MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Loki: Όσα πρέπει να ξέρεις για τη δεύτερη σεζόν που έρχεται στο Disney+

Η νέα σεζόν της επιτυχημένης σειράς “Loki” της Marvel κάνει πρεμιέρα στο Disney+ στις 6 Οκτωβρίου. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν τη δείτε.

Φωτεινή Νικολίτσα | 04.10.2023

Η προσθήκη σειρών στη Marvel έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια κι από όσες έχουν γυριστεί μέχρι σήμερα, ο “Loki” είναι σίγουρα από τις πιο επιτυχημένες – έλαβε 6 υποψηφιότητες για βραβεία Emmy. Η πρώτη σεζόν βγήκε τον Ιούλιο του 2021, είχε συνολικά έξι επεισόδια και ολοκληρώθηκε με ένα cliffhanger το οποίο επιβεβαίωσε την ύπαρξη δεύτερης σεζόν, γεγονός σχεδόν αναμενόμενο. Έτσι, στις 6 Οκτωβρίου αναμένεται στο Disney+ το πρώτο επεισόδιο της δεύτερης σεζόν για τον πιο αγαπητό villain της Marvel. Θα αποτελείται εξίσου από έξι επεισόδια, με το τελευταίο να προβάλλεται στις 9 Νοεμβρίου.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να ξέρετε πριν δείτε τη δεύτερη σεζόν της σειράς “Loki”.

Το cast και οι βασικοί συντελεστές

Η σειρά δεν θα μπορούσε να υφίσταται χωρίς τον Tom Hiddleston στον ρόλο του Loki, τον οποίο υποδύεται πάνω από μια δεκαετία, από την πρώτη ταινία “Thor” (2011). Ακόμη, θα επιστρέψουν στους ρόλους που είχαν στην πρώτη σεζόν της σειράς ο Owen Wilson ως Mobius, η Sophia Di Martino ως Sylvie, η Gugu Mbatha-Raw ως Renslayer, η Wunmi Mosaku ως Hunter B-15, ο Eugene Cordero ως Hunter K-5E, η Tara Strong ως Miss Minutes, ο Neil Ellice ως Hunter D-90 και ο Jonathan Majors ως He Who Remains. Αναμένονται και νέες προσθήκες στο cast όπως ο Rafael Casal, η Kate Dickie, η Liz Carr και ο Ke Huy Quan.

Tom Hiddleston, Ke Huy Quan & Owen Wilson στη δεύτερη σεζόν "Loki"

Tom Hiddleston, Ke Huy Quan & Owen Wilson στη δεύτερη σεζόν “Loki”

Επικεφαλής σεναρίου για τη δεύτερη σεζόν είναι ο Eric Martin και βασικοί σκηνοθέτες είναι ο Justin Benson και ο Aaron Moorhead, έχοντας σκηνοθετήσει στο παρελθόν δύο επεισόδια μιας ακόμη επιτυχημένης σειράς της Marvel με τίτλο “Moon Knight”. Σε ρόλους executive producers συναντάμε τόσο τον Tom Hiddleston, όσο και τον Michael Waldron, βασικό σεναριογράφο της πρώτης σεζόν. Στη διεύθυνση φωτογραφίας βρίσκουμε τον Isaac Bauman, ενώ η Natalie Holt αναλαμβάνει και πάλι την μουσική της σειράς.

Ένα μικρό recap της πρώτης σεζόν – προσοχή για spoiler!

Η ιστορία της πρώτης σεζόν ξεκινά αμέσως μετά τα γεγονότα της ταινίας “Avengers: Endgame” (2019), στην οποία ο Loki κλέβει το Tesseract. Στην σειρά βλέπουμε τον Loki να κρατείται στην μυστηριώδη, ας την πούμε, υπηρεσία με το όνομα Time Variance Authority (TVA), όπου είναι αναγκασμένος να βοηθήσει να πιάσουν μια επικίνδυνη εκδοχή του εαυτού του.

Πολλά συμβαίνουν σε αυτή τη σεζόν αλλά το τελευταίο επεισόδιο με τίτλο “For All Time. Always.” είναι αυτό που “ανοίγει” την πόρτα για τη δεύτερη σεζόν. Ουσιαστικά, ο Loki και η Sylvie έχουν φτάσει στο Citadel at the End of Time, το μέρος όπου κατοικεί ο He Who Remains. Υπενθυμίζουμε ότι ο He Who Remains ή αλλιώς Kang the Conqueror είναι ένας επιστήμονας του 31ου αιώνα, ο οποίος ανακάλυψε την ύπαρξη του πολυσύμπαντος και των άλλων εκδοχών του εαυτού του. Η εκδοχή του που ακούει στο όνομα “He Who Remains”, δημιούργησε το Time Variance Authority (TVA) για να αποτρέψει πιθανές καταστρεπτικές χρονικές διακλαδώσεις στο μέλλον, μετά από τον πόλεμο στο πολυσύμπαν ανάμεσα σε αυτόν και τους άλλους του εαυτούς . Στο τελευταίο επεισόδιο, λοιπόν, της πρώτης σεζόν, ο He Who Remains κουρασμένος πια δίνει στην Sylvie και στον Loki μια επιλογή: να τον σκοτώσουν, τελειώνοντας το ένα και μοναδικό ιερό χρονοδιάγραμμα με κίνδυνο να ξεσπάσει και πάλι πόλεμος από τους άλλους εαυτούς του ή να τον διαδεχθούν στην ηγεσία του TVA και την διαχείριση του χρονοδιαγράμματος.

Loki, He Who Remains & Sylvie στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν 

Loki, He Who Remains & Sylvie στο τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν

Τελικά, η Sylvie στέλνει τον Loki πίσω στο TVA και σκοτώνει τον He Who Remains για όλα τα δεινά που πέρασε στη ζωή της, εξαπολύοντας ένα πολυσύμπαν με χρονικές διακλαδώσεις που δεν μπορούν πια να ελεγχθούν! Στα κεντρικά του TVA, ο Loki προσπαθεί να προειδοποιήσει την Hunter B-15 και τον Mobius για τις άλλες εκδοχές του He Who Remains αλλά κανένας δεν τον αναγνωρίζει. Και κάπως έτσι τελειώνει η πρώτη σεζόν…

Η πλοκή της δεύτερης σεζόν

Ενώ η πρώτη σεζόν ανήκε στην τέταρτη φάση του Marvel Cinematic Universe, η δεύτερη σεζόν ανήκει στην πέμπτη φάση και παίζει κομβικό ρόλο στo να καθοριστεί επακριβώς το Πολυσύμπαν της Marvel. Η βασική πλοκή της νέας σεζόν ακολουθεί το ταξίδι του Loki στο πολυσύμπαν σε συνεργασία με τον Mobius, την Hunter B-15 και άλλα μέλη του TVA με σκοπό να βρουν την Sylvie, την Ravonna Renslayer και την Miss Minutes.

Το πρώτο επίσημο τρέιλερ κυκλοφόρησε στις 31 Ιουλίου:
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLoki: Ολοκαίνουριο trailer για τη 2η σεζόν της επιτυχημένης σειράς του Disney+12.09.2018

Η εμφάνιση των McDonald’s στη σειρά

Ο executive producer Kevin R. Wright ένιωσε πως ο ρόλος της Sylvie στην πρώτη σεζόν έκλεισε με την ίδια να παίρνει την εκδίκηση που τόσο λαχταρούσε και πως στη δεύτερη σεζόν έπρεπε κάπως να την “ηρεμήσουν”. Του φάνηκε καλή ιδέα να την βάλει να επισκεφτεί ένα κατάστημα McDonald’s της δεκαετίας του 1980 και να δουλέψει εκεί, με όλη τη νοσταλγία που συνεπάγεται. Μάλιστα, η τοποθεσία ενός καταστήματος αυτής της αλυσίδας τοποθετημένης στο 1982 γράφτηκε στο σενάριο πριν γίνει κάποια συμφωνία. Τελικά, η αλυσίδα δέχθηκε, έχοντας ήδη με την Marvel μια συνεργασία στο κομμάτι του marketing.

Η τοποθεσία ενός Brooklyn McDonald’s καταστήματος του 1982 γυρίστηκε σε ένα πρώην εστιατόριο στην Αγγλία, το οποίο μεταμορφώθηκε με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια με την βοήθεια του Mike Bullington, αρχειοφύλακα και ιστορικού της αλυσίδας McDonald’s. Ο ίδιος πρότεινε να χτιστεί κι ένα drive-through στο set καθώς είχαν γίνει πολύ δημοφιλή εκείνη την εποχή μετά από την εμφάνισή τους το 1975.

Loki & Sylvie στα McDonald's στη δεύτερη σεζόν της σειράς

Loki & Sylvie στα McDonald’s στη δεύτερη σεζόν της σειράς

Φυσικά, τα McDonald’s άδραξαν την ευκαιρία και δημιούργησαν το limited-edition “As Featured In” γεύμα, εμπνευσμένο από τη σειρά. Έδωσαν μια νέα εμφάνιση στο πακέτο της γλυκόξυνης σάλτσας τους κι όποιος την αγόραζε μπορούσε να σκανάρει το πακέτο στο Snapchat για μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας με μικρά αποκλειστικά κομμάτια από τη σεζόν που ανανεώνονταν κάθε εβδομάδα. Ακόμη, μετέτρεψαν κι ένα ολόκληρο κατάσταση στο Brooklyn σε αισθητική του 1982 όπως αυτό στην σειρά με τους σερβιτόρους να φοράνε στολές εκείνης της εποχής και μια πόρτα σαν αυτή που βρίσκεται στο TVA, για να “ταξιδεύουν” οι πελάτες στον χρόνο μόλις την περάσουν ενώ εκτίθεντο και αυθεντικά κοστούμια και αντικείμενα της σεζόν.

Στα πλαίσια του “As Featured In” γεύματος, κυκλοφόρησαν διάφορες διαφημίσεις με μικρά αποσπάσματα από τη νέα σεζόν:

Αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία να δούμε εάν η δεύτερη σεζόν θα είναι όσο καλή ήταν η πρώτη και πώς θα διαμορφώσει το Πολυσύμπαν της Marvel. Όπως και να έχει το μόνο σίγουρο είναι πως ο Loki είναι από τους καλύτερους και πιο καλογραμμένους χαρακτήρες ολόκληρου του Marvel Cinematic Universe, έχοντας πάψει γρήγορα να αποτελεί άλλον έναν μονοδιάστατο κακό μιας ταινίας με υπερήρωες και μια δική του σειρά ήταν αναμενόμενο ότι θα έχει ανταπόκριση.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b