MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θεσσαλονικιός φτιάχνει χριστουγεννιάτικα στολίδια με υλικά βγαλμένα από το βυθό της θάλασσας- Φωτίζει πάνω από 80 χώρες

Ο πολύχρωμος στολισμός, τα λαμπιόνια, τα αστέρια και οι λαμπεροί Αη Βασίληδες, έχουν κατασκευαστεί από υλικά βγαλμένα από το βυθό της θάλασσας.

Monopoli Team

Τα μηχανήματα στο εργοστάσιο κατασκευής ειδών φωτισμού στη δυτική Θεσσαλονίκη έχουν πάρει… φωτιά. Οι παραγγελίες είναι από τις τελευταίες καθώς οι περισσότερες νταλίκες έφυγαν εδώ και καιρό με προορισμό μέχρι και την άλλη άκρη του κόσμου.

Τα λαμπάκια και ο στολισμός του …«βασιλιά των Χριστουγέννων» Γιάννη Παλαιοχωρινού, θα φωτίσουν και φέτος περισσότερες από 80 χώρες.

Κανείς όμως δεν μπορεί να φανταστεί ότι ο πολύχρωμος στολισμός, τα λαμπιόνια, τα αστέρια και οι λαμπεροί Αη Βασίληδες, έχουν κατασκευαστεί από υλικά βγαλμένα από το βυθό της θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνάβει σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Σύνταγμα12.09.2018

«Είναι μια διαδικασία για την οποία ευαισθητοποιηθήκαμε εδώ και μερικά χρόνια και ψάχναμε να βρούμε τα πιο κατάλληλα υλικά ώστε να μη μολύνουμε το περιβάλλον και να συμβάλλουμε όσο μπορούμε σε έναν πράσινο πλανήτη» ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/ Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γιάννης Παλαιοχωρινός και εξήγησε πως τα σκουπίδια του βυθού μετατρέπονται σε στολίδια.

«Προχωρήσαμε σε μια πολύ καινοτόμα διαδικασία. Από την περισυλλογή των πλαστικών μπουκαλιών και των διχτυών από τη θάλασσα παίρνουμε την πρώτη ύλη. Την οδηγούμε στα μηχανήματά μας και εκεί (με το ανακυκλωμένο υλικό) κατασκευάζουμε αστέρια, καμπανούλες και κάθε είδους σχέδιο που βλέπετε στο διάκοσμο να κρέμεται στους δρόμους. Ένας διάκοσμος που προέρχεται από πεταμένα υλικά που έχουν καταλήξει στο βυθό της θάλασσας», λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b