MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2o Solidarity Film Festival Killah P: Ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Ένα πλούσιο πρόγραμμα 60 ταινιών αντιρατσιστικής, αντιφασιστικής, και ευρύτερα κοινωνικοπολιτικής θεματολογίας παρουσιάζει το 2o Solidarity Film Festival Killah P, αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που πραγματοποιείται σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα.

2o Solidarity Film Festival Killah P: Ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου Φύσσα
Monopoli Team

To 2o Solidarity Film Festival Killah P, στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, θα διεξαχθεί στις 1-5 Νοέμβρη 2023 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, τον τόπο που γεννήθηκε και έζησε ο αντιφασίστας καλλιτέχνης.

Το Φεστιβάλ Solidarity ξεκίνησε το 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Παύλου Φύσσα (Killah P), αντιμετωπίζοντας τον κινηματογράφο ως ένα εργαλείο προσωπικής καλλιέργειας και συλλογικής έκφρασης, που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός κόσμου απαλλαγμένου από το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού, των κοινωνικών αποκλεισμών και του πολέμου. Ενός κόσμου όπου η διαφορετικότητα δεν θα χωρίζει, αλλά θα ενώνει τους ανθρώπους σε μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη κοινότητα.

Το φεστιβάλ με μια ματιά

Ανανεωμένο φέτος, και με ένα ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα, θα προβάλλει ταινίες με κοινωνικοπολιτική θεματική και έμφαση στην αλληλεγγύη, τα δικαιώματα των μειονοτήτων αλλά και την εναντίωση στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία, τη βία και τον φανερό ή αθέατο φασισμό.

Θα προβληθούν ταινίες όλων των ειδών, πρόσφατης παραγωγής. Θα απονεμηθούν βραβεία συμμετοχής στο φεστιβάλ από το σύλλογο καθώς και τιμητικά βραβεία από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Το SFF KillahP έλαβε περισσότερες από 2.000  συμμετοχές, από τις οποίες επιλέχθηκαν να προβληθούν γύρω στις 60 ταινίες (μικρού και μεγάλου μήκους) αντιρατσιστικής, αντιφασιστικής, και ευρύτερα κοινωνικοπολιτικής θεματολογίας (LGBTQI+, ageism, φυλετικά ζητήματα, νεοναζισμός, κλπ).

Το φεστιβάλ επιδιώκει να καταγγείλει τις πολιτικές της κρατικής βίας και καταστολής, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και να δαμάσει τον υφέρποντα εκφασισμό της κοινωνίας και τον ανατροφοδοτούμενο νέο-εθνικισμό, που απειλούν κατάφωρα τις δημοκρατικές ελευθερίες. Μέσα από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους το SFF KillahP θέλει να προβάλει την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση, την πολυφωνία και την ανεκτικότητα, το σεβασμό στα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, την ελεύθερη πρόσβαση στο άσυλο, την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων,  των γυναικών, των ατόμων με  αναπηρία, των εργαζομένων και των ανέργων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης του φυσικού πλούτου του πλανήτη.

Το SFF KillahP θέλει να γίνει βήμα έκφρασης των ανθρώπων που εμφορούνται από την ισχυρή επιθυμία να οδηγήσουν τον κόσμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην «ουτοπία».

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν 200 μέτρα  από το μνημείο του Παύλου Φύσσα: στο Πολιτιστικό Κέντρο Μ. Μερκούρη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Α. Σαμαράκης και στις αίθουσες εκδηλώσεων σχολείων της περιοχής.

Το φεστιβάλ Solidarity, όπως και τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, ήδη από το 2014, διοργανώνει ο Συλλόγος Πολιτισμού Ενάντια στον Φασισμό “Παύλος Killah P Φύσσας” με πρόεδρο τη Μάγδα Φύσσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μεγάλοι δημιουργοί, έντονες συγκινήσεις12.09.2018

Το Φεστιβάλ στηρίζουν ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Εκπαιδευτικοί φορείς, η Παιδαγωγική Ομάδα Σκασιαρχείο, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και πλήθος σκηνοθετών και ανθρώπων του κινηματογράφου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερες πληροφορίες https://sffkillahp.gr/

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b