MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
03
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αίγυπτος: Θα βοηθήσουμε στην απομάκρυνση «περίπου 7.000 αλλοδαπών» από τη Γάζα μέσω της Ράφα

Το ΥΠΕΞ κάλεσε στο Κάιρο εκπροσώπους ξένων πρεσβειών για να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που χρειάζονται.

Monopoli Team

Η Αίγυπτος θα βοηθήσει στην απομάκρυνση «περίπου 7.000 αλλοδαπών και ανθρώπων με διπλή υπηκοότητα από τη Λωρίδα της Γάζας», ανακοίνωσε σήμερα το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ενώ περισσότεροι ξένοι ετοιμάζονται σήμερα να φύγουν από τον αποκλεισμένο παλαιστινιακό θύλακα.

Σε συνάντηση με ξένους διπλωμάτες, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ισμαήλ Χαϊράτ δήλωσε ότι η Αίγυπτος προετοιμάζεται «να διευκολύνει την υποδοχή και την απομάκρυνση ξένων πολιτών από τη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα» και πρόσθεσε ότι αυτοί είναι «περίπου 7.000 άτομα πάνω από 60 υπηκοοτήτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα σενάρια που εξετάζουν οι Αμερικανοί για το μέλλον της Γάζας12.09.2018

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου κάλεσε σε συνάντηση στο Κάιρο εκπροσώπους ξένων πρεσβειών για να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που χρειάζονται για να επιτραπεί η είσοδος πολιτών των χωρών τους στην Αίγυπτο από τον παλαιστινιακό θύλακα.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι 7.000 στους οποίους αναφέρθηκε ο υφυπουργός είναι μόνον αλλοδαποί ή επίσης Παλαιστίνιοι κάτοχοι και δεύτερου διαβατηρίου. Επίσης δεν αποσαφηνίστηκε αν υπάρχουν άλλοι αλλοδαποί στη Γάζα, οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τον παλαιστινιακό θύλακα.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr. 

Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Το 25% των νοικοκυριών καθυστερούν να πληρώσουν τους φόρους τους
Επίκαιρα
Grokipedia: Ο Ίλον Μασκ λανσάρισε τη δική του “εγκυκλοπαίδεια”
Επίκαιρα
Το Ισραήλ σταματά τις επιθέσεις στη Γάζα – Ανακοίνωσε επιστροφή στην “εκεχειρία”
Επίκαιρα
Έρευνα: Το 58% στην Ελλάδα διαθέτει εισόδημα μόνο για την κάλυψη βασικών αναγκών
Επίκαιρα
Η γυναίκα ως όπλο: Γερμανίδες κατάσκοποι στην Ελλάδα
Επίκαιρα
Πώς θα κινηθούν μετρό, τρόλεϊ, λεωφορεία την 28η Οκτωβρίου
Επίκαιρα
Μπλόκα στις παρελάσεις σχεδιάζουν οι αγρότες
Επίκαιρα
Eurostat: Η Ελλάδα με το υψηλότερο ποσοστό υποκειμενικής φτώχειας στην ΕΕ το 2024
Επίκαιρα
Έρευνα: Το 80,5% θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν νοιάζονται για τις απόψεις των πολιτών
Επίκαιρα
Η Ευρώπη της στεγαστικής κρίσης: Οι νέοι πληρώνουν το τίμημα
Επίκαιρα
Τι προβλέπει η τροπολογία για το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
Επίκαιρα
Διονύσης Σαββόπουλος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του