MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Μετά τους «Δολοφόνους» του Σκορσέζε έρχεται ο «Killer» του Φίντσερ

Σε φουλ ρυθμούς νέων ταινιών, που αναμένεται να εντατικοποιηθούν τις ερχόμενες βδομάδες κι ενώ οι «Δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» σκίζουν στις αίθουσες, υπάρχουν 2-3 φιλμ που αξίζουν την προσοχή μας.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

The killer

Πρώτο από όλα το στυλάτο και ατμοσφαιρικό «The killer» του Ντέιβιντ Φίντσερ με τον Μάικλ Φασμπέντερ στο ρόλο ενός εμμονικού επαγγελματία δολοφόνο που δρα βάσει οργανωμένου σχεδίου και με τη μουσική των Smiths να έχει κολλήσει μόνιμα στην playlist του πριν πατήσει τη φονική σκανδάλη.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ένα καινούργιο αύριο

Το «Ένα καινούργιο αύριο» είναι η νέα και πιο προσωπική δημιουργία του Νάνι Μορέτι, ένα ιδιότυπο «8μιση» στο οποίο ο 70χρονος πλέον δημιουργός εξομολογείται εκ βαθέων τη σχέση του με το σινεμά και την Αριστερά.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Αντίπαλος

Το σουηδικό δράμα «Αντίπαλος» στηρίζει μεγάλο μέρος της αξίας του στην στιβαρή ερμηνεία του ιρανού ηθοποιού Πέιμαν Μαάντι, τον οποίο είχαμε ξεχωρίσει για πρώτη φορά στο αριστούργημα του Ασγκάρ Φαραντί «Ένας Χωρισμός».
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πορεία προς τη Ρώμη

Από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς είναι αναμφισβήτητα το «Πορεία προς τη Ρώμη» του Μαρκ Κάζινς που ανιχνεύει τις ρίζες του ιταλικού φασισμού με όχημα την ιστορική πορεία του Μπενίτο Μουσολίνι από τη Νάπολη προς τη Ρώμη το 1922.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Πέντε Νύχτες στου Φρέντι

Το φιλμ τρόμου «Πέντε Νύχτες στου Φρέντι» της Εμα Τάμι που βασίζεται στο ομότιτλο videogame και κάνει θραύση στις νεαρές ηλικίες, έχει τις δυνατές κι ανατριχιαστικές στιγμές του.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Arcadia 1900, Champagne d’ Orient

To ντοκιμαντέρ «Arcadia 1900, Champagne d’ Orient» του Κώστα Σπυρόπουλου που είχε προβληθεί στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης αφηγείται την αληθινή ιστορία των οραματιστών αδελφών Παπανικολάου και του ξεχωριστού κρασιού τους.
Αίθουσες προβολής

Άκου ποιος μιλάει

Στην κωμωδία «Άκου ποιος μιλάει» του Θοδωρή Νιάρχου ένας ψυχαναλυτής βρίσκεται σε βαθιά υπαρξιακή κρίση.
Αίθουσες προβολής

Μπάντι ο Ροκ Σταρ 3

Το animation «Μπάντι ο Ροκ Σταρ 3» του Αντονι Μπελ κυκλοφορεί μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.
Αίθουσες προβολής

Νovός

Τέλος, η επανέκδοση της εβδομάδας είναι η κορυφαία κατά πολλούς αμερικανική ταινία όλων των εποχών: Ο “Νovός” του Κόπολα αξίζει όλα τα αστεράκια της κριτικής.
Αίθουσες προβολής

[relart 2]

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b