MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
21
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη: Όλα όσα πρέπει να κάνετε

Αυτή την εποχή, η πρωτεύουσα τη Ουγγαρίας μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Ένας οδηγός με όλα πρέπει να κάνετε στη Βουδαπέστη.

Photo by Dan Freeman on Unsplash
Photo by Dan Freeman on Unsplash
Monopoli Team

Δεν θέλει και πολύ για να ερωτευτείς αυτή την πόλη. Αγκαλιάζοντας τον επιβλητικό Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας στα δυτικά και την Πέστη στα ανατολικά, η Βουδαπέστη είναι αναμφίβολα μία από τις πιο γοητευτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Αν έρθεις μία φορά, σίγουρα θα θες να επιστρέψεις. Αν είναι Χριστούγεννα, ακόμα καλύτερα. Αυτή την εποχή, η πρωτεύουσα τη Ουγγαρίας μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι. Οι βόλτες στη Βούδα και την Πέστη με φόντο τα ήρεμα νερά του Δούναβη, τα εμβληματικά αξιοθέατα, τα ιστορικά cafes – όλα μπλέκονται μοναδικά σε ένα σκηνικό ιδανικό για να νιώσετε τη μαγεία των Χριστουγέννων.

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές

Η Βουδαπέστη φιλοξενεί μερικές από τις καλύτερες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης. Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης στήνεται στην πλατεία Vörösmarty, στο τέλος του πεζόδρομου Váci Utca. Εκεί θα βρείτε παραδοσιακά χειροτεχνήματα, πολλές λιχουδιές από την ουγγρική κουζίνα και, φυσικά, ζεστό κρασί. Αξίζει επίσης να επισκεφτείτε την Advent Feast στη Βασιλική του Αγίου Στέφανου, όπου υπάρχει και ένα μικρό παγοδρόμιο, ή την αγορά στην Ομπούντα όπου πηγαίνουν και οι ντόπιοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα εικαστικό… Rave Party στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας12.09.2018

Πατινάζ στον πάγο

Στις must γιορτινές εμπειρίες της Βουδαπέστης είναι και το πατινάζ στο τεράστιο υπαίθριο παγοδρόμιο που στήνεται στο πάρκο Városligeti (City Park), το οποίο συγκαταλέγεται στα 10 καλύτερα μέρη για πατινάζ στην Ευρώπη. Πρόκεται για το μεγαλύτερο πάρκο της Πέστης, το οποίο φιλοξενεί επίσης το παραμυθένιο κάστρο Vajdahunyad και τα λουτρά Széchenyi.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Σεβάς Χανούμ» στο Θέατρο Σημείο12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί