MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Μυστήριο 69 GREEKIES: Μια ολοήμερη γιορτή κάνει την Ελευσίνα τόπο συνάντησης μιας δυναμικής σύγχρονης κουλτούρας

Μια ολοήμερη γιορτή, υπό την επιμέλεια του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, στο πλαίσιο της δράσης «Μυστήριο 69 GREEKIES», με υπαίθριο φεστιβάλ μουσικής, εργαστήρια χορού, ζωγραφικής, ραπ, open mic, dance battles και after party, θα λάβει χώρα, στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου, στην Ελευσίνα.

Μυστήριο 69 GREEKIES: Μια ολοήμερη γιορτή καθιστά την Ελευσίνα τόπο συνάντησης μιας δυναμικής σύγχρονης κουλτούρας
Monopoli Team

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου, στη συμβολή με την οδό Δραγούμη, μια ολοήμερη γιορτή, υπό την επιμέλεια του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, στο πλαίσιο της δράσης «Μυστήριο 69 GREEKIES».

Μυστήριο 69 GREEKIES: Μια ολοήμερη γιορτή καθιστά την Ελευσίνα τόπο συνάντησης μιας δυναμικής σύγχρονης κουλτούρας

Από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα, δύο καλλιτέχνες γκράφιτι δημιουργούν πάνω στους τοίχους ενός «αδέσποτου» χώρου στον πεζόδρομο της Νικολαΐδου, στο κέντρο της Ελευσίνας. Παράλληλα διεξάγεται ένα υπαίθριο ολοήμερο φεστιβάλ μουσικής με εργαστήρια χορού, ζωγραφικής, ραπ, open mic, dance battles και after party. Μια μέρα γιορτής και συνάντησης μιας δυναμικής σύγχρονης κουλτούρας, που προσκαλεί τους Ελευσίνιους και τους κατοίκους του Θριασίου πεδίου, κάθε ηλικίας, να παρέμβουν επινοητικά στον δημόσιο χώρο ως αφετηρία ενός δημιουργικού διαλόγου για την πόλη τους. Η γιορτή θα κορυφωθεί με ένα επιτόπιο πάρτι σε συνεργασία με μπαρ του πεζοδρόμου της Νικολαΐδου και με τα νεανικά κοινά της Ελευσίνας και της ευρύτερης Αττικής, που αγαπούν και στηρίζουν αντίστοιχες δράσεις, να γεμίζουν  ασφυκτικά τον πεζόδρομο τα Σάββατα.

Τα GREEKIES ξεσηκώνουν τον πεζόδρομο της Νικολαΐδου σε συνεργασία με τους HipHop4Hope, μια πολυπολιτισμική κοινότητα που προσεγγίζει μέσω του hip hop ευπαθείς ομάδες νέων στην Ελλάδα, τις Φιλιππίνες και τη Γερμανία, καθώς και με τους ζωγράφους SIMEK [Christos Tzaferos] (δημιουργό δημόσιων και εσωτερικών τοιχογραφιών με έντονα μοτίβα και γεωμετρικές συνθέσεις), και Αλέξανδρο Σιμόπουλο (καλλιτέχνη με δημόσιες τοιχογραφίες σε Ελλάδα και Ευρώπη και πολυάριθμες συμμετοχές σε εκθέσεις διεθνώς).

Πρόγραμμα*
  • 12:00 Music Starts
  • 16:00 Workshops: Sketching, Hip Hop, Breakdance
  • 18:00 Qualification Rounds & 7toSmoke (Break Dance Battle) / Prize: 250€
  • 21:30 Rap Performance by JuicyCruiseMusicCreations
  • 22:00 Party: DJ sets by TsiliSmile & KRIZ.D.EE

Dance Judges: Terrorist, Roni, Socrates
Hosts: Dash, MOMO

* Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Λίγα λόγια για το Μυστήριο 69 GREEKIES

Tο πολυμεσικό έργο «Μυστήριο 69 GREEKIES», με αφετηρία την κινούμενη εικόνα, κινηματογραφεί τα αδέσποτα και τους αδέσποτους: ζώα, χώρους, ιστορίες, ανθρώπους που γίνονται οι ήρωες απρόβλεπτων ταινιών και δημιουργούν δημόσιους διαλόγους, καλλιτεχνικές δράσεις, δρομολογώντας πιθανές λύσεις σε κρίσιμα περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέματα σε ένα νοητό τρίγωνο από την Αθήνα έως την Ελευσίνα. Πυρήνας της δράσης είναι τα παρατημένα και τραυματισμένα αδέσποτα στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου, που είναι εξαιρετικά δημοφιλή για υιοθεσία στο εξωτερικό παρά τις εμφανείς αναπηρίες τους: τα Greekies. Ο όρος παίρνει αλληγορική διάσταση περιλαμβάνοντας όποιον νιώθει απομονωμένος ή εγκαταλειμμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕ_ΦΥΓΑ Τριλογία: Η Γιολάντα Μαρκοπούλου παρουσιάζει στην Ελευσίνα τρεις ιστορίες ξεριζωμού12.09.2018

Η Døcumatism και ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης επιχειρούν ένα συγχρονικό τοπίο μυστηρίων και κοινωνικής γλυπτικής στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ελευσίνα με επιτόπιες προβολές, ένα νομαδικό φεστιβάλ και εναλλακτικό «μουσείο» που «ταξιδεύουν» ελεύθερα και δρομολογούν ευρύτερες καλλιτεχνικές δράσεις, δημιουργώντας επινοητικούς τρόπους διάδρασης με το κοινό: oι απρόσιτοι ήρωες γίνονται «οδηγοί» σε μια νομαδική δράση/εγκατάσταση που συμβαίνει επιτόπου, μεταφέρεται εύκολα και συνδυάζει την επιτόπια εμπειρία με παραδοσιακές και νέες τεχνολογίες που ακυρώνουν τους περιορισμούς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 7 Οκτωβρίου | 12:00-00:00

Πεζόδρομος Νικολαΐδου & Δραγούμη

Είσοδος ελεύθερη

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Ζωγράφοι: Αλέξανδρος Σιμόπουλος, SIMEK
Χορευτές – performers: HipHop4Hope, KRIZ.D.EE, JuicyCruiseMusicCreations, TsiliSmile
Kool Bill, Dash, MOMO

Κινηματογράφηση: Σταύρος Τριάντος, Γιώργος Γκουνέζος, Σταύρος Βρούτσης, Αντώνης Βαλληνδράς
Εκτέλεση παραγωγής: Døcumatism | Ρένια Παπαθανασίου, Ιάκωβος Βρούτσης, Γκρέις Νουόκε

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b