MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Σκάλα Βραδέτου: Περπατώντας στο ομορφότερο καλντερίμι της Ηπείρου

Ανάμεσα στα χωριά Βραδέτο και Καπέσοβο του Ζαγορίου, η Σκάλα του Βραδέτου, ίσως το ομορφότερο καλντερίμι της Ηπείρου.

Monopoli Team

Ένας από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς της Ελλάδας, τα Ζαγοροχώρια ασκούν μια γοητεία που καθηλώνει κάθε επισκέπτη. Γραφικά χωριά με καλοδιατηρημένη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, μοναδικά τοπία και αυθεντικές γεύσεις προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις στους λάτρεις της παράδοσης και της φύσης.

Μία από τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις όταν βρεθείς σε αυτό τον τόπο είναι η πεζοπορία στην περίφημη Σκάλα του Βραδέτου, ίσως το πιο εντυπωσιακό καλντερίμι της Ηπείρου. Ανάμεσα στο Βραδέτο και το Καπέσοβο, αυτό το φαρδύ πλακόστρωτο μονοπάτι, εξαίρετο δείγμα τοπικής αρχιτεκτονικής, αποτελούσε μέχρι το 1973 τον μοναδικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωριών. Η σχεδόν μίας ώρας διαδρομή είναι μαγευτική, με τη θέα στη γύρω περιοχή να εντυπωσιάζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ queer εφηβική λογοτεχνία στα καλύτερά της: 7 βιβλία για να γνωρίσετε την Alice Oseman12.09.2018

Βραδέτο: Το ψηλότερο χωριό του Ζαγορίου με την περίφημη Σκάλα

Ήσυχο, γαλήνιο και απομακρυσμένο, σε απόσταση 50 χλμ. από την πόλη των Ιωαννίνων, το Βραδέτο βρίσκεται σε υψόμετρο 1.340 μ. και είναι το ψηλότερο χωριό του Ζαγοριού – θα ακούσε να το αποκαλούν το «μπαλκόνι» του Ζαγοριού. Το χωριό έχει απέραντη θέα προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ κοντά του υπάρχει η θέση Μπελόη απ’ όπου έχεις όλη τη χαράδρα του Βίκου στα πόδια σου.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτο τελευταίο live του Εισβολέα (μέχρι το επόμενο καλοκαίρι)12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b