MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: 14 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Δωδέκατη Νύχτα ή ό,τι Επιθυμειτε, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Τέχνης

Η «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, 68 χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της από τον Κάρολο Κουν, ζωντανεύει ξανά στο ιστορικό Υπόγειο από τον Οκτώβριο του 2023, σε συμπαραγωγή του Θεάτρου Τέχνης. Τα ζητήματα της σεξουαλικής ταυτότητας και της ρευστότητας των φύλων που τόσο έντονα απασχολούν την εποχή μας, φωτίζονται με τρόπο αποκαλυπτικό σε αυτή τη μοναδική, ονειρική κωμωδία που μιλά για τη δύναμη, την τρέλα και τα πάθη του έρωτα. *Παίζουν: Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, Πωλ Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Αμαλία Καβάλη, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Κωνσταντίνος Μπιμπής, Ελευθερία Παγκάλου κ.α.
Παραστάσεις: Από 7 Οκτωβρίου 2023 έως 14 Ιανουαρίου 2024. Τετάρτη: 8μ.μ., Πέμπτη-Παρασκευή: 9 μ.μ., Σάββατο: 6 μ.μ. (από 4 Νοεμβρίου) και 9μ.μ., Κυριακή : 7μ.μ.

Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Τέχνης – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5. Τηλ. 210.3228706- 210.3222760. 

Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα, σε σκηνοθεσία Ερμίνας Κυριαζή και Γιώργου Νινιού για 2η χρονιά στο Θέατρο Σταθμός

Ο καινούριος θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη, «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα», επαναλαμβάνεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Η ερμηνεύτρια και σκηνοθέτρια Ερμίνα Κυριαζή και ο ηθοποιός Γιώργος Νινιός ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αφηγηθούν μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση με κύρια θέματά της την ανδρική μοναξιά και τη ματαίωση, μαζί όμως με ένα βαθύ αίσθημα αξιοπρέπειας, ως πυξίδα και ως ύστατη νίκη σε πείσμα της ήττας και της φθοράς.
Παραστάσεις: Από Σάββατο 7 Οκτωβρίου έως Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2023.
Εισιτήρια: 5 ευρώ και 13 ευρώ (μειωμένο). Προπώληση: more.com.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55, Αθήνα (Μετρό Μεταξουργείο), τηλ: 2105230267. 

Ευτυχισμένες Μέρες, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Olvio

Το αριστούργημα του Σάμιουελ Μπέκετ, «Ευτυχισμένες Μέρες», ανεβαίνει, στο θέατρο Olvio, για 10 μόνο παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου με την Νατάσα Παπαμιχαήλ και τον Γιάννη Οικονομίδη (Johnny O) στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Γουίνι, θαμμένη στα συντρίμμια της ζωής της, μέσα σε ένα απέραντο σύμπαν, προσπαθεί “να διάγει την ημέρα της”. Μιλάει ακατάπαυστα. Ο Γουίλι σέρνεται τριγύρω και δίνει νόημα στη φωνή της Γουίνι, γιατί υπάρχει κάποιος που την ακούει. Δε μιλάει μόνη της στην ερημιά.
Παραστάσεις: 7 Οκτωβρίου-5 Νοεμβρίου 2023.  Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:30.
Εισιτήρια: Από 12€. Προπώληση: more.com
Θέατρο OLVIO, Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Τηλ: (+30) 210 3414118, (18:00 – 21:00).

Έργο Δύο προσώπων, του Τένεσι Ουίλιαμς στο Θέατρο Αλκμήνη

Η Αλίκη Κατσαβού σκηνοθετεί και παίζει, μαζί με τον Ιάσονα Λαγουτάρη, σε πανελλήνια πρώτη το την παράσταση του Τενεσί Ουίλιαμς «Έργο Δυο Προσώπων» στο Θέατρο Αλκμήνη. Είναι ένα έργο για την πορεία προς τη λύτρωση δυο ανθρώπων που αντιμετωπίζουν τις ψυχικές επιπτώσεις της απομόνωσης και της περιθωριοποίησης στις ήδη εύθραυστες ψυχές τους. Δυο αδέλφια, η Κλερ κι ο Φελίς, που είναι ηθοποιοί, βρίσκονται παρατημένοι από τον θίασό τους σε ένα θέατρο της επαρχίας, σε ένα μέρος που ονομάζεται Νέα Βηθεσδά. Αντιμέτωποι (ίσως) από ένα κοινό που περιμένει μια παράσταση, αλλά περισσότερο για να λυτρωθούν από τον φόβο που προκαλεί ο εγκλεισμός και η κοινωνική απομόνωση, ερμηνεύουν το «Έργο δυο προσώπων».
Παραστάσεις: 7 Οκτωβρίου 2023 – 14 Ιανουαρίου 2024. Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 18:30.
Εισιτήρια: 15€ (γενική́ είσοδος), 12€ (άνεργοι, πολύτεκνοι, φοιτητές, άνω 65), ειδικές τιμές για γκρουπ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι. Τηλέφωνο: 21 0342 8650.

