MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 18-19 Νοεμβρίου.

Monopoli Team

Θέατρο

«Πινόκιο», σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου στην Παιδική Σκηνή του Εθνικού

Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου σκηνοθετεί την πολυαγαπημένη ιστορία του Κάρλο Κολόντι, Πινόκιο σε μια σύγχρονη εκδοχή της από τον Κρις Κούπερ, και μας οδηγεί σε μια μεγάλη περιπέτεια που τα πάντα αλλάζουν και τα πάντα είναι δυνατά. Το κλασικό παραμύθι που ανέθρεψε και μάγεψε δεκαετίες τώρα γενιές μικρών και μεγαλύτερων θεατών αφηγείται τις περιπέτειες μιας ξύλινης μαριονέτας, του Πινόκιο. Η Αλεπού και ο Γάτος θα τον πείσουν να λοξοδρομήσει από τον σχολικό του δρόμο, διαβεβαιώνοντάς τον ότι αν τους ακολουθήσει μια ζωή γεμάτη περιπέτειες και ανεμελιά τον περιμένει. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως του υποσχέθηκαν και ο Πινόκιο θα αναγκαστεί να περάσει από χίλια κύματα, να αντισταθεί στους πειρασμούς, να αλλάξει, να δυναμώσει και να ωριμάσει για να καταφέρει στο τέλος να βρεθεί και πάλι μαζί με τον πατέρα του, τον Τζεπέτο. *Παίζουν: Γιώργος Βουρδαμής, Αντώνης Γκρίτσης, Χρήστος Δαλκυριάδης, Μιχάλης Κοιλάκος κ.α.
Παραστάσεις: Από 18 Νοεμβρίου 2023. Σάββατο, 16:30 και Κυριακή, 11:30.
Εισιτήρια: Σάββατο & Κυριακή: Ενήλικες  10€ | Παιδικό – ένα  8€ | περιορισμένης ορατότητας 5€.
Εθνικό Θέατρο – Rex Σκηνή «Ελένη Παπαδάκη», Πανεπιστημίου 48, Αθήνα. Ταμεία Εισιτηρίων: 210 3301881 – 210 3305074

Η Μπάμπουσκα, της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει την Παιδική Σκηνή του με την παράσταση «Η Μπάμπουσκα», βασισμένη στην ομώνυμη χριστουγεννιάτικη ιστορία της πολυαγαπημένης συγγραφέα για παιδιά Ξένιας Καλογεροπούλου. Η ηθοποιός Αγγελική Φράγκου ζωντανεύει επί σκηνής τη Μπάμπουσκα, μια ηρωίδα που μιλά για την αγάπη, την ανιδιοτελή προσφορά και την αυτογνωσία. Σε αυτή την τρυφερή, ατμοσφαιρική ιστορία θα γνωρίσουμε τη Μπάμπουσκα, μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει ολομόναχη μια ήρεμη ζωή σ’ ένα πεντακάθαρο και τακτοποιημένο σπιτάκι στο δάσος. Θα γνωρίσουμε τους τρεις μάγους – βασιλιάδες, που μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, εμφανίζονται στο κατώφλι της και την καλούν να ταξιδέψει μαζί τους. * Σκηνοθεσία: Βάλια Παπακωνσταντίνου. Παίζουν: Στο ρόλο της Μπάμπουσκας η Αγγελική Φράγκου. Στο ρόλο του αφηγητή ο Πάνος Κότσογλου.
Παραστάσεις: Από 19 Νοεμβρίου 2023 έως 7 Ιανουαρίου 2024. Κάθε Κυριακή στις 15:00.

Εισιτήρια: 10€ γενική είσοδος. Ειδικές τιμές για group. Προπώληση: more.com.
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου. Τηλ: 210 41 43 310.

«Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδη», της Αγγελικής Δαρλάση στο Από Μηχανής Θέατρο

