MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Richard Roundtree: Έφυγε από τη ζωή ο «Shaft» σε ηλικία 81 ετών

Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον υποδύθηκε τον ανιψιό του «Shaft» στο σίκουελ του 2000 και ήταν από τους πρώτους που απέτισαν φόρο τιμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι ο θάνατός του «αφήνει ένα βαθύ κενό».

Monopoli Team

Ο Richard Roundtree, διάσημος από τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρίλερ «Shaft» του 1971, πέθανε από καρκίνο του παγκρέατος σε ηλικία 81 ετών. Ο μάνατζέρ του επιβεβαίωσε τον θάνατό του στις αμερικανικές ιστοσελίδες «Variety», «Hollywood Reporter» και «Deadline».

Η ερμηνεία του Roundtree στον ρόλο του έξυπνου ιδιωτικού ντετέκτιβ, John Shaft, τον έκανε σταρ, με την περίφημη μουσική του Isaac Hayes να κερδίζει και Όσκαρ.

Το «Shaft» είναι το πιο γνωστό από το είδος «Blaxploitation» της δεκαετίας του 1970. Ταινίες που συμμετέχουν έγχρωμοι ηθοποιοί και συνεργεία, οι οποίες αργότερα επηρέασαν σκηνοθέτες όπως ο Κουέντιν Ταραντίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64o ΦΚΘ: Η Daisy Ridley, από τα Star Wars, στον καλύτερο indie ρόλο της ως τώρα καριέρας της12.09.2018

Στην ταινία ένας μαφιόζος από το Χάρλεμ προσλαμβάνει τον χαρακτήρα του Roundtree για να σώσει την απαχθείσα κόρη του και η ταινία έγινε μεγάλη επιτυχία παρά τον μικρό προϋπολογισμό της.

Ακολούθησαν το «Shaft’s Big Score» το 1972 και το «Shaft in Africa» το 1973, ενώ υπήρξε και μια σύντομη τηλεοπτική σειρά.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τα highlights του φετινού προγράμματος12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b