MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αυτά είναι τα πρώτα τραγούδια που ηχογράφησε ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Το 1972 ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου συμμετείχε για πρώτη φορά σε δισκογραφική δουλειά με δύο τραγούδια τελείως διαφορετικούς ύφους

Βασίλης Παπακωνσταντίνου | www.vasilisp.com
Βασίλης Παπακωνσταντίνου | www.vasilisp.com
Monopoli Team

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποτελεί έναν από τους πιο «συνεπείς» ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Πέντε δεκαετίες βρίσκεται στο προσκήνιο έχοντας τραγουδήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά ροκ τραγούδια.

Στις αρχές της δεκαετίας που 1970, όμως, όταν έκανε το πρώτα του επαγγελματικά βήματα, το ρεπερτόριό του ήταν τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουν συνηθίσει οι φαν του.

Λίγα χρόνια πριν τραγουδήσει «Τα αγροτικά» του Θωμά Μπακαλάκου και πριν γίνει η φωνή στα τραγούδια «Της εξορίας…» του Μίκη θεοδωράκη, συμμετείχε σε μία συλλογή, στην πρώτη παραγωγή της τής νεοσύστατης μικρής εταιρείας Lindos.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Βασίλης Παπακωνσταντίνου έγραψε συναυλιακή ιστορία στο Καλλιμάρμαρο – και ήμασταν εκεί12.09.2018

Συγκεκριμένα, ερμήνευσε δύο τραγούδια στον δίσκο του Βασίλη Αρχιτεκτονίδη «Ελληνική χώρα», όπου υπήρχαν σε διασκευή μεγάλες επιτυχίες εκείνης της περιόδου. Δύο από αυτές ηχογραφήθηκαν με τη φωνή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και ήταν τα -ιστορικά- πρώτα του τραγούδια που πέρασαν στο βινύλιο.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRelease 2024: Bruce Dickinson και Judas Priest έρχονται για ένα live στην Πλατεία Νερού12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b