MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Angélique Kidjo: 5 λόγοι που ανυπομονούμε να δούμε την “πρώτη ντίβα της Αφρικής” στο ΚΠΙΣΝ

Μιά από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η Angélique Kidjo καταφτάνει στο ΚΠΙΣΝ κι εμείς μοιραζόμαστε μαζί σας 5 λόγους που ανυπομονούμε να έρθει η Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Ειρήνη Δερμιτζάκη | 18.11.2023

5 βραβεία Grammy, 14 υποψηφιότητες, μια λαμπρή καριέρα σε παγκόσμιο επίπεδο, με επίκεντρο τη δύναμη της μουσικής και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της διεθνούς μουσικής σκηνής. Η “Πρώτη Ντίβα της Αφρικής”, η Angélique Kidjo, μία από τις ερμηνεύτριες με την μεγαλύτερη διεθνή επιρροή, έχει καταφέρει να μας μαγέψει όλους με την ξεχωριστή μουσική της. Αφρικανικές επιρροές, μεθυστικοί ρυθμοί που δεν αντιστέκεται κανείς, μπρίο και ενέργεια που σκάει σαν πολύχρωμη πινιάτα πάνω στη σκηνή, είναι μερικά από τα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν.

Γιορτάζοντας 40 χρόνια πετυχημένης καριέρας, η ταλαντούχα καλλιτέχνις καταφτάνει στο ΚΠΙΣΝ, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, έτοιμη να μας παρασύρει στους μεθυστικούς ρυθμούς της μουσικής της, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 20:30, εγκαινιάζοντας τη καθιερωμένη σειρά συναυλιών Cosmos.

Μετρώντας αντίστροφα της μέρες για την πολυαναμενόμενη εμφάνισή της, σας δίνουμε 5 λόγους, για τους οποίους ανυπομονούμε.

#1 Για να ζήσουμε από κοντά το εκρηκτικό φαινόμενο “Angélique Kidjo”

Η πολύγλωσση ερμηνεύτρια, καταφέρνει να αγγίξει τις πιο ευαίσθητες χορδές μας, με το βάθος των στίχων της, σε όποια γλώσσα κι αν τους ερμηνεύει, ενώ ταυτόχρονα μας παρασύρει σε ξέφρενους εξωτικούς χορούς της πατρίδας της. Η εκρηκτική σκηνική της παρουσίας, η άπλετη ενέργειά της, το ασύγκριτο κλίμα επί σκηνής και η χαρά που δείχνει να αντλεί από τα performances της, είναι αρκετά για να μας κάνουν να μετράμε αντίστροφα τις μέρες που θα μοιραστούμε αυτή την εμπειρία μαζί της.

#2 Για να χορέψουμε στους ρυθμούς του ολοκαίνουριου single “Best We Can”

Από τότε που το ακούσαμε πρώτη φορά, παίζει συνεχώς στο μυαλό μας και δεν θα ησυχάσουμε αν δεν το ακούσουμε και live. Λίγους μόλις μήνες πριν, η βασίλισσα της Αφρικανικής μουσικής συμμετείχε σε ένα φρέσκο single, σε συνεργασία με τον James BKS και την Nomcebo Zikode, ονόματι “Best We Can”. Εκτός από το ότι πρόκειται για ένα εθιστικό και χορευτικό κομμάτι, οι στίχοι, τόσο στα αγγλικά όσο και τη διάλεκτο Zulu, μιλούν για την πίστη στο σύμπαν, για την δύναμη της συγχώρεσης και της αγάπης, μας αγγίζουν ιδιαίτερα. Οι τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες μας υποβάλλουν σε κάποιου είδους χορευτικής ιεροτελεστίας και μας τραγουδούν πως στο τέλος της μέρας, είμαστε απλά άνθρωποι και κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε…

#3 Για να δούμε τα φαντασμαγορικά βίντεοκλίπ να ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας

Για όσους δεν την γνωρίζουν, μια σύντομη περιήγηση και μόνο στην σελίδα της ερμηνεύτριας στο YouTube είναι αυτό χρειάζεται για να καταλάβουμε το μεγαλείο της μουσικής της. Χρωματιστά τοπία, χορευτές και χορεύτριες -άλλοτε με παραδοσιακές φορεσιές και άλλοτε σε σύχρονη και μοντέρνα διάθεση-, πρόσωπα και καταστάσεις που προβάλλουν με τον πιο δημιουργικό και όμορφο τρόπο την κουλτούρα της, αλλά και τα μηνύματα που θέλει να προβάλλει. Ούσα χρόνια ακτιβίστρια, η ίδια δεν αποτυγχάνει να αποτυπώνει και αυτή την αναπόσπαστη πτυχή του εαυτού της, τόσο στη μουσική της αυτή καθ’αυτή, όσο και στα βιντεοκλίπ και στις live εμφανίσεις της, με τον πιο καλλιτεχνικό και πρωτότυπο τρόπο.

