MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Βελιγράδι: Όλα όσα μπορείτε να δείτε και να κάνετε στη γοητευτική σερβική πρωτεύουσα

Top αξιοθέατα και ξεχωριστές διευθύνσεις για φαγητό και διασκέδαση – Ένας μικρός οδηγός με καλύτερα της σερβικής πρωτεύουσας.

Photo by Ljubomir Žarković on Unsplash
Photo by Ljubomir Žarković on Unsplash
Monopoli Team

Αν σκέφτεστε ένα ταξίδι στο εξωτερικό αλλά όχι πολύ μακριά, για ένα city break δύο-τριών ημερών, τότε η απάντηση μπορεί να είναι το Βελιγράδι. Προσιτός και κοντινός προορισμός για τους Έλληνες, η όμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας αποτελεί ιδανική επιλογή για σύντομες και οικονομικές αποδράσεις.

Χτισμένο στη συμβολή δύο ποταμών, του Δούναβη και του Σάβα, το Βελιγράδι είναι μια πόλη γεμάτη ενέργεια που ακροβατεί ανάμεσα στο παλιό και το καινούργιο. Γοητευτικό μέσα στις αντιθέσεις του, το Βελιγράδι δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως το «Βερολίνο των Βαλκανίων». Έχει πανέμορφες πλατείες, μεγάλα πάρκα, πολυσύχναστους πεζόδρομους και υπέροχα κτήρια, καλά εστιατόρια και εναλλακτικά στέκια με χαρακτήρα για νυχτερινή ζωή.

Περιήγηση στην πόλη

Πλατεία Δημοκρατίας

Όλοι δίνουν ραντεβού στο έφιππο άγαλμα του Πρίγκηπα Μιχαήλ, στην Πλατεία της Δημοκρατίας. Εδώ βρίσκονται μερικά από τα πιο διάσημα κτήρια της πόλης, όπως το Εθνικό Μουσείο (άνοιξε ξανά τις πόρτες του το 2018 ύστερα από ανακαίνιση που κράτησε 15 χρόνια) και το κτήριο του Εθνικού Θεάτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Ο Γούντι Άλεν ξανά στο Παρίσι12.09.2018

Πεζόδρομος Knez Michailova

Ο Δρόμος του Πρίγκιπα Μιχαήλ (Knez Michailova) θεωρείται ένας από τους ομορφότερους πεζόδρομους της Ευρώπης. Ο πιο εμπορικός δρόμος της πόλης είναι γεμάτος με καταστήματα, cafes και μουσικούς του δρόμου. Στη βόλτα σας θα δείτε πολλά εντυπωσιακά κτίσματα του 19ου αιώνα, όπως το ξενοδοχείο Srpska Kruna που χτίστηκε το 1869 και σήμερα χρησιμοποιείται ως βιβλιοθήκη.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΙσπανία: Ένας εργάτης ύδρευσης ανακάλυψε τυχαία κέλτικα περιδέραια 2.500 ετών12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b