MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
23
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη σήμερα, Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

1. Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ, του Ντμίτρι Ντανίλοφ σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή στο Θέατρο Κιβωτός

Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά την παράσταση «Ο άνθρωπος απ’ το Παντόλσκ» του Ντμίτρι Ντανίλοφ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή. Η παράσταση ασκεί κριτική στην κυρίαρχη κουλτούρα της εποχής μας, που επιβάλλει να αντλείς ευχαρίστηση από ό,τι ζοφερό σε περιβάλλει και να έχεις απαραιτήτως θετική ενέργεια. Την ίδια στιγμή το έργο χτυπάει ένα καμπανάκι κινδύνου για το πώς οι μηχανισμοί καταστολής χρησιμοποιούν τους πλέον ευφάνταστους και εκλεπτυσμένους τρόπους για να οδηγήσουν τον πολίτη σε μια καταναγκαστική “ευτυχία” και από εκεί στην αυτοκαταστολή.

Υπόθεση: Ο Νικολάι, κάτοικος του Παντόλσκ, μιας άχρωμης πόλης στην περιφέρεια της Μόσχας, συλλαμβάνεται χωρίς να ξέρει γιατί και μεταφέρεται σε ένα αστυνομικό τμήμα της ρωσικής πρωτεύουσας. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με τους αστυνομικούς του τμήματος, οι οποίοι τον υποβάλουν σε μια εκκεντρική ανάκριση, που περιλαμβάνει από ασκήσεις παρατηρητικότητας και κιναισθησίας μέχρι ερωτήσεις που αφορούν την ιστορία της πόλης του, την αβάν-γκαρντ τέχνη και τις ερωτικές του σχέσεις. Μια ψυχολογική ανάκριση που μέχρι την απρόσμενη εξέλιξή της στο φινάλε του έργου, δοκιμάζει τα όρια της λογικής του.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 18:00 & 21:00, Κυριακή στις 19:00
10-20€
Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Ο άνθρωπος από το Παντόλσκ» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

2. Και ἐφύτευσεν ὁ Θεός παράδεισον, της Βαλέριας Δημητριάδου στο Σύγχρονο Θέατρο

Για πρώτη φορά στα δεκαπέντε χρόνια της επιτυχημένης της πορείας η ομάδα των C. for Circus καταπιάνεται με ένα “δικό” της πρωτότυπο θεατρικό έργο και θέτει στο… σανίδι το φλέγον ζήτημα του sex trafficking. Ο λόγος για το «Και ἐφύτευσεν ὁ Θεός παράδεισον», ένα ολοκαίνουριο νεοελληνικό θεατρικό έργο σε κείμενο και σκηνοθεσία της Βαλέριας Δημητριάδου (ηθοποιού, μουσικού και ιδρυτικού μέλους των C for Circus), που σημείωσε μεγάλη επιτυχία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε την άνοιξη του ‘23 και που τώρα επιστρέφει για δεύτερη χρονιά – και για λίγες μόνο παραστάσεις- στο Σύγχρονο θέατρο.

Υπόθεση: Το έργο – ο τίτλος του είναι εμπνευσμένος από το 2,8 κεφάλαιο της Γένεσης της Παλαιάς Διαθήκης- πραγματεύεται ένα τραγικά επίκαιρο θέμα, μία από τις ισχυρότερες μορφές έμφυλης βίας, το sex trafficking. Υπερεξουσία ανθρώπων στις ζωές άλλων με μόνο κίνητρο το κέρδος, σωματική και ψυχολογική βία, κυκλώματα, οργανωμένο έγκλημα που επεκτείνει διαρκώς τη δράση του και ζωές που χάνονται, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά – με το να ζουν υπό την σκιά και τον φόβο του θύτη.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15, Κυριακή στις 19:00  
16-20€
Σύγχρονο Θέατρο, Ευμολπιδών 45, Κεραμεικός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζει να δείτε12.09.2018

3. Ηλέκτρα, του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ και με τη Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο, μετά από την καλοκαιρινή της περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, κάνει «στάση» στο Ηρώδειο.

Υπόθεση: Στην Ηλέκτρα του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Βαθιά επηρεασμένος από την εποχή του (τέλη του 5ου αιώνα), που διακατέχεται από πνεύμα αμφισβήτησης, διερεύνησης και αποδόμησης, ο Σοφοκλής επιλέγει να αφηγηθεί τον μύθο των Ατρειδών μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα της Ηλέκτρας. Ένα βλέμμα θρυμματισμένο από τον πόνο και το πένθος, που αντανακλά, μεγεθύνει και ενίοτε παραμορφώνει την πραγματικότητα που την περιβάλλει.
Τετάρτη 20/9 στις 21:00
12-60€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Διονυσίου Αεροπαγίτου, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘεατής: «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ12.09.2018

4. Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Θέατρο Βράχων

Γνωστοί για τις ατμοσφαιρικές, σχεδόν ονειρικές τους παραστάσεις, η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης, παρουσιάζουν σε περιοδεία στην Αττική τη νέα τους παράσταση «Βατράχια» του Αριστοφάνη. Μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας.

Υπόθεση: Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή. Εκείνον που μπορεί ν’ αναμετρηθεί με την επερχόμενη καταστροφή. Από τις ρωγμές της ατόφιας κωμικότητας του έργου εκφύονται αδυναμίες ζώντων και τεθνεώτων και ανακινούνται τα δύσοσμα νερά της πραγματικότητας. Με όραμα την μεγάλη ιδέα της σωτηρίας της κόσμου, η κάθοδος του Διονύσου στον Άδη γίνεται ταυτόχρονα κατάβαση στον ίδιο τον μηχανισμό του θεάτρου. Στα ίχνη του Διονύσου, η παράσταση ζητά να φτάσει με τη σειρά της στον πυρήνα της θεατρικής δημιουργίας με οδοδείκτη τον υπέροχο αριστοφανικό εξπρεσιονισμό.
Τετάρτη 20/9 στις 21:00
20€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Βατράχια» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

5. Ο Louis Tomlinson για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Πλατεία Νερού

Ο διάσημος βρετανός τραγουδιστής και μουσικός