Η Παιδική Σκηνή του «Από Μηχανής» Θεάτρου παρουσιάζει την παράσταση «Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση, θεατρική διασκευή της ιδίας και σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά. Δύο παιδιά του σήμερα αναζητούν στη σοφίτα του σπιτιού του προπάππου το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο στολίδι το οποίο σύμφωνα με τις διηγήσεις των γονιών τους κρεμόταν κάθε χρόνο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη διάρκεια αυτής της «ανασκαφής» μέσα σε κιτρινισμένες κούτες και παλιά αντικείμενα, θα ανακαλύψουν έναν πολύτιμο θησαυρό το σημειωματάριο του προπάππου Χανς ο οποίος κι εκείνος όπως εκατοντάδες χιλιάδες άλλα αγόρια, σε ηλικία 16 μόλις χρονών στρατολογείται στο Δυτικό Μέτωπο του Ά Παγκοσμίου Πολέμου. *Παίζουν: Κύρα Καρυτινού, Στέλλα Κυριακίδη, Παύλος Παπαχρήστου, Θαλής Πολίτης.
Παραστάσεις: Από Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023 έως Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024. Κυριακή στις 11:30. Έκτακτες παραστάσεις εορταστικής περιόδου: 25/12, 26/12, 27/12, 28/12, 29/12 στις 17.00. 2/1, 3/1, 4/1, 5/1 στις 17.00.
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: more.com.
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα. Τηλ: 21 0523 2097.

«Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού» στο Θέατρο Φούρνος

«Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού», σε σκηνοθεσία – διασκευή Δέσποινας Μαραγκουδάκη, είναι μία παράσταση εμπνευσμένη από το βιβλίο του Eric Puybaret «Ο Φεγγαροσκεπαστής», η οποία επιστρέφει, από τις 19 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Φούρνος. Ο Σκεπαστής του Φεγγαριού είναι αυτός που έχει αφιερώσει την ζωή του για ένα σκοπό. Να σκεπάζει το φεγγάρι και να χαρίζει τα μισοφέγγαρα στους ανθρώπους βοηθώντας τους να μετρούν το χρόνο αλλά και να ονειρεύονται. Τώρα όμως κάποιος άλλος πρέπει να πάρει την θέση του. Τα παιδιά βιώνοντας την ιστορία μέσα από το θεατρικό παιχνίδι γίνονται ηθοποιοί αλληλεπιδρούν και βοηθούν στην εξέλιξη της ιστορίας βοηθώντας τον μικρό Τιμολέοντα να εκπληρώσει τον στόχο του. Να φτάσει στο φεγγάρι και να μη χαθούν ποτέ πια τα μισοφέγγαρα.
Παραστάσεις: Από 19 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 15:00.
Εισιτήρια: Γενική Είσοδος: 10€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων, τηλ. 2106460748

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βασίλης Μαυρογεωργίου μαγεύεται από τον κόσμο του Πινόκιο12.09.2018

Φεστιβάλ

60 Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

«Okthanksbye»

Από τις 13 έως τις 19 Νοεμβρίου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και οι κινηματογράφοι Κηφισιά 1 & 2 Cinemax, ΔΑΝΑΟΣ και ΣΙΝΕΑΚ φιλοξενούν τη μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού κινηματογράφου. 91 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από 32 χώρες με θέμα την αυτοέκφραση, τη διαφορετικότητα και τη χαρά του να είσαι ο εαυτός σου στο συναρπαστικό ταξίδι προς την ενηλικίωση.  Οι καλύτερες κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους για νεαρές ηλικίες, τα πρωτότυπα εργαστήρια και η γιορτινή ατμόσφαιρα που τόσο αγάπησαν οι οικογένειες της πόλης επιστρέφουν για ένα μαγευτικό Σαββατοκύριακο. Μεταξύ άλλων, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις νέες περιπέτειες δημοφιλών ηρώων όπως τα Animanimals και οι Ernest & Célestine, να ανακαλύψουν τις ομορφιές του φυσικού μας κόσμου και να διευρύνουν τα όρια της φαντασίας τους μέσα από ένα πλούσιο, εξωστρεφές πρόγραμμα.
13-19 Νοεμβρίου 2023. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Προπώληση εισιτηρίων: Στο megaron.gr και στο more.com.

Κινηματογράφος

Ο μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι; (Μεταγλωτισμένη)

Η βραβευμένη γαλλική ταινία animation «O Μικρός Νικόλας: Τι περιμένουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι;» βασίζεται στα αγαπημένα κόμικς και παιδικά βιβλία των Jean-Jacques Sempé and René Goscinny και τιμά το πνεύμα των θρυλικών δημιουργών και του εμβληματικού έργου τους. Σκυμμένοι πάνω από σε ένα λευκό χαρτί κάπου ανάμεσα στη Μονμάρτρη και το Σεν Ζερμέν, ο Jean-Jacques Sempe και ο Rene Goscinny δίνουν πνοή σε ένα σκανταλιάρικο αγόρι, τον μικρό Νικόλα. Μία επεισοδιακή ζωή γεμάτη παιχνίδι, φίλους, καλαμπούρια, τιμωρίες, πολύτιμα μαθήματα και διαφωνίες απλώνεται μπροστά στον Μικρό Νικόλα. Καθώς η ιστορία εξελίσσεται, το παιχνιδιάρικο αγόρι τρυπώνει στο στούντιο των δημιουργών του και μαθαίνει για τη γνωριμία και τη φιλία τους, αλλά και για τα παιδικά τους χρόνια. *Φωνές: Γιάννης Καραούλης, Πέτρος Κονόμου, Σκεύος Πολυκάρπου, Εύρος Βασιλείου, Μάριαν Κυπριανού κ.α.
*Κριτική και Αίθουσες προβολής εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: Ένας οδηγός με τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της φετινής σεζόν12.09.2018

