MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ψυχολογικό θρίλερ

Felicità, της Σεμίνας Διγενή στο θέατρο Αλκυονίς

Το πρώτο θεατρικό έργο της Σεμίνας Διγενή, Felicità, ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκυονίς, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου, με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Γιάννη Σοφολόγη.

Monopoli Team

Το πρώτο θεατρικό έργο της Σεμίνας Διγενή, Felicità ανεβαίνει στο Θέατρο Αλκυονίς, σε σκηνοθεσία Λητώς Τριανταφυλλίδου, με τη Μυρτώ Αλικάκη και τον Γιάννη Σοφολόγη.

Στο Felicità, με τα έντονα στοιχεία θρίλερ, η Σεμίνα Διγενή διηγείται ένα παράτολμο πείραμα, ένα παιχνίδι, όπου οι ήρωες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, εναλλάσσονται στους ρόλους θύτη και θύματος. Μια φαινομενικά απλή συνάντηση ανάμεσα σε μια σκηνοθέτη και έναν νεαρό διανομέα, καταλήγει σε µια έκρηξη µε απρόβλεπτες συνέπειες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜυρτώ Αλικάκη: «Δεν έχω την παραμικρή συνείδηση για το αν ήμουν σέξι στον ρόλο της Αναστασίας» (vid)12.09.2018

Η υπόθεση

Μια γυναίκα καλεί στο σπίτι της έναν νεαρό διανομέα και του προτείνει να “αγοράσει” 24 ώρες από την ζωή του. Έτσι, αρχίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι, ένα ασταμάτητο κυνηγητό θεατρικών ρόλων, πίσω από τους οποίους κρύβονται και φανερώνονται οι πραγματικές επιθυμίες, τα τραύματα και οι προθέσεις των ηρώων. Καθώς το βράδυ προχωρά, “σκοντάφτουν” ξανά και ξανά πάνω στην ιδέα της ευτυχίας και του χρόνου.

Ευτυχία είναι να ξεχνάς ή να θυμάσαι;

Μπορεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις ο χρόνος;

Η σκηνοθέτις επιμελείται επί σκηνής μια δεύτερη θεατρική παράσταση, με πρωταγωνιστή τον ανίδεο καλεσμένο. Το συγκλονιστικό μυστικό που κρύβεται πίσω από την “τυχαία” συνάντηση τους, μετατρέπει ένα παιχνίδι ρόλων, σε μια επικίνδυνη παγίδα.

Το Felicità έρχεται στο προσκήνιο με μια συγκλονιστική ιστορία που μπλέκει αριστοτεχνικά στοιχεία κινηματογραφικού θρίλερ, σύγχρονου θεάτρου και αρχαίας τραγωδίας. Κάθε αστείο κρύβει πίσω του μια πληγή. Κάθε στιγμή σασπένς, τραγική ειρωνεία και µια υπενθύµιση: Το θέµα δεν είναι να κρατάς καλό χαρτί, αλλά να παίζεις καλά ένα κακό φύλλο. Ο Ευριπιδης είχε προειδοποιήσει αιώνες πριν πως “ο κίνδυνος έρχεται ταχύτερα όταν περιφρονείται”.

Η θεατρική προσαρμογή του Felicità αποκτά ζωή, χάρη στη συνεργασία σημαντικών καλλιτεχνών. Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Θέμης Καραμουρατίδης, τα κοστούμια ο σχεδιαστής Απόστολος Μητρόπουλος και τα σκηνικά ο Δημήτρης Πολυχρονιάδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπλή Μετάβαση: Το μιούζικαλ των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη τον Οκτώβριο στο Θέατρο Ακροπόλ12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σεμίνα Διγενή
Σκηνοθεσία: Λητώ Τριανταφυλλίδου

Σκηνικά: Δημήτρης Πολυχρονιάδης
Κοστούμια: Απόστολος Μητρόπουλος
Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης
Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπουλου

Παίζουν: Μυρτώ Αλικάκη, Γιάννης Σοφολόγης. Συμμετέχει ο Θάνος Λέκκας

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 18€, Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων 15€
Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Link Εισιτηρίων: https://www.more.com/theater/felicita-tis-seminas-digeni/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42, Αθήνα. Τηλ: 21 0882 8100
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης, Νικόλας Κωστής
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b