MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βέλικο Τάρνοβο: Το διαμάντι της Βουλγαρίας που πρέπει να γνωρίσετε

Ο travel blogger Νικόλας Ραχιώτης μάς ταξιδεύει στο Βέλικο Τάρνοβο, μία από τις πιο μαγευτικές πόλεις της Βουλγαρίας.

Photo by Barbora Vrzáková on Unsplash
Photo by Barbora Vrzáková on Unsplash
Monopoli Team

Τα ταξίδια αποτελούν για εμένα μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής. Θεωρώ πως δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από την ευκαιρία να εξερευνά κανείς νέα μέρη, να γνωρίζει διαφορετικούς πολιτισμούς και να δημιουργεί μοναδικές αναμνήσεις. Ειδικά όταν πρόκειται για έναν νέο (και ίσως όχι ευρέως γνωστό) προορισμό, το συναίσθημα είναι ανεπανάληπτο.

Σ’ αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε μία από τις πιο μαγευτικές πόλεις της Βουλγαρίας, το Βέλικο Τάρνοβο. Η κωμόπολη αυτή, με την πλούσια ιστορία, την εκπληκτική αρχιτεκτονική και τη φυσική ομορφιά της, κατάφερε να ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Αποτελεί δε έναν ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές.

Ένα μικρό μάθημα ιστορίας

Το Βέλικο Τάρνοβο είναι μια πόλη στην κεντρική Βουλγαρία με ιστορία που χρονολογείται από την 3η χιλιετία π.Χ. Αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Δεύτερης Βουλγαρικής Αυτοκρατορίας την περίοδο του Μεσαίωνα, διατελώντας ως ένα σημαντικό πολιτικό αλλά και πολιτιστικό κέντρο. Επίσης, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στον αγώνα για τη βουλγαρική ανεξαρτησία, μετά από την οποία δέχτηκε και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη της.

Σήμερα, το Βέλικο Τάρνοβο είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός γνωστός για τα μεσαιωνικά τείχη, τα παλάτια, τα μουσεία, τις γκαλερί και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒαρκελώνη: Ανοίγει Μουσείο Απαγορευμένης Τέχνης με διάσημα λογοκριμένα έργα τέχνης12.09.2018

Πώς θα πάτε στο Βέλικο Τάρνοβο

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επισκεφτείτε το Βέλικο Τάρνοβο. Παρακάτω θα βρείτε μερικές επιλογές:

Με το τρένο: Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων, BDZ, πραγματοποιεί πολλά δρομολόγια μεταξύ Σόφιας και Βέλικο Τάρνοβο. Η διάρκεια του ταξιδιού κυμαίνεται μεταξύ 4-5 ωρών, αναλόγως το τρένο. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης, κάτι που θα διευκολύνει πολύ τις μετακινήσεις σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Τα highlights του φετινού προγράμματος12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b