MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Αύγουστος Κορτώ: “Μιλάω τόσο συχνά για τη ψυχική υγεία, γιατί μεγάλωσα με απέραντη μοναξιά” (vid)

Ο Αύγουστος Κορτώ βρέθηκε σήμερα στην εκπομπή της ΕΡΤ “Πρωίαν σε είδον”, για μία συνέντευξη με αφορμή το νέο του βιβλίο “Το πράσινο αστέρι”, αλλά και την πρεμιέρα της παράστασης “Η μικρή λέξη αγάπη”.

Monopoli Team

Ο Αύγουστος Κορτώ βρέθηκε σήμερα (18/10) στην παρέα του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Τζένης Μελιτά και στην εκπομπή της ΕΡΤ “Πρωίαν σε είδον”, για μία συνέντευξη με αφορμή το νέο του βιβλίο “Το πράσινο αστέρι”, αλλά και την πρεμιέρα της παράστασης “Η μικρή λέξη αγάπη”, που ανεβαίνει από 3 Νοεμβρίου στο Από Κοινού Θέατρο.

Μεταξύ άλλων, ο δημοφιλής συγγραφέας μίλησε για τον κακοποιητικό λόγο που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οι μειονότητες: “Η αλήθεια είναι ότι οι ανισότητες – και όχι μονό οι ανισότητες που πλήττουν την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και τα μέλη της αλλά και οι ανισότητες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες – είναι φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Ο νόμος πρέπει να είναι αμείλικτος στα εγκλήματα μίσους και είναι ένα τέτοιο έγκλημα και η γυναικοκτονία, γιατί το θύμα στοχοποιείται για το φύλο του”.

“Από την άλλη πρέπει να συνεχίσουμε την επιμόρφωση και την αφύπνιση της κοινωνίας δια βίας. Η κοινωνία ξυπνά με μπάτσες. Όποιος ομοφυλόφιλος έχει καταφέρει να πείσει τους γονείς του να τον αποδεκτούν, ξέρει ότι “η ελευθερία κατακτάται με τη γροθιά” για να δανειστώ τον τίτλο μιας ταινίας του Φασμπίντερ. Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι και μαχητικοί” ανέφερε για τον ακτιβισμό.

Φυσικά μίλησε και για την απόφασή του να μιλά ανοιχτά για τα ζητήματα ψυχικής υγείας. “Ο λόγος που μιλάω τόσο συχνά για την διπολική διαταραχή μου και τη ψυχική υγεία είναι γιατί μεγάλωσα στην “παλιά Ελλάδα”, με απέραντη μοναξιά. Τη δεκαετία του ’90, όταν ήμουν γιος μιας μανιοκαταθλιπτικής – όπως το λέγαμε τότε – μητέρας, που περνούσε μήνες στο κρεβάτι κι εγώ δεν ήξερα καν τι σημαίνει κατάθλιψη, φυσικά δεν τολμούσα να το μοιραστώ με κανένα, γιατί ένιωθα την ντροπή του στίγματος, ένιωθα τόσο τρομακτική μοναξιά, που τώρα 30 χρόνια μετά όταν έχω κερδίσει την ελευθερία και την ευτυχία, θεωρώ πώς είναι χρέος μου να καταπραϋνω την μοναξιά παιδιών, που μπορεί να αναθαρρήσουν, διαβάζοντας μια ανάρτηση έστω για πέντε λεπτά”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜε την πένα του συγγραφέα: Αύγουστος Κορτώ, “Η μικρή λέξη αγάπη”12.09.2018

Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στην Ειρήνη Μωραϊτη και το Monopoli.gr: “Γράφω για μένα, αν όμως έστω και μια χούφτα άνθρωποι λάβουν θάρρος ή παρηγοριά από ένα κείμενό μου, είμαι ευτυχής. Όπως και με το γράψιμο, στις αναρτήσεις μου πρωτίστως ξαλαφρώνω, λυτρώνομαι από κάτι που με τρώει. Για αυτό και είμαι ενεργός στα social media και μοιράζομαι τις απόψεις μου για θέματα της επικαιρότητας. Το κοινό μου βέβαια, κι ας με περιβάλλει χρόνια τώρα με αγάπη κι αφοσίωση, δεν το σκέφτομαι σε αυτή τη συνθήκη”.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b