#4 Για να ακούσουμε το αριστούργημα “Mother Nature” ζωντανά

Το τελευταίο άλμπουμ της Angélique Kidjo, με τίτλο Mother Nature, ήταν μια μουσική αποκάλυψη. Η εκρηκτική καλλιτέχνις δεν φοβάται τους πειραματισμούς, δεν διστάζει να “παντρέψει” διαφορετικά μουσικά ακούσματα και να “βουτήξει” σε άγνωστα νερά. Κάπως έτσι, η καριέρα της δεν περιορίζεται σε κουτιά, δεν αντιπροσωπεύει μονάχα μια συγκεκριμένη κατηγορία. Απλώς απολαμβάνει την μουσικη και αυτά που έχει να της προσφέρει. Το Mother Nature, κινείται στα μουσικά μονοπάτια της εναλλακτικής R&B, φυσικά Afro-pop και Afrobeat φτάνοντας σε dance-hall και hip-hop ρυθμούς, χαρίζοντάς μας ένα πραγματικό αριστούργημα. Δίνοντας βήμα σε πολλούς νέους καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την  δυτικοαφρικανική μουσική, όπως οι Yemi Alade, Burna Boy, Mr. Eazi και η φρέσκια Sampa The Great. Do yourself, Choose Love και Free & Equal αποτελούν τα αγαπημένα μας, με στίχους που αγκαλιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ισότητα, την ειρήνη και την αγάπη με τον πιο λυρικό τρόπο. Είμαστε έτοιμοι να χορέψουμε ασταμάτητα σε όλα τα τραγούδια του άλμπουμ, ενώ ταυτόχρονα ευχόμαστε κρυφά για guest εμφάνιση κάποιων, έστω, από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο άλμπουμ.

#5 Γιατί η “Πρώτη Ντίβα της Αφρικής” είναι η καλλιτέχνις που πρέπει να έχεις δει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σου

Το μεγαλείο της Angélique Kidjo, αντικατοπτρίζεται στην δυνατότητά της να μετατρέπει κοινωνικά, περιβαλλοντικά και γενικότερα παγκόσμια θέματα που μας απασχολούν σε μουσικά διαμάντια. Τι εννοούμε με αυτό; Οι στίχοι και τα αντικείμενα που θίγουν τα τραγούδια της, δεν περιορίζονται σε ζητήματα αγάπης, έρωτα, επίδειξης πλούτου και των συχνότερων θεματικών κατηγοριών που απασχολούν την πλειοψηφεία των σύγχρονων μουσικών μας προτιμήσεων. Ελευθερία, Σεβασμός, Αξιοπρέπεια, αγάπη και φροντίδα της Μητέρας Γης, Αυθεντικότητα ως προς τον εαυτό σου: αυτά είναι μόνο μερικά από τα μηνύματα, τα οποία διοχετεύει μέσα στη μουσική της. Πάντοτε αντλώντας έμπνευση και προβάλλοντας τη γλώσσα και τα πολιτισμικά στοιχεία της κουλτούρας της. Η Angélique Kidjo είναι μια από τις λίγες όμοιες περιπτώσεις που συνεχίζουν να ανθίζουν με τόσο δημιουργικό και προοδευτικό ρυθμό και σίγουρα το να την παρακολουθήσεις ζωντανά θα αποδειχθεί μια εμπειρία ζωής που δεν θα μετανιώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAngelique Kidjo: H “πρώτη ντίβα της Αφρικής” στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η Angelique Kidjo ζωντανά στο ΚΠΙΣΝ

Ημερομηνία: Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 20:30
Σημεία Προπώλησης:Διαδικτυακά στον ιστότοπο της Ticket Services, τηλεφωνικά στο 210 7234567 (Υπηρεσίες Εισιτηρίων), στο εκδοτήριο της Ticket Services (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα)
Τιμή εισιτηρίου: Ζώνη Α – γενική είσοδος 25€ | Ζώνη Β – γενική είσοδος 20€ | Ζώνη Γ – γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b