Εκθέσεις

Life in Space: Η μεγαλύτερη έκθεση για το διάστημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η μεγαλύτερη έκθεση που αφορά το διάστημα έρχεται στην Αθήνα. Η έκθεση «Life In Space» («η Ζωή στο Διάστημα»), που έχει ταξιδέψει στα μυστικά του διαστήματος περισσότερους από 3.000.000 θεατές σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσγειώνεται από τις 19 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή. Μια έκθεση που φέρει την υπογραφή του Giorgio Hereleb σε συνεργασία με το Marshall Space Flight Center της NASA, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το “The U.S. Space & Rocket Center” και το Space Camp του και τον Ιταλικό Διαστημικό Οργανισμό (ASI). Η έκθεση προσφέρει στους επισκέπτες μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συναρπαστική ιστορία της κατάκτησης του διαστήματος από τον άνθρωπο, καθώς και όλη την τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για το σκοπό αυτό. Απίστευτες κατασκευές, ιστορικά αντικείμενα-εκθέματα και μια εμπειρία εικονικής πραγματικότητας θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους και θα δημιουργήσουν μια αξέχαστη εμπειρία ταξιδιού στο διάστημα.
Διάρκεια έκθεσης: Απο Πέμπτη 19 Οκτωβρίου έως Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023. 
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 13:00 – 21:00. Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 21:00.
Είσοδος: Απο 12 ευρώ
Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδή, Λεωφ. Παναγιώτη Κανελόπουλου 33, Αθήνα, Τηλέφωνο: 21 0777 1990. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Τα Σαββατοκύριακα του Νοεμβρίου μικροί και μεγάλοι στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Φέτος, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέεται από αρχαία και σύγχρονα ομαδικά παιχνίδια, πειραματίζεται, μαθαίνει και δημιουργεί μαζί με τα παιδιά. Στα εργαστήρια, τα παιδιά γίνονται εξερευνητές της τέχνης. Ταξιδεύουν στον χρόνο, ανακαλύπτουν τους μαγικούς θησαυρούς σπουδαίων καλλιτεχνών, παρατηρούν σπουδαία έργα τέχνης και εξερευνούν τις βασικές περιόδους της σύγχρονης τέχνης. Κυριακή 19/11, 11:30-13:30 | Σάββατο 25/11, 11:00-13:00 |Κυριακή 26/11, 11:30-13:30: Η Τέχνη καθρεφτίζει τον κόσμο μας. «Rick Lowe. Παράξενοι Χάρτες». Για παιδιά 7-10 ετών: Ο Rick Lowe είναι ένας καλλιτέχνης με βαθιές κοινωνικές ανησυχίες και γι’αυτό, ο ίδιος χαρακτηρίζει την τέχνη του ως «κοινωνική γλυπτική». Τα πιο πρόσφατα έργα του μοιάζουν με παράξενους χάρτες που, εκτός από μέρη, αποτυπώνουν και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Τα πολυεπίπεδα αυτά έργα είναι κολάζ φτιαγμένα από μια πληθώρα υλικών, πάνω στα οποία τοποθετούνται πολλαπλά στρώματα άλλων υλικών θυμίζοντας έτσι, τουβλάκια Ντόμινο ή ψηφίδες. Σε αυτό το εργαστήριο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν ποιες ιστορίες κρύβονται πίσω από τις χαρτογραφήσεις του Rick Lowe και θα διασκεδάσουν φτιάχνοντας τα δικά τους παλίμψηστα, δηλαδή τους δικούς τους μυστήριους χάρτες σε περγαμηνή.
Με την Εικαστικό – Μουσειοπαιδαγωγό Βίβιαν Εμμανουηλίδου
Εισιτήριο: €15
Mέγιστος αριθμός παιδιών: 15
Εισιτήρια στο more.com
Πληροφορίες:  Τ. 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b