MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TOP 10

Αυτές είναι οι 10 πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης

Το top 10 των πιο φιλόξενων πόλεων της Ευρώπης σύμφωνα με τα βραβεία του Conde Nast Traveller – Στη φετινή λίστα δεν είναι η Αθήνα.

Photo by Stefano Zocca on Unsplash
Photo by Stefano Zocca on Unsplash
Monopoli Team

Καλά τα αξιοθέατα, η αρχιτεκτονική και τα εστιατόρια, αλλά πολλές φορές αυτό που κάνει ένα ταξίδι αξέχαστο είναι οι άνθρωποι που συναντάμε σε κάθε τόπο.

Μια λίστα με τις πιο φιλικές πόλεις της Ευρώπης, σύμφωνα με την ψηφοφορία των ταξιδιωτών στα βραβεία Readers’ Choice Awards 2023, δημοσίευσε το Conde Nast Traveller. Ανάμεσα σε άλλα, το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό ρώτησε τους αναγνώστες πού ένιωσαν περισσότερο ευπρόσδεκτοι και σε ποια πόλη βρήκαν τους πιο φιλόξενους και ευγενικούς κατοίκους. Αυτές είναι οι 10 ευρωπαϊκές πόλεις που ξεχώρισαν.

Σιένα, Ιταλία

Η Σιένα είναι γνωστή για τη γοτθική αρχιτεκτονική της, τους ζωντανούς δρόμους και τα υπέροχα κρασιά της. Επίσης, είναι η πιο φιλική πόλη στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα βραβεία του Conde Nast Traveller. Όλοι οι δρόμοι της Σιένα οδηγούν στην πανέμορφη Piazza del Campo, μια πλατεία χτισμένη στη διασταύρωση τριών δρόμων, η οποία είναι το κέντρο της πόλης για αιώνες.

Κορκ, Ιρλανδία

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιρλανδίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης κομητείας, είναι ακόμα πιο φιλική από το Δουβλίνο, σύμφωνα με τους ταξιδιώτες που ψήφισαν στα βραβεία του CNT. Το Κορκ έχει μια ενδιαφέρουσα γαστρονομική σκηνή, πολλά καφέ, γκαλερί, μουσεία και μια εμβληματική αγορά τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

Περισσότερα από TOP 10
VIMA_WEB3b