MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 30 Σεπτεμβρίου – 1η Οκτωβρίου 2023.

Monopoli Team

Θέατρο

Κοντά στις Ράγιες, της Άλκης Ζέη στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου

Ένα συναρπαστικό θεατρικό ταξίδι στο μακρινό Βορρά, με οδηγό τα… «απερίσκεπτα» όνειρα που κάνουν τα παιδιά και όσοι νιώθουν παιδιά για έναν κόσμο πιο δίκαιο, ξεκινά στην παιδική σκηνή του θεάτρου Άλφα – Ληναίος-Φωτίου από Σάββατο 7 Οκτωβρίου, παρουσιάζοντας το έργο «Κοντά στις Ράγιες» με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη. Το έργο ανεβαίνει για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιώργου Τζαβάρα. Η δεκάχρονη Σάσα κοιτάει κάθε μέρα από το παράθυρό της τις ράγιες που «οδηγούν» σε μια καινούρια ζωή. Το Κουκούτσι, όπως τη φωνάζει ο πατέρας της, αναζητά απαντήσεις σε χιλιάδες ερωτήματα που ξεφυτρώνουν κάθε λίγο και λιγάκι σαν μανιτάρια στο κεφάλι της.  Η Σάσα, που μεγαλώνει στην τσαρική προεπαναστατική Ρωσία, θέλει να υψώσει το ανάστημά της στην αδικία και να μάθει τι σημαίνει να είσαι αληθινός ήρωας. Παρακολουθεί όσα συμβαίνουν γύρω της και περιμένει με λαχτάρα και ενθουσιασμό, που μόνο τα παιδιά μπορεί να έχουν, τη μεγάλη αλλαγή που χτυπάει την πόρτα της.
Παραστάσεις: Από 7 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Σάββατο στις 15.00.
Γενική είσοδος 12€, μειωμένα για ανέργους, πολύτεκνους, τρίτεκνους: 10€, γκρουπ από 30 άτομα και πάνω: 8 ευρώ. Προπώληση: more.com
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) 37 & Στουρνάρα 51 Πολυτεχνείο – Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 5201828

Η φάρμα των ζώων – Η παράσταση αρχίζει!, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κοιλάκου στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»

Σε αυτή τη διασκευή για παιδιά της «Φάρμας των ζώων» του Τζωρτζ Όργουελ, με ζωντανή μουσική, ο κύριος Τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα αγαπάει τα λεφτά! Με την υπόσχεση πως τα ζώα θα γίνουν διάσημα κι όλοι θα τα θαυμάζουν, τα ξεγελάει και τα πείθει να τραγουδούν και να πραγματοποιούν νούμερα χορευτικά και ριψοκίνδυνα. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους. Τι θα κάνουν όμως όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν όλα μεταξύ τους; Διασκευή: Μιχάλης Κοιλάκος – Πάνος Χριστοδούλου. Με την Αγγελική Τόμπρου, τον Τάσο Αντωνίου και τον Γιάννη Πλιάκη. Για παιδιά 3-9 ετών. 
Εισιτήρια: 12€, 10€ για παιδιά και ενήλικες. 8€ ομαδικό (15 άτομα και άνω). Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Tηλ: 210 72 82 778, [email protected], mmb.org.gr

 Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα, του Μενέλαου Λουντέμη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Το αγαπημένο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα  μεταφέρεται στη σκηνή, σε θεατρική διασκευή Σίσσυς Αλατά και σκηνοθεσία Αναστάση Δεληγιάννη.Το έργο παρουσιάζει ανάγλυφα τον πόθο ενός φτωχού παιδιού, του Μέλιου, να μάθει γράμματα καθώς και την προσπάθεια του να επιτύχει το στόχο του παρά τις αντίξοες κοινωνικές συνθήκες.Τα θεμέλια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ελευθερία της γνώμης, το δικαίωμα των παιδιών για ίση ευκαιρία στην εκπαίδευση, είναι μερικά από τα μηνύματα του έργου. Μία συναρπαστική  ιστορία, με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει στην ελπίδα να ανθίσει.*Παίζουν: Βογιατζάκης  Γιάννης , Ζαχαρίου Φωτεινή, Κατσανέας Μάκης, Μάγειρος Βαγγέλης κ.α.
Παραστάσεις: Από τον Οκτώβριο του 2023. Κυριακή 15:00.
Εισιτήρια: Νεανικό (κάτω των 17): 10€, Ενήλικες:12€. Προπώληση: more.com.
Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, Κεραμεικός. Αθήνα.

Το Καρναβάλι των Ζώων, του Camille Saint-Saëns στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Μετά την τεράστια επιτυχία της καλοκαιρινής περιοδείας, «Το Καρναβάλι των Ζώων» του Camille Saint-Saëns  ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Το έργο παρουσιάζεται σε κείμενα του Γιώργου Γαλίτη και ενορχήστρωση του Αλέξανδρου Γκόνη, σε μεταγραφή για πιάνο, βιολί, φλάουτο, βιολοντσέλο, μεταλλόφωνο και κρουστά. Πρόκειται για μία θεατρική προσέγγιση του μουσικού έργου, με τραγούδια βασισμένα στις κλασικές μελωδίες του συνθέτη, χορογραφίες, διαδραστικό παιχνίδι και θέατρο σκιών. Ένας υπέροχος τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά, με χιούμορ και σασπένς, τη μουσική του Camille Saint-Saëns και να εξοικειωθούν με μουσικά όργανα κλασσικής ορχήστρας. *Παίζουν: Άρτεμις Ματαφιά, Λυδία Σγουράκη, Χριστίνα Μπίτου, Αριάννα Ζαρμακούπη. Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης.
Παραστάσεις: Από τις 8 Οκτωβρίου 2023. Κάθε Κυριακή στις 11:30 & τις 16:30.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10€. Γενική Είσοδος: 12€. Ειδική τιμή εισιτηρίου για ανέργους, πολύτεκνους, Group άνω των 20 ατόμων: 8€. Προπώληση: more.com.
Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη»: Γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας της Παιδικής Σκηνής12.09.2018

Κινηματογράφος

Η ζουγκλοπαρέα 2: Ο γύρος του κόσμου (μεταγλωττισμένη)

Το animation της εβδομάδας είναι γαλλικής προέλευσης. Όταν ένας μυστηριώδης Σούπερ Κακός καλύπτει τη ζούγκλα με έναν τοξικό ροζ αφρό που εκρήγνυται όταν έρθει σε επαφή με το νερό, τότε η Ζουγκλοπαρέα καλείται να σώσει την κατάσταση. Σε λιγότερο από ένα μήνα έρχεται η περίοδος των βροχών, οπότε ο αγώνας είναι σε εξέλιξη! Οι ήρωές μας, μαζί με νέους συμμάχους, θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο αναζητώντας ένα αντίδοτο. Από τις μακρινές περιοχές του Βορρά, μέχρι την Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή, θα ξεκινήσουν για τη μεγαλύτερη περιπέτεια που έχουν κάνει ποτέ.
Δείτε αίθουσες προβολής εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού με την τέχνη στο Μέγαρο: Τι περιλαμβάνουν οι εκπαιδευτικές δράσεις;12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Σαββατοκύριακα στο Μέγαρο με εκπαιδευτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει τις εκπαιδευτικές του δράσεις για το 2023-2024. Απευθύνονται σε άτομα και ομάδες κάθε ηλικίας: οικογένειες, παιδιά, εφήβους, ενήλικες και σχολεία, και στηρίζονται στη διαδραστική επαφή με τη μουσική και στη συνομιλία της με τις άλλες τέχνες. Κάθε σαββατοκύριακο απολαμβάνουμε συναυλίες, αφηγήσεις, προβολές, βιωματικά εργαστήρια, επισκέψεις γνωριμίας με τους ανθρώπους και τους χώρους του Μεγάρου, αλλά και με τους συντελεστές των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Ενδεικτικά: Από Κυριακή 8/10, 10:00 – 11:00: Μικρά θεάματα για τα μικρά: Για οικογένειες με παιδιά έως 3 ετών: Λέξεις που χορεύουν, ήχοι που παίζουν κρυφτό, εικόνες και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία: οι παραστατικές τέχνες και ο κινηματογράφος ως εργαλεία βιωματικής εξερεύνησης του κόσμου, για βρέφη και παιδιά μέχρι 3 ετών και τους συνοδούς τους. Σε έναν χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου τα παιδιά μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα και να παίζουν, η τέχνη δημιουργεί ερεθίσματα και πολύτιμες αναμνήσεις.
Δείτε περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μεγάρου εδώ
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑVamvakou Revival: Οκτώβρης γεμάτος δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b