MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Ο Ραφτάκος των λέξεων, για 5η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

“Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με τα συνεχή sold out, ζωντανεύει για 5 η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

“Ο Ραφτάκος των λέξεων” του Αντώνη Παπαθεοδούλου από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος με τα συνεχή sold out, ζωντανεύει για 5η χρονιά στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος θα ζωντανέψει το βιβλίο του Αντώνη Παπαθεοδούλου «Ο Ραφτάκος των λέξεων», που κυκλοφορεί από τις  εκδόσεις Μεταίχμιο σε θεατρική διασκευή της Τίνας Γιωτοπούλου, σκηνοθεσία του Γιώργου Τζαβάρα, πρωτότυπη μουσική του Νίκου Πλατύραχου και καλλιτεχνική επιμέλεια της Χρύσας Διαμαντοπούλου.

«Ο Ραφτάκος των λέξεων», ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας ένα πολύ αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων. Με αγνά υλικά – ζωντανή μουσική, κίνηση, διάδραση, παντομίμα- η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί μία χειροποίητη παράσταση τόσο ζεστή και τόσο πολύχρωμη, όσο και η κουβέρτα του Ραφτάκου που τύλιξε και ζέστανε τελικά όλους τους κατοίκους της πόλης του.

Για την ιστορία

Κάποτε σε μια μικρή πόλη που έμοιαζε ακόμα με χωριό ζούσε ένας ράφτης μοναδικός. Μοναδικός όχι μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλος ράφτης στην πόλη μα επειδή ο ράφτης αυτός έφτιαχνε τα ρούχα του με λέξεις! Διάλεγε προσεχτικά τις λέξεις του για κάθε έναν κάτοικο ξεχωριστά κι έτσι φορώντας τα ρούχα του περνούσαν τους χειμώνες τους ζεστοί και τα καλοκαίρια πάντα δροσεροί. Ο καιρός όμως πέρασε, η πόλη μεγάλωσε κι οι κάτοικοι έγιναν βιαστικοί και ξεχασιάρηδες και ξέχασαν τον Ραφτάκο. Κι έπεσε ένας χειμώνας τόσο βαρύς που κανένα από τα καινούρια τους ρούχα δεν μπορούσε να τους ζεστάνει. Τότε θυμήθηκαν τον Ραφτάκο τους που τόσο ωραία έπλεκε τις λέξεις και ξαναζεστάθηκαν. Γιατί οι λέξεις είναι αυτές που ζεσταίνουν, δροσίζουν και παρηγορούν τελικά κάθε καρδιά.

Λίγα λόγια για τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος δημιουργεί από το 2012 διαδραστικές παραστάσεις με ζωντανή μουσική από γνωστά, παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπα μουσικά όργανα, ενώ αντλεί τα θέματά της από ιστορίες, μύθους, παραδόσεις και παραμύθια από τη λαϊκή παράδοση. «Σχεδιάζουμε από καρδιάς παραστάσεις με ευθύνη και σεβασμό, που έχουν στο κέντρο το παιδί και την ουσιαστική διάδραση και σχέση του με τους ηθοποιούς», τονίζει η Χρύσα Διαμαντοπούλου, ηθοποιός – ειδικευμένη στο Θέατρο στην Εκπαίδευση, καλλιτεχνική διευθύντρια στη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος. «Εστιάζουμε σε παραμύθια του παππού και της γιαγιάς και, μαζί με συνεργάτες που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους, σχεδιάζουμε την κάθε επιμέρους δράση, από τα σκηνικά αντικείμενα και τα κοστούμια μέχρι τις δραστηριότητες, τα παιχνίδια και τα εκπαιδευτικά εργαλεία που προτείνουμε στους δασκάλους, οι οποίοι μας εμπιστεύονται, στο χώρο του.

Το πρόγραμμα των εορτών
  • Δεκέμβριος 2023: Κυριακή 10 και 17/12 στις 11πμ & στη 1μμ. **Σάββατο 23 & 30/12 στις 11πμ & Τρίτη 26/12, Τετάρτη 27/12 & Πέμπτη 28/12 στις 6μμ
  • Ιανουάριος 2024: Κυριακή 7, 14, 21, 28/01 στις 11πμ & **Τρίτη 2/1, Τετάρτη 3/1, Πέμπτη 4/1 & Παρασκευή 5/1 στις 6μμ

Δείτε εδώ το trailer της παράστασης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο για παιδιά: Ένας οδηγός με τις πιο ξεχωριστές παραστάσεις της φετινής σεζόν12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας

Σκηνικά: Γεωργία Μπούρδα
Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Νίκος Πλατύραχος
Χορογραφία: Άννα Ανουσάκη

Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά

Διάρκεια: 65 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 5 Νοεμβρίου 2023 έως 14 Απριλίου 2024
Πληροφορίες: mcf.gr, ταμείο του θεάτρου | www.mikrosnotos.gr
Παραστάσεις: Κάθε Κυριακή στις 11:00
Διασκευή: Τίνα Γιωτοπούλου
Βοηθός Σκηνοθετη: Χρύσα Διαμαντοπούλου
Link Εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/mcf-o-raftakos-ton-lekseon/?lang=el
Πληροφορίες Χώρου: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
ΘΕΑΤΡΟ
Stand-upάντεχα με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο, στο Θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Lee Miller in Hitler’s Bathtub: Η μουσική παράσταση των Γιαν Λάουερς και Μάαρτεν Σέχερς στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
The Shadows, της Afsaneh Mahian στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πέρσες, σε σκηνοθεσία Χρήστου Θεοδωρίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ειρήνη, των Νίκου Καραθάνου και Φοίβου Δεληβοριά σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ίων, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης και το Φεστιβάλ Δελφών σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Μποστ, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης σε καλοκαιρινή περιοδεία