MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πρεμιέρες: Μεγάλοι δημιουργοί, έντονες συγκινήσεις

Με την επιστροφή του σπουδαίου τούρκου σκηνοθέτη Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν σημαδεύεται η τρέχουσα κινηματογραφική βδομάδα, που διαθέτει επίσης δύο δράματα υψηλής συναισθηματικής έντασης.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Περασμένες ζωές

Το πρώτο είναι το «Περασμένες ζωές» της πρωτοεμφανιζόμενης Σελίν Σονγκ που καταγράφει μια απέραντα τρυφερή – και καρμική- ερωτική ιστορία που διαδραματίζεται μεταξύ Σεούλ και Νέας Υόρκης.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Shayda

Η δεύτερη τιτλοφορείται «Shayda» κι αφορά στην συγκινητική περιπέτεια μιας μητέρας από το Ιράν που μεταναστεύει στην Αυστραλία και επιχειρεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή της.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ξερά χόρτα

Το μεγάλο φιλμ πάντως είναι το νέο επικό δράμα του βραβευμένου σκηνοθέτη Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν «Ξερά χόρτα» που σημαδεύεται από μια καταπληκτική γυναικεία ερμηνεία (Μερβέ Ντιζντάρ) η οποία τιμήθηκε στο φεστιβάλ των Κανών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Εξορκιστής

Οι φαν του τρόμου θα… φτιαχτούν με το νέο «Εξορκιστή» που έχει υπότιτλο «Πίστη» και επιχειρεί να συνδέσει την προ 50ετίας θρυλική ταινία του Φρίντκιν με μια άτυπη συνέχεια της ιστορίας της δαιμονισμένης Ρέγκαν και της υπερήλικης πλέον μητέρας της που υποδύεται η Έλεν Μπέρστιν.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Η φανταστική χώρα μου

Στην επαναστατική Χιλή του 2019 μας μεταφέρει το ντοκιμαντέρ του Πατρίσιο Γκουσμάν «Η φανταστική χώρα μου» που περιγράφει τα ανοιχτά ιστορικά τραύματα της πολύπαθης χώρας της λατινικής Αμερικής.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: Οι ελληνικές ταινίες της φετινής διοργάνωσης12.09.2018

Dogman

Στο περιπετειώδες θρίλερ «Dogman» του Λικ Μπεσόν η αγάπη ενός αγοριού για τα σκυλιά γίνεται ευλογία και κατάρα μαζί.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ2ο ετήσιο Athens Palestine Film Festival12.09.2018

Anselm

Το γυρισμένο σε 3D ντοκιμαντέρ «Anselm» του Βιμ Βέντερς παρουσιάζει το πορτραίτο ενός από τους πρωτοποριακούς γερμανούς ζωγράφους και γλύπτες, του Ανσελμ Κίφερ.
Παρουσίαση και αίθουσες προβολής

Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι

Το animation της βδομάδας είναι το «Μεγάλο Ταξίδι του Μικρού Γκρίζλι» των Νατάλια Νίλοβα, Βασίλι Ροβένσκι που δείχνει πως οι γκάφες ενός πελαργού προκαλούν σαματά στο βασίλειο των ζώων ενός δάσους.
Παρουσίαση και αίθουσες προβολής

Πολίτης Κέιν

Τέλος, επανέκδοση πολλών αστέρων είναι ο «Πολίτης Κέιν» του Όρσον Γουέλς που για παραπάνω από μισό αιώνα κρατούσε τα ηνία της «καλύτερης ταινίας όλων των εποχών».
Παρουσίαση και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCinema Made In Italy/ Athens: Κινηματογραφικό αφιέρωμα με άρωμα Ιταλίας στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος12.09.2018

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b