MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 5 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

1. Μυστήριο 34 Πρόσωπα: Έκθεση φωτογραφίας και πολυμεσική βίντεο εγκατάσταση της Linas Bertucci στην Ελευσίνα

Από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 26 Νοεμβρίου, η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στο Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας το Μυστήριο 34 Πρόσωπα. Πορτραίτα Ταυτότητας, Παρόδου και Μετάβασης, μία φωτογραφική και πολυμεσική έκθεση της διάσημης Αμερικανίδας φωτογράφου Lina Bertucci που αποτυπώνει παραστατικά τις διαφορετικές, ποικιλόμορφες κοινότητες της Ελευσίνας. Το πρότζεκτ παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα από κατοίκους της Ελευσίνας σήμερα, τιμώντας την πολιτιστική τους κληρονομιά και συμπεριλαμβάνοντας τόσο αυτούς που γεννήθηκαν στην πόλη όσο και εκείνους που κατάγονται από τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, αλλά και τους νεοφερμένους που ήρθαν από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, της Αλβανίας, του Πακιστάν και της Ινδίας.
Τετάρτη έως Κυριακή, 12:00-21:00 * Εγκαίνια: Σάββατο 14 Οκτωβρίου, 19:00
Παλαιό Δημαρχείο Ελευσίνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα πολλά “Πρόσωπα” της Ελευσίνας μέσα από πολυμεσική έκθεση12.09.2018

2. Ξεκινά το 6ο Balkan Can Kino (BCK) Συμπόσιο Κινηματογράφου, με επίκεντρο τη σημασία του παιχνιδιού

Το 6ο Balkan Can Kino (BCK) Συμπόσιο Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί έως τις 22 Οκτωβρίου του 2023 και πραγματεύεται τη θεματική “Kino Ludens”, παράφραση του βιβλίου “Homo Ludens” του Γιόχαν Χάιζινγκα, το οποίο εξέτασε για πρώτη φορά τα ζωτικά οφέλη του παιχνιδιού στον πολιτισμό και την κοινωνία. Μέσα από μία σειρά κινηματογραφικών προβολών, οπτικοακουστικών καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων, κινηματογραφικών εργαστηρίων και παράλληλων δράσεων με αφορμή την κινούμενη εικόνα, το φετινό Συμπόσιο επικεντρώνεται στην παρουσία του παιχνιδιού και τη σημασία του στις πολλαπλές πτυχές της ενήλικης ζωής και καθημερινότητας. Οι φετινοί χώροι διεξαγωγής του Συμποσίου είναι το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, το “PreLab”, το Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, το “Zoetrope”, το παιδικό βιβλιοπωλείο ο “Γάτος Μαουρίτσιο” και το “Athens Zine Biblioteque”.
Δείτε αναλυτικά πληροφορίες για τις ταινίες και το πρόγραμμα προβολών εδώ.

3. Τελευταία ημέρα για τις Χρυσές Νύχτες 2023 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Για 10η χρονιά η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου υποδέχτηκε στην Αθήνα τις Χρυσές Νύχτες (Les Nuits en Or), μια πρωτοβουλία της γαλλικής Ακαδημίας των César, που αναδεικνύει τις καλύτερες ταινίες μικρού μήκους της χρονιάς απ’ όλο τον κόσμο. Κάθε χρόνο, οι Ακαδημίες Κινηματογράφου παγκοσμίως ξεχωρίζουν μια ταινία μικρού μήκους ανά είδος, ανάμεσα στις παραγωγές της χώρας τους. Έτσι, προκύπτει μια μοναδική συλλογή βραβευμένων ταινιών που ταξιδεύει και προβάλλεται σε μεγάλες πόλεις του κόσμου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Από την Ισλανδία ως την Νότια Αφρική, από τη Βραζιλία ως την Ταϊβάν, από τα César στα Oscar, τα Bafta, τα Goya και τα Ίρις, οι Χρυσές Νύχτες προσκαλούν τους θεατές σε έναν κινηματογραφικό γύρο του κόσμου. Βρείτε εδώ όλες τις ταινίες που προβάλλονται την τελευταία ημέρα.
14/10, 17:00, 19:20, 21:40
Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, Σίνα 31, Αθήνα

4. Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού στο ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την ημέρα εορτασμού του “Λευκού Μπαστουνιού” (15 Οκτωβρίου), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με τη liminal προσφέρει στους επισκέπτες του μια εμπειρία εξοικείωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με οπτική αναπηρία, τη συμπερίληψη και το δικαίωμα για ανεξάρτητη διαβίωση. Η Άννα Μαρία Φώσκολου, πρόεδρος του σωματείου Αρωγή, που αποτελείται από άτομα με οπτική αναπηρία και δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες, αλληλεπιδρά και μοιράζεται με το κοινό την εμπειρία της μετάβασης από το φως στο σκοτάδι και την αξία που έχει το λευκό μπαστούνι στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου χωρίς όραση που θέλει να ζει με ασφάλεια και ανεξαρτησία. Η Καλλιόπη Γκίκα, Οδηγός έργων τέχνης για επισκέπτες με οπτική αναπηρία και υπεύθυνη λειτουργίας του Μουσείου Aφής, παρουσιάζει με βιωματικό τρόπο το σκεπτικό του σχεδιασμού της πολυαισθητηριακής ξενάγησης στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για επισκέπτες με μερική η ολική απώλεια όρασης. Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ΙΙ και θα ακολουθήσει περιήγηση στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
15/10, 11:30
Δήλωση συμμετοχής μέσω email στο [email protected] και τηλεφωνικά στο 2168091000.

5. Εργαστήρια συντήρησης ανοίγουν για το κοινό για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων στις χώρες της Ευρώπης που στόχο έχουν τη γνωριμία του κοινού με τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης και την ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς της στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στην Ελλάδα, τα εργαστήρια συντήρησης ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει τις αθέατες πλευρές του επαγγέλματος του συντηρητή: οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν τα μυστικά της συντήρησης σε εργαστήρια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους με παρουσιάσεις, θεματικές ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαλέξεις κ.ά. Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM.
Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΕΗΣ 2023.
Ακολουθήστε τις ψηφιακές δράσεις στο YouTube.

 Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b