MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Mediterranean Futures: Το Stegi Radio φέρνει τον ηλεκτρονικό ήχο της Μεσογείου στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Εμπνευσμένο από το παρελθόν και συντονισμένο στο μέλλον, το φεστιβάλ Mediterranean Futures βγάζει το Stegi Radio από το studio και το μεταφέρει στην Κυψέλη για να δυναμώσει την ένταση της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής της περιοχής της Μεσογείου.

Monopoli Team

Το Stegi Radio επιστρέφει στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης με τη νέα εκδοχή του Mediterranean Futures στις 21 Οκτωβρίου. Συνεχίζοντας την έρευνά του μέσα από τη σειρά events Mediterranean Futures, το Stegi Radio φτιάχνει έναν χάρτη που ενώνει την Αθήνα με το Κάιρο, τη Μασσαλία και το Λονδίνο. Αναζητά τα σημεία όπου το καινούριο αγκαλιάζει ή έρχεται σε ρήξη με την παράδοση και καλεί τη γειτονιά της Κυψέλης να γιορτάσει με τους νέους ήχους των ηλεκτρονικών σκηνών της Μεσογείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτον δρόμο για τον Κολωνό: Η εγκατάσταση της Λουκίας Αλαβάνου από την Μπιενάλε της Βενετίας στη Στέγη12.09.2018

Ένα dance festival με τον Zuli, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας new club σκηνής με βάση του το Κάιρο, και τη Shannen SP, δυναμική εκφράστρια των global underground μουσικών ρευμάτων με έδρα το Λονδίνο, να συνομιλούν με την dancehall καλλιτέχνιδα Scorpio Qveen από τη Μασσαλία και την ανερχόμενη μουσική κολεκτίβα των BuiltonSoil από την Αθήνα, σε μια βραδιά που φέρνει τη σαρωτική ενέργεια των υβριδικών ήχων του μέλλοντος στην Κυψέλη.

BuiltonSoil

Οι BuiltonSoil είναι μια καλλιτεχνική κολεκτίβα με βάση την Αθήνα. Απαρτίζεται από τον εικαστικό καλλιτέχνη Acmaerkl και τον μουσικό Κλέαρχο Παπαστύλο. Η Barak, aka Scorpio Qveen, είναι τραγουδίστρια, χορεύτρια και χορογράφος αλλά και δυναμική dancehall DJ. Ενεργό μέλος της νυχτερινής ζωής της Μασσαλίας μέσα από την κολεκτίβα Maraboutage. H Shannen SP είναι DJ και πολυμεσική καλλιτέχνιδα με βάση το Λονδίνο. Τα DJ sets και η επιμελητική δουλειά της τόσο στη μουσική όσο και στις τέχνες εξερευνούν το φάσμα του παγκόσμιου underground, τόσο μέσα από τη σειρά events που διοργανώνει η ίδια όσο και με το label της, E.B.N.X.

Scorpio Qveen

O Ahmed El Ghazoly, aka Zuli, είναι μουσικός και παραγωγός από το Κάιρο. Είναι ο συνιδρυτής του label ‘irsh’ μαζί με τον Rama. Έγινε γνωστός παγκοσμίως μέσα από τις κυκλοφορίες του στο label UIQ του Lee Gamble, όπου αναμειγνύει hip hop και jungle στοιχεία με πιο πειραματικούς ρυθμούς και bass υφές που στοχεύουν τόσο στο dancefloor όσο και στην ακρόαση στο σπίτι. Η μουσική του παρουσιάζει τέτοια ποικιλία που έχει δεχτεί αναγνώριση από μουσικούς και DJ όπως ο Aphex Twin, οι Autechre, ο Richie Hawtin και ο Ben UFO.

Zuli

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτον δρόμο για τον Κολωνό: Η εγκατάσταση της Λουκίας Αλαβάνου από την Μπιενάλε της Βενετίας στη Στέγη12.09.2018

Αντλώντας έμπνευση από τη διαφορετικότητα και την ποικιλία των ήχων της Μεσογείου, το Stegi Radio κατασκευάζει ένα μουσικό μωσαϊκό με τους φουτουριστικούς, Middle-Eastern club ήχους του ZULI, την ενέργεια της αφρικανικής διασποράς που μεταφέρει η Shannen SP, το αισθησιακό dancehall της Scorpio Qveen και τους φρέσκους, θραυσματικούς ήχους των BUILTONSOIL. Μια μέρα αφιερωμένη στη μουσική κουλτούρα της Μεσογείου και όσα μας ενώνουν.

Shannen SP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό πληγή σε γιορτή: To νέο πρόγραμμα της Στέγης συνομιλεί με την πραγματικότητα12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Mediterranean Futures από το Stegi Radio στην Κυψέλη

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Line Up
17:30 | BUILTONSOIL
19:00 | Scorpio Qveen
20:00 | Shannen SP
21:30 | ZULI

Χώρος: Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Ώρα: 17:30 – 23:00
Είσοδος Ελεύθερη

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b