«Όπου κι αν πας να μη χαθείς», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά στο «Από Μηχανής» Θέατρο

Η παράσταση «Όπου κι αν πας να μη χαθείς» που βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νίκου Σκορίνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μυλωνά και δραματουργική επεξεργασία Άννας Ελεφάντη, θα παρουσιαστεί για 3η χρονιά στην Πάνω Σκηνή του  «Από Μηχανής» Θεάτρου από τις 7 Οκτωβρίου 2023. Η παράσταση λειτουργεί ως ένα σύγχρονο «έπος», μια σύγχρονη Οδύσσεια στην οποία ξετυλίγεται η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τη δεκαετία του 1950 έως και τις μέρες μας και μαζί η ξενιτιά, η δικτατορία, τα κινήματα, η μεταπολίτευση, η πτώση του ανατολικού μπλοκ κ.α. Η περιπλάνηση του κεντρικού ήρωα Ορέστη στους τόπους της Ιστορίας, γίνεται ένα ταξίδι με προορισμό την προσωπική του «Ιθάκη» αλλά ταυτόχρονα αντανακλά την προσδοκία και τη ματαίωση μιας ολόκληρης γενιάς, μιας ολόκληρης εποχής.
Παραστάσεις: 7 Οκτωβρίου έως 4 Νοεμβρίου 2023 | Σάββατο στις 17:00
Εισιτήρια: Από 7€. Προπώληση: more.com
Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο. Τηλ: 210 5232097.

Pietà, σε σκηνοθεσία Μάρθας Μπουζιούρη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Η σκηνοθέτρια Μάρθα Μπουζιούρη καταθέτει άλλη μία παράσταση θεάτρου ντοκιμαντέρ, αυτή τη φορά τολμώντας να αγγίξει ένα επώδυνο, επίκαιρο και εκκωφαντικά επείγον θέμα. Η παράσταση «Pietà» ψηλαφεί το προσωπικό και συλλογικό τραύμα της γυναικοκτονίας – της ύστατης πράξης στην πυραμίδα κλιμάκωσης της έμφυλης βίας. Έμπνευση και οδηγός της παράστασης στάθηκαν πέντε γυναίκες-μητέρες που βίωσαν την υπέρτατη απώλεια, τη δολοφονία του παιδιού τους: Οι Κούλα Αρμουτίδου (μητέρα Ελένης Τοπαλούδη), Ελένη Κρεμαστιώτη (μητέρα Ερατώς Μανωλακέλλη), Κατερίνα Κώτη (μητέρα Ντόρας Ζαχαριά), Αλεξάνδρα Μάκου (μητέρα Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου) και Ρόζα Φωτιάδου (μητέρα Σοφίας Σαββίδου).  Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, μετά το τέλος της παράστασης, θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές της παράστασης και τις μητέρες των δολοφονημένων κοριτσιών. Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα. *Παίζουν: Νικολίτσα Αγγελακοπούλου, Μαρία Μοσχούρη, Μάρθα Μπουζιούρη, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Ελίνα Ρίζου.
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 6 Οκτωβρίου έως 19 Νοεμβρίου 2023. Κάθε Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 21:15 και Κυριακή στις 18:30.
Εισιτήρια: Γενική είσοδος 18€, Μειωμένο (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ, άνω των 65) 15€. Προπώληση: more.com
Θέατρο Νέου Κόσμου, Αντισθένους 7 & Θαρύπου, 117 43 Αθήνα. T: 2109212900. Ε: [email protected].

Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών: Η παράσταση του Simon McBurney και της ομάδας Complicité έρχεται στη Στέγη

Επτά χρόνια μετά το αξέχαστο «The Encounter», ο Simon McBurney και η ομάδα Complicité επιστρέφουν στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 4 έως 7 Οκτωβρίου, με μια παράσταση-αποθέωση του σωματικού θεάτρου και της πολυφωνικής αφήγησης από ένα δεκαμελές ανσάμπλ βετεράνων και νέων ηθοποιών του είδους. Στο «Οδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών» της Όλγκα Τοκάρτσουκ, μια ηλικιωμένη συνταξιούχος σε ένα απομονωμένο ορεινό χωριό της Πολωνίας ισχυρίζεται πως οι φόνοι των γειτόνων της κυνηγών αποτελούν μια υπερβατική εκδίκηση της φύσης.
Παραστάσεις: 4-7 Οκτωβρίου 2023. Τετάρτη – Παρασκευή 20:30, Σάββατο 14:30, 20:30.
Εισιτήριο: Κανονικό: 7, 35, 45, 60 €. Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 28, 36, 48 €. Παρέα 10+ άτομα: 25, 32, 43 €. Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €. Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 €. Συνοδός ΑμεA: 10 €. Προπώληση: tickets.onassis.org
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα. Τηλ: +30 210 900 5 800 (ΔΕ-ΠΑ 10:30 – 18:30).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη12.09.2018

Η Νατάσσα Μποφίλιου στο Θέατρο Άλσος

Με μια παράσταση που συζητήθηκε πολύ, επιδιώκοντας να γεφυρώσει κάθε απόσταση μεταξύ σκηνής και θεατών, η Νατάσσα Μποφίλιου, ο Θέμης Καραμουρατίδης και ο Γεράσιμος Ευαγγελάτος, με την αρωγή της σταθερής τους ομάδας, κατάφεραν να αφουγκραστούν ακόμη μια φορά τους κραδασμούς της εποχής κι ένωσαν τις φωνές τους με αυτές των αναρίθμητων φίλων τους, δημιουργώντας μια νέα μοναδική καλλιτεχνική πρόταση, που ξεχώρισε για την ορμή και το δυναμισμό της.
Σάββατο 7/10, 20:30
Εισιτήρια: Α’ ζώνη: 30 € Β’ ζώνη: 25 € Γ’ ζώνη: 20 € Δ’ ζώνη: 15 € Ζώνη ορθίων: 12 €. Προπώληση: more.com.
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0822 7471

Οδός Τραγουδιών: Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων και ο Βασίλης Λέκκας στο Θέατρο Ολύμπια

Με άξονα τους κορυφαίους συνθέτες της ελληνικής μουσικής, όπως είναι ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας παρουσιάζει μία σειρά μεγάλων τραγουδιών, σε μια μουσική παράσταση που μας ταξιδεύει στη νεότερη ιστορία του τόπου μας. Εμβληματικά τραγούδια, σε στίχους των σπουδαίων Ελλήνων ποιητών, βρίσκουν τον ιδανικό εκφραστή τους στο πρόσωπο του Βασίλη Λέκκα, που μέσα από μια μακρά θητεία δίπλα στους μεγάλους δημιουργούς, αλλά και με τον δυναμικό λυρισμό που χαρακτηρίζει την ερμηνεία του, μεταφέρει την ένταση και τη συγκίνηση τραγουδιών που καθηλώνουν. Συμμετέχει: Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων | Μουσική διεύθυνση / ενορχηστρώσεις: Άγγελος Ηλίας.
Σάββατο 7/10, 20:30
Εισιτήρια: 5€-20€. Προπώληση: ticketservices.gr.
Θέατρο Ολύμπια, Ακαδημίας 59, Αθήνα. τηλ. 210 3642540.

Ιωνία – Πύλη στον Χρόνο 1922-2023: Ένα μουσικό – αφηγηματικό ταξίδι στο Ηρώδειο

Με αφορμή τη συμπλήρωση το 2022 των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, μια συναυλία έρχεται να σφραγίσει το δράμα του ξεριζωμού, τις προσδοκίες και την αισιοδοξία για το ξεκίνημα μιας νέας ζωής σε μια νέα πατρίδα αυτή τη φορά. Από την Ιωνία σε μια άλλη γη. Ένα πρωτότυπο, σύγχρονο μουσικό – αφηγηματικό ταξίδι θα παρουσιαστεί σε μία μοναδική βραδιά στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Άκης Δείξιμος και μαζί τους η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Ανδρέας Λάφης ενώνουν τις φωνές τους στον ιστορικό και επιβλητικό χώρο του Ωδείου Ηρώδου Αττικού και θα μας ταξιδέψουν με μία συναυλία σε γεγονότα που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία.
Σάββατο 7/10, 21:00
Εισιτήρια: 15€-80€. Προπώληση: more.com
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα. Τηλ: 21 0324 1807.

Ο Ζωρζ Πιλαλί παρουσιάζει την “Οχλοδοξία” στο Gagarin 205

Ο Ζωρζ Πιλαλί, ο χειμαρρώδης Γιώργος Πιλάλας, ο αθεράπευτος bluesman ή αλλιώς ο Κροταλίας της Ασφάλτου επιστρέφει στο στέκι της Λιοσίων για μια και μοναδική εμφάνιση, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.
Σάββατο 7/10, 21:00
Εισιτήρια: Από 15€. Προπώληση: more.com
Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 1411 2500

H Charlotte De Witte στο Γήπεδο Tae Kwon Do

Η πιο δημοφιλής DJ στον πλανήτη , Charlotte De Witte, έρχεται στην Αθήνα μαζί με τους Alignment και Adiel στην απόλυτα ηλεκτρισμένη εμπειρία, σε ένα υπερθέαμα ήχου και εικόνας στο Faliro Sports Pavilion χωρητικότητας 7000 το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.
Σάββατο 7/10, 22:00
Εισιτήρια: Από 50€. Προπώληση: more.com.
Γήπεδο Tae Kwon Do, Λεωφ. Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο.

29ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας

Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού

Η σπουδαία κινηματογραφική γιορτή της πόλης, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, επιστρέφει για 29η χρονιά, από τις 27 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου, στους κινηματογράφους Άστορ, Άστυ, Δαναός 1 & 2, Ιντεάλ καθώς και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και το Παλλάς. 12 μέρες, 3 Διαγωνιστικά Τμήματα, 150 ταινίες, 35 καλεσμένοι, 5 παράλληλες εκδηλώσεις και 8 πάρτυ στο επίσημο πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.
27/9 – 9/10
Για περισσότερες πληροφορίες και πρόγραμμα εδώ.
Εισιτήρια: 5€ – 7€. Προπώληση: more.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσικός χειμώνας στο ΚΠΙΣΝ: Cosmos και Microcosmos επιστρέφουν μ’ ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα συναυλιών12.09.2018

Ε_ΦΥΓΑ Πόντος: Μια πολυμεσική εγκατάσταση της Γιολάντας Μαρκοπούλου και της ομάδας Station Athens

credit: Ελίνα Γιουνανλή

Η Τριλογία Ε_ΦΥΓΑ Πόντος ολοκληρώνεται με την πολυμεσική εγκατάσταση (4 έως 15/10) της Γιολάντας Μαρκοπούλου και της ομάδας Station Athens. Μια νέα εκδοχή της παράστασης Ε_ΦΥΓΑ που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2018 στον Συνοικισμό της Άνω Ελευσίνας, αποτελώντας το έναυσμα για την περαιτέρω έρευνα και δημιουργία των δύο έργων που ακολούθησαν. Κινηματογραφικό υλικό αυτής της παράστασης θα παρουσιαστεί σε μια πρωτότυπη πολυμεσική εγκατάσταση, με πρωταγωνιστές τους ηθοποιούς της ομάδας Station Athens από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές: Χαλίλ Αλιζάντα, Χοσέιν Αμιρί, Ραμζάν Μοχάμαντ, Ρεζά Μοχαμαντί και Αϊντίμ Τζοϊμάλ.
Διάρκεια: Ώρες Λειτουργίας: Tετάρτη 4/10, Πέμπτη 05/10, 17.00-21.00 | Παρασκευή 6/10 και Σάββατο 7/10, 17.00-23.00 | Τετάρτη 11/10 έως Κυριακή 15/10, 17.00-21.00
Χώρος: Αναψυκτήριο παράκτιου μετώπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSave The Water: Μια νέα φωτογραφική έκθεση εκπέμπει «σήμα κινδύνου» για το νερό12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b