MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Arte Povera: Ο Beats Pliz ετοιμάζεται να παρουσιάσει το όραμά του στο θέατρο Λυκαβηττού

Ο Beats Pliz μιλά για το ουτοπικό όραμα του Arte Povera που θα πάρει υπόσταση στο θέατρο Λυκαβηττού.

Monopoli Team

Τα φώτα της μεγάλης οθόνης έσβησαν και όλα τα πρόσωπα σκεπάστηκαν με σκοτάδι. Τότε, υπήρξαν μερικές στιγμές σιωπής και αμέσως ακούστηκαν χειροκροτήματα, όπως στο φινάλε μιας θεατρικής παράστασης. Όμως βρισκόμαστε μέσα σε ένα σινεμά, κάπου στα μέσα του Απρίλη. Η ταινία-ντοκιμαντέρ Arte Povera προβάλλεται σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες και γίνεται συνεχώς sold out.

Ο Beats Pliz -που είναι παράλληλα μουσικός παραγωγός, συνθέτης και σκηνοθέτης- μας μεταφέρει νοητά στην πραγμάτωση ενός ονείρου, ή αλλιώς, μιας εμμονής που λιμνάζει στο μυαλό του από τα παιδικά του χρόνια. Πράγα, Βουδαπέστη και Σόφια οι σταθμοί του. Ταξιδεύει στα μεγάλα ευρωπαϊκά στούντιο και στέκει με κομμένη την ανάσα, ανάμεσα σε πολυμελείς ορχήστρες, όπου οι συνθέσεις από τις χορωδίες, τα έγχορδα και θα πνευστά, θα αρχίσουν να παίρνουν υπόσταση.

Το υλικό αυτό θα μετουσιωθεί σε έναν από τους πιο εμβληματικούς ραπ δίσκους στη χώρα. Εθισμός, Μικρός Κλέφτης, Dani Gambino, Bloody Hawk, Sadam, VLOSPA, Hawk, Wang και ΛΕΞ, πατούν με τους στίχους τους πάνω σε εξωπραγματικές κλασικές μελωδίες, φτιάχνοντας την πιο αντισυμβατική και παράλληλα αρμονική συνύπαρξη ήχων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην τροχιά του ελληνικού hip-hop: Όταν ο Θόλος του ΚΠΙΣΝ γέμισε ρίμες και beats – In Orbit v.4 Day 112.09.2018

Το υλικό από τις ηχογραφήσεις των κομματιών, τα behind the scenes πλάνα, ο αυθορμητισμός των ράπερ και η διαδικασία της δημιουργίας, είναι κάτι που δεν έχει υπάρξει ξανά, και, σίγουρα δημιούργησε μια περίσσια αγωνία γι’ αυτό που ερχόταν. «Ορχήστρες που παίζουν για μας, τα κωλόπαιδα της γειτονιάς» ήταν μια από τις ρίμες που ειπώθηκε από τον Εθισμό και συμπύκνωνε όλο το feeling που ήθελε να αποπνεύσει.

Έτσι, η μέρα του release του δίσκου έφτασε και τα social media κατακλύστηκαν από τα κομμάτια του – από άτομα που ανέκαθεν ήταν συνυφασμένα με τη ραπ, αλλά και από άτομα που δεν είχαν καμία επαφή με αυτή. Εκείνος θυμάται να ακούει παντού το Arte Povera, από τα αμάξια που περνούσαν στο δρόμο, μέχρι την καφετέρια της γειτονιάς του. Έφτασε αστραπιαία σε κάθε γωνιά της χώρας. «Σήμερα όλη η Ελλάδα ακούει rap» είχε γράψει στο story του εκείνο το βράδυ.

Ο Beats Pliz κατάφερε να δημιουργήσει κάτι βαθύτερο και να γίνει εκείνος ο πρωταγωνιστής του project. Αυτοχαρακτηρίζεται εμμονικός με αυτά που θέλει, σε σημείο που δεν αντέχεται. Κάτι που αποδεικνύει ξανά και ξανά. «Φαντάζει ουτοπικό» είχε πει, σε ερώτηση εάν ο δίσκος θα παρουσιαστεί live κάποια στιγμή. Φτάνοντας στο σήμερα, το ανέφικτο πήρε υπόσταση και ο Beats Pliz μιλά στο Reader με αφορμή την ζωντανή παρουσίαση του project Arte Povera στις 14 Οκτώβρη στο θέατρο Λυκαβηττού.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Λυκαβηττός που θυμάμαι: 9 guru των live ανακαλούν θρυλικές στιγμές στην ιστορία του θεάτρου12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b