MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Χανιά: Η πόλη με την πλούσια ιστορία που θέλεις να επισκέπτεσαι ξανά και ξανά

Τα Χανιά είναι, ίσως, ο πιο δημοφιλής προορισμός της Κρήτης, κι αν δεν έχετε πάει ποτέ στη λεβεντογέννα, είναι το κατάλληλο σημείο για να ξεκινήσει κανείς.

Photo by Daan Huttinga on Unsplash
Photo by Daan Huttinga on Unsplash
Monopoli Team

Όποιος έχει περάσει από την Κρήτη, γενικά, είναι δύσκολο να την ξεχάσει! Τα Χανιά είναι, ίσως, ο πιο δημοφιλής προορισμός της Κρήτης, κι αν δεν έχετε πάει ποτέ στη λεβεντογέννα, είναι το κατάλληλο σημείο για να ξεκινήσει κανείς και να γνωρίσει την Κρήτη. Και πιστέψτε μας, θα επιστρέψει σε αυτά σίγουρα!

Τα Χανιά είναι ο ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τις εξορμήσεις, μιας και χρησιμοποιώντας τα ως ορμητήριο μπορείς να ανακαλύψεις τις ομορφιές όλου του νομού. Από τις καταπληκτικές θάλασσες και τα φαράγγια, έως τις τοπικές νοστιμιές, τα Χανιά θα σας μαγέψουν με την ομορφιά τους, αλλά και την ιστορία τους!

Με τις καθημερινές πτήσεις της AEGEAN μπορείτε να βρεθείτε στα Χανιά γρήγορα και εύκολα και να ευχαριστηθείτε το φαγητό και την κρητική φιλοξενία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPlatforms Project: Ένα τετραήμερο για την ανεξάρτητη εικαστική σκηνή στην Τεχνόπολη12.09.2018

Με μια ματιά

Τα Χανιά έχουν να αφηγηθούν πλούσια ιστορία σε κάθε επισκέπτη τους. Η ιστορία τους ξεκινάει από την πρωτομινωική περίοδο, όταν, σύμφωνα με τη μυθολογία, ιδρύθηκε η αρχαία Κυδωνία από τον Κύδωνα, τον γιο του Ερμή. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι Κύδωνες αναφέρονται στην Οδύσσεια. Κατά την ενετική περίοδο, χτίστηκε το φρούριο στον λόφο Καστέλι και χτίστηκε και αναπτύχθηκε η νέα πόλη.

Στη σύγχρονη ιστορία, η δεκαετία του ’70 ήταν κομβική για την τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης γενικότερα. Το 1971, τα Χανιά έπαψαν να είναι πρωτεύουσα της Κρήτης με το Ηράκλειο να παίρνει τη σκυτάλη.

Η πόλη των Χανίων χωρίζεται σε δύο βασικά τμήματα. Την παλιά πόλη, με το παλιό λιμάνι, και τη νέα πόλη, εκτός των τειχών, με συνοικίες όπως η Χαλέπα, ο Άγιος Ιωάννης, τα Παχιανά,η Νέα Χώρα, το Πασακάκι,τα Λενταριανά κλπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑRomaland: Το μικρόφωνο και η σκηνή στους Έλληνες Ρομά12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b