MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΤΑΙΝΙΑ

64o ΦΚΘ: Η Daisy Ridley, από τα Star Wars, στον καλύτερο indie ρόλο της ως τώρα καριέρας της

Είδαμε σε αποκλειστικότητα την ταινία “Sometimes I Think About Dying”, σε σκηνοθεσία της Rachel Lambert, που θα προβληθεί στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες – Another Take» του 64ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

author-image Βαρβάρα Σαββίδη

Μια μη τυπική ρομαντική ταινία με ήρωες μοναχικούς, οι οποίοι ανάμεσα σε κρίσεις πανικού και μια διαρκή αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας, αναζητούν απεγνωσμένα την ανθρώπινη επαφή. Το “Sometimes I Think About Dying” («Καμιά φορά σκέφτομαι το θάνατο»), της Rachel Lambert. διαδραματίζεται στο φθινοπωρινό Oregon, ιδανικό σκηνικό για το περίκλειστο, μελαγχολικό σύμπαν της κεντρικής ηρωίδας, που δίνει τον τόνο σε όλη την ταινία.

Sometimes I Think About Dying

Ο Dave Merheje και η Daisy Ridley υποδύονται τον Robert και την Fran

Η ιστορία

Εκείνος αγαπά τις ταινίες με άβολες σιωπές. Εκείνη το τυρί κότατζ. Που δεν είναι τυρί, του εξηγεί, αλλά τυρόπηγμα. Ο Robert, τον οποίο υποδύεται ο Καναδός κωμικός Dave Merheje, είναι ο καινούργιος, ευχάριστος σε όλους, συνάδελφος, που μόλις μετακόμισε στη μικρή πόλη τους. Η Fran, της βρετανίδας Daisy Ridley (η Ρέι των τριών τελευταίων Star Wars) είναι η υπερβολικά εσωστρεφής, σιωπηλή, μελαγχολική κοπέλα στο δίπλα γραφείο. Η απόσταση που κρατάει από τους συναδέλφους της, φαίνεται να είναι αντίστοιχη της απόστασης που κρατάει από την ίδια τη ζωή. Μιλάει ελάχιστα, χάνεται στις σκέψεις της, σκέψεις που συχνά αφορούν διάφορα ευφάνταστα σενάρια γύρω από το θάνατό της, δεν συμμετέχει στις ανιαρές συζητήσεις των υπολοίπων. Ο Robert θα μπορούσε να φλερτάρει την νεαρή πρακτικάρια, η οποία προσφέρεται να του δείξει την πόλη. Όμως εκείνος γοητεύεται από την φαινομενικά απροσπέλαστη Fran. Την παρατηρεί, θέλει να λύσει τον γρίφο της, να την καταλάβει, όπως βλέπει μια ταινία που του προκαλεί ενδιαφέρον. Την πλησιάζει διακριτικά, για να ξεκινήσει μια ιστορία μεταξύ τους με πολλές άβολες σιωπές, συχνά όμως τόσο εύγλωττες, που λένε όσα δεν μπορούν να ειπωθούν με άλλους τρόπους. Μάλλον αυτή είναι μια ταινία που θα άρεσε πολύ στον Robert. Στην Fran, άραγε;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τα highlights του φετινού προγράμματος12.09.2018

Η χημεία τους είναι προφανής, όσο και η απόσταση που τους χωρίζει. Εκείνος έχει ήδη δυο διαζύγια στην πλάτη του. Εκείνη δεν έχει ερωτευτεί ποτέ. Εκείνος εκτίθεται, ρισκάρει κι όταν χάνει ξαναδοκιμάζει. Εκείνη δεν έχει αφεθεί ποτέ, δεν έχει ρίξει της άμυνές της, δεν πλησιάζει για να μην την πλησιάζουν. Κάνει ένα βήμα μπρος και δυο βήματα πίσω. Πώς θα εξημερώσουν ο ένας τον άλλο;

Μια συνηθισμένη ερωτική ιστορία με ασυνήθιστο τρόπο αφηγείται το “Sometimes I Think About Dying”, της Rachel Lambert, που εξελίσσεται στη μπανάλ καθημερινότητα ενός γραφείου κάτω από τα ραντάρ των ανυποψίαστων συναδέλφων. Σενάριο μινιμαλιστικό, εικόνες σε στιγμές ποιητικές, ωραίες ερμηνείες και μικρές δόσεις χιούμορ συνθέτουν αυτή την ατμοσφαιρική, ανεξάρτητη ταινία, που βασίζεται στην ομότιτλη μικρού μήκους ταινία της Stefanie Abel Horowitz, εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο “Killers” του Kevin Armento κι η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Sundance τον Ιανουάριο του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMonster με πολύτιμη μουσική «καρδιά» στο 64ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης12.09.2018

Το μεγάλο ατού της είναι η ερμηνεία της Daisy Ridley, η οποία εδώ ξεδιπλώνει το ταλέντο της σε έναν κόντρα ρόλο και σε μια παραγωγή πολύ μακριά από το ηχηρό franchise των Star Wars, από το οποίο έγινε γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό. Η ίδια δήλωσε ότι αποφάσισε να συμμετάσχει στην ταινία τόσο ως ηθοποιός, όσο και ως παραγωγός, επειδή λάτρεψε το σενάριο κι αγαπά τη δουλειά της σκηνοθέτιδας Rachel Lambert.

Η ταινία θα προβληθεί στο τμήμα «Ανοιχτοί Ορίζοντες – Another Take» του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η 64η έκδοση του οποίου πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023 στις αίθουσες της Θεσσαλονίκης, ενώ και φέτος μια επιλογή από τις ταινίες του προγράμματος θα είναι διαθέσιμη μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦ ΝΤΑΣΜ ΤΑ: Τέσσερις εμβληματικοί καλλιτέχνες κι ένας νέος φωτογράφος στο εικαστικό αφιέρωμα του 64ου ΦΚΘ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b