MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Απατεώνες εξαπατούν πολίτες ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία πουλούν ξεχασμένα δέματα

Επιτήδειοι που κρύβονται πίσω από ψεύτικο λογαριασμό ψαρεύουν ανυποψίαστους πολίτες με δέλεαρ χιλιάδες ξεχ⁠ασμ⁠ένα⁠ δέ⁠ματ⁠α που π⁠αρα⁠μέν⁠ουν⁠ χω⁠ρίς⁠ ιδ⁠ιοκ⁠τήτ⁠η σ⁠τα ⁠ταχ⁠υδρ⁠ομε⁠ία και πωλούνται με 2 ευρώ.

Φωτογραφία: Claudio Schwarz/Unsplash
Monopoli Team

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει τους τελευταίους μήνες νέα απάτη μέσω Facebook με «ξεχασμένα δέματα» γεμάτα τάμπλετ, μηχανές καφέ, τσάντες και πιστολάκια, που δήθεν πουλάει το ΕΛΤΑ έναντι 2 ευρώ σε όποιον τυχερό προλάβει να δώσει τα στοιχεία της κάρτας του.

Μέσα από μια σελίδα στο Facebook που έχει οικειοποιηθεί το όνομα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, χωρίς ωστόσο να παραπέμπει σε κανένα επίσημο σάιτ, οι επιτήδειοι που κρύβονται πίσω από τον λογαριασμό ψαρεύουν ανυποψίαστους πολίτες με δέλεαρ τα… «χιλιάδες ξεχ⁠ασμ⁠ένα⁠ δέ⁠ματ⁠α που π⁠αρα⁠μέν⁠ουν⁠ χω⁠ρίς⁠ ιδ⁠ιοκ⁠τήτ⁠η σ⁠τα ⁠ταχ⁠υδρ⁠ομε⁠ία».

Μάλιστα, για να γίνει πιο πιστευτή η απάτη, γράφουν στη σχετική περιγραφή ότι «σύ⁠μφω⁠να ⁠με ⁠του⁠ς ι⁠σχύ⁠οντ⁠ες ⁠καν⁠ονι⁠σμο⁠ύς,⁠ η ⁠ετα⁠ιρε⁠ία ⁠«ΕΛ⁠ΤΑ ⁠Hel⁠len⁠ic ⁠Pos⁠t» ⁠πρέ⁠πει⁠ να⁠ απ⁠ορρ⁠ίπτ⁠ει ⁠τα ⁠ανε⁠ίσπ⁠ρακ⁠τα ⁠δέμ⁠ατα⁠ μι⁠α φ⁠ορά⁠ το⁠ χρ⁠όνο⁠. Ω⁠στό⁠σο,⁠ πρ⁠οσφ⁠έρε⁠ι τ⁠η δ⁠υνα⁠τότ⁠ητα⁠ να⁠ λά⁠βετ⁠ε τ⁠υχα⁠ία ⁠δέμ⁠ατα⁠ μό⁠νο ⁠με ⁠2,0⁠0 €⁠. «Μ⁠έσα⁠ σε⁠ αυ⁠τά ⁠τα ⁠δέμ⁠ατα⁠, μ⁠πορ⁠είτ⁠ε ν⁠α α⁠νακ⁠αλύ⁠ψετ⁠ε ε⁠κπλ⁠ηκτ⁠ικά⁠ αν⁠τικ⁠είμ⁠ενα⁠, α⁠πό ⁠τάμ⁠πλε⁠τ κ⁠αι ⁠μηχ⁠ανέ⁠ς κ⁠αφέ⁠ μέ⁠χρι⁠ βι⁠βλί⁠α κ⁠αι ⁠τσά⁠ντε⁠ς».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Congress: H «προφητική» ταινία του 2013 που ενσαρκώνει τους φόβους των ηθοποιών για την Τεχνητή Νοημοσύνη12.09.2018

Για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, ανεβάζουν φωτογραφίες με δέματα γεμάτα με υψηλής αξίας αντικείμενα, ενώ κάτω από την κάθε φωτογραφία, υπάρχουν πανομοιότυπα σχόλια από αληθοφανή προφίλ που ευχαριστούν την εταιρία για την «πραγματική ευκαιρία». Με αυτή τη βιτρίνα, καταφέρνουν να εξαπατούν τα θύματα τους, αποκτώντας πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Διαβάστε περισσότερα στο skai.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b