MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
03
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Powaqqatsi και Naqoyqatsi: Οι δύο τελευταίες ταινίες της τριλογίας Κάτσι για μία μόνο προβολή στο Ριβιέρα

Λίγο πριν ζωντανεύσει το «Koyaanisqatsi» στο Ηρώδειο, τα δύο ακόλουθα μέρη της τριλογίας Κάτσι, «Powaqqatsi» και «Naqoyqatsi», θα παρουσιαστούν στον κινηματογράφο Ριβιέρα για μία μόνο βραδιά.

Monopoli Team

Στις 30 Σεπτεμβρίου το «Koyaanisqatsi» ζωντανεύει στο Ηρώδειο.

Με αυτή την αφορμή, ο En Lefko 87.7 και ο Μελωδία 99.2 σε συνεργασία με το freecinema παρουσιάζουν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου τα δύο ακόλουθα μέρη της τριλογίας Κάτσι, «Powaqqatsi» και «Naqoyqatsi», στον κινηματογράφο Ριβιέρα.

Ένα ταξίδι με εικόνες και την εμβληματική μουσική του Φίλιπ Γκλας.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και ο Μάικλ Ρίσμαν, Music Director του Philip Glass Ensemble, μόνιμος συνεργάτης του Φίλιπ Γκλας και ενορχηστρωτής των μουσικών του συνθέσεων.

Η τεράστια καλλιτεχνική και κριτική αποδοχή που γνώρισε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 το «Koyaanisqatsi», οδήγησε στη δημιουργία της τριλογίας Qatsi, με επόμενα έργα τα «Powaqqatsi» (1988) and «Naqoyqatsi» (2002), πάντοτε σε σκηνοθεσία του Γκόντφρεϊ Ρέτζιο και μουσική επένδυση από τον Φίλιπ Γκλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHome Cinema: 10 ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην τηλεόραση12.09.2018

Συνοδεύοντας την live παρουσίαση του έργου του Φίλιπ Γκλας για το πρώτο φιλμ από το The Philip Glass Ensemble, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ξανά στη μεγάλη οθόνη, μετά από πολλά χρόνια, και τα υπόλοιπα μέρη της τριλογίας, σε ένα double-feature, στο θερινό σινέ Ριβιέρα.

«Powaqqatsi» (1988)

Με τον υπότιτλο «Life in Transformation» (ζωή σε μεταμόρφωση), το δεύτερο μέρος της τριλογίας Qatsi επικεντρώνει στον άνισο αγώνα των χωρών του Τρίτου Κόσμου κι ενός πιο παραδοσιακού τρόπου ζωής, ο οποίος έρχεται σε σύγκρουση με την εκβιομηχάνιση του πλανήτη που προκαλεί την αλλοίωση της γης και του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά, οι συνθέσεις του Φίλιπ Γκλας «υιοθετούν» έναν πιο ethnic χαρακτήρα, με επιρροές από τους τόπους όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα, με τον ίδιο να κρατά και ρόλο συμβούλου δραματουργίας δίπλα στον Γκόντφρεϊ Ρέτζιο, τον οποίο ακολουθούσε στο στάδιο του location scouting και προετοίμαζε πιο «εμπειρικά» το soundtrack της ταινίας. (διάρκεια: 99 λεπτά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρεμιέρες: Μαθήματα επιβίωσης και θαυμάτων12.09.2018

«Naqoyqatsi» (2002)

Με τον υπότιτλο «Life as War» (η ζωή ως πόλεμος), το τελευταίο μέρος της τριλογίας Qatsi προβάλλει ένα πιο σύγχρονο πορτρέτο της ανθρωπότητας, η οποία γονατίζει απέναντι στην ιδέα της παγκοσμιοποίησης, υπηρετεί όλο και περισσότερο την τεχνολογία και βουλιάζει διαρκώς σε αδιέξοδες συγκρούσεις βίας. Η προετοιμασία του φιλμ συνέπεσε με το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, με τη διαδικασία του μοντάζ να δέχεται την επίδραση αυτού του γεγονότος μ’ έναν αλληγορικά οπτικό τρόπο, ο οποίος αποδίδεται μέσω της αναλογίας διαστάσεων του κάδρου διά της χρήσης ενός σαν από «λάθος» stretching (από 4/3 σε 16/9), καταλήγοντας σ’ ένα αποτέλεσμα ύφους video art. (διάρκεια: 89 λεπτά)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑKoyaanisqatsi: 22+1 facts που θέλεις να ξέρεις για την ταινία πριν την παρουσίαση στο Ηρώδειο12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα προσέλευσης 20:00

Ώρα έναρξης του «Powaqqatsi»: 20:30
Ώρα έναρξης του «Naqoyqatsi»: 22:30

Τιμές εισιτηρίων

Γενική τιμή εισόδου (για κάθε φιλμ): 5 ευρώ
Κοινό εισιτήριο και για τις δύο προβολές: 8 ευρώ

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b