώ | Φοιτητές, άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι: 7 ευρώ | Ομαδικό (άνω των 20) ατόμων: 6 ευρώ (group, σύλλογοι κ.α.) | Παιδικά πάρτι: 8 ευρώ το άτομο για ελάχιστο αριθμό 20 ατόμων και 7 ευρώ το άτομο για ελάχιστο αριθμό 50 ατόμων
Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού «Θυμέλη – Έλλη Βοζικιάδου», Μοσχονησίων 32, Πλατεία Αμερικής

Ο Καρυοθραύστης, σε σκηνοθεσία Τούλας στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη

Η παιδική σκηνή “Ονειροπόληση”, μετά την μεγάλη περσινή επιτυχία θα συνεχίσει και φέτος στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη την παιδική θεατρική παράσταση “Ο Καρυοθραύστης”.Το έργο “Ο Καρυοθραύστης” είναι ένας ύμνος στην φαντασία και στα ευχάριστα όνειρα, που δημιουργεί όμορφες εικόνες, σπουδαία συναισθήματα, γλυκές αναμνήσεις και κάνει τα παιδιά να ονειρεύονται, να μάχονται, να ελπίζουν. Το έργο εκτυλίσσεται την παραμονή των Χριστουγέννων και διαδραματίζεται μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας
Παραστάσεις: Από Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023. Κυριακή στις 11:00 & 15:00
Εισιτήρια: 13€
Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, Αγίου Μελετίου 61Α, Κυψέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βασίλης Μαυρογεωργίου μαγεύεται από τον κόσμο του Πινόκιο12.09.2018

Κινηματογράφος

Ευχή (μεταγλωττισμένη)

Η ταινία animation «Ευχή» της Disney είναι βασισμένο στην παλιά, καλή και δοκιμασμένη συνταγή. Στο animation «Ευχή» (Wish) η Άσα, μια πανέξυπνη ιδεαλίστρια, κάνει μια τόσο δυνατή ευχή που μια κοσμική δύναμη, μια μικρή μπάλα με ατελείωτη ενέργεια, το Σταρ, καλείται να την πραγματοποιήσει. Μαζί, η Άσα και το Σταρ αντιμετωπίζουν τον πιο επικίνδυνο εχθρό, τον ηγέτη της πόλης Rosas, τον Βασιλιά Μαγκνίφικο, προκειμένου να σώσουν την κοινότητά της και να αποδείξουν πως όταν η θέληση ενός θαρραλέου ανθρώπου συνδυάζεται με τη μαγεία των αστεριών, συμβαίνουν θαύματα.
*Κριτική και Αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: Ένας οδηγός με τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της φετινής σεζόν12.09.2018

Εκθέσεις

Life in Space: Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη έκθεση που αφορά το διάστημα έρχεται στην Αθήνα. Η έκθεση «Life In Space» («η Ζωή στο Διάστημα»), που έχει ταξιδέψει στα μυστικά του διαστήματος περισσότερους από 3.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσγειώνεται από τις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή. Μια έκθεση που φέρει την υπογραφή του Giorgio Hereleb σε συνεργασία με το Marshall Space Flight Center της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “The U.S. Space & Rocket Center” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI). Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Απίστευτες κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.
Διάρκεια έκθεσης: Απο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. 
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 13:00 – 21:00. Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 21:00.
Είσοδος: Απο 12 ευρώ
Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή, Λεωφ. Παναγιώτη Κανελόπουλου 33, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0777 1990. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου μικροί και μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Φέτος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέεται από αρχαία και σύγχρονα ομαδικά παιχνίδια, πειραματίζεται, μαθαίνει και δημιουργεί μαζί με τα παιδιά. Στα εργαστήρια, τα παιδιά γίνονται εξερευνητές της τέχνης. Ταξιδεύουν στον χρόνο, ανακαλύπτουν τους μαγικούς θησαυρούς σπουδαίων καλλιτεχνών, παρατηρούν σπουδαία έργα τέχνης και εξερευνούν τις βασικές περιόδους της σύγχρονης τέχνης. Σάββατο 25/11, 11:00-13:00 |Κυριακή 26/11, 11:30-13:30: Η Τέχνη καθρεφτίζει τον κόσμο μας. «Rick Lowe. Παράξενοι Χάρτες». Για παιδιά 7-10 ετών: Ο Rick Lowe είναι ένας καλλιτέχνης με βαθιές κοινωνικές ανησυχίες και γι’αυτό, ο ίδιος χαρακτηρίζει την τέχνη του ως «κοινωνική γλυπτική». Τα πιο πρόσφατα έργα του μοιάζουν με παράξενους χάρτες που, εκτός από μέρη, αποτυπώνουν και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Τα πολυεπίπεδα αυτά έργα είναι κολάζ φτιαγμένα από μια πληθώρα υλικών, πάνω στα οποία τοποθετούνται πολλαπλά στρώματα άλλων υλικών θυμίζοντας έτσι, τουβλάκια Ντόμινο ή ψηφίδες. Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις χαρτογραφήσεις του Rick Lowe και θα διασκεδάσουν φτιάχνοντας τα δικά τους παλίμψηστα, δηλαδή τους δικούς τους μυστήριους χάρτες σε περγαμηνή.
Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου
Εισιτήριο: €15
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15
Εισιτήρια στο more.com
Πληροφορίες:  Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b