MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χριστούγεννα στην Ευρώπη: 7 πόλεις για αξέχαστα γιορτινά ταξίδια

Ταξιδεύουμε σε 7 ευρωπαϊκές πόλεις που μοιάζουν να φτιάχτηκαν για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

Photo by Jacek Dylag on Unsplash
Photo by Jacek Dylag on Unsplash
Monopoli Team

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι ευρωπαϊκές πόλεις φοράνε τα γιορτινά τους και ετοιμάζονται να ζήσουν το χριστουγεννιάτικο όνειρο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Χριστουγεννιάτικες αγορές σε πλατείες, πεζόδρομους και μπροστά από εκκλησίες, υπαίθρια παγοδρόμια και ατμοσφαιρικές παλιές πόλεις με παραμυθένια ατμόσφαιρα, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για μια αξέχαστη γιορτινή απόδραση στην Ευρώπη.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε 7 χριστουγεννιάτικους προορισμούς στην Ευρώπη που αξίζει κανείς να επισκεφτεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του. Αυτές οι πόλεις μοιάζουν να φτιάχτηκαν για να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα στην Ευρώπη: 7 top προορισμοί

Βιέννη
Photo by Jacek Dylag on Unsplash

Photo by Jacek Dylag on Unsplash

Αν και η Βιέννη είναι υπέροχη όλες τις εποχές, στη συνείδηση των περισσότερων ταξιδιωτών είναι συνυφασμένη με τα Χριστούγεννα. Η γοητεία της παλιάς πόλης, τα επιβλητικά παλάτια, οι πανέμορφα διακοσμημένες χριστουγεννιάτικες αγορές, οι μελωδίες από τη μουσική του Strauss και του Mozart, τα μοσχομυριστά στρούντελ και τα βιεννέζικα καφέ δίνουν μια μαγική διάσταση στην αυστριακή πρωτεύουσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Christmas Factory: H μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή επιστρέφει με επετειακή διάθεση στην Τεχνόπολη12.09.2018

Μία από τις πιο γνωστές χριστουγεννιάτικες αγορές της πόλης είναι η παραδοσιακή Vienna Magic of Advent, η οποία μετατρέπει την πλατεία Δημαρχείου σε ένα παραμυθένιο σκηνικό. Τα δέντρα με τα λαμπιόνια γύρω από την πλατεία ακτινοβολούν σαν μια θάλασσα φώτων, ενώ οι γιορτινές μελωδίες, τα λαχταριστά εδέσματα και το ζεστό κρασί συμπληρώνουν τη γιορτινή εμπειρία. Η παλιά πόλη (Innere Stadt), αγκαλιασμένη από την εμβληματική λεωφόρο Ringstrasse, η πλατεία του Αγίου Στεφάνου με τον γοτθικό καθεδρικό ναό, η Κρατική Όπερα, η Naschmarkt – η μεγαλύτερη κεντρική αγορά της Βιέννης-, τα παλάτια Ηofburg και Schönbrunn, το μπαρόκ ανάκτορο Belvdere αλλά και τα πάρκα της πόλης σας περιμένουν για ατελειώτες βόλτες στη χριστουγεννιάτικη Βιέννη.

Παρίσι
Photo by Léonard Cotte on Unsplash

Photo by Léonard Cotte on Unsplash

Η Πόλη του Φωτός λάμπει ακόμη πιο πολύ τα Χριστούγεννα. Από τα υπέροχα στολισμένα Ηλύσια Πεδία, τις βιτρίνες-υπερπαραγωγή και την εντυπωσιακή διακόσμηση των Galeries Lafayette μέχρι το πατινάζ με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και τις χριστουγεννιάτικες αγορές που στήνονται σε πλατείες και μπροστά από εκκλησίες, το Παρίσι σε προσκαλεί να ζήσεις την απόλυτη γιορτινή εμπειρία. Κορυφαία μουσεία, μπιστρό, ζαχαροπλαστεία και παγοδρόμια σε διάφορες γωνιές της πόλης, δημιουργούν μια καταπληκτική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δύσκολα βρίσκεις αλλού.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Πιστοποιητικό έρωτα στα εκκεντρικά «Fingernails» του Χρήστου Νίκου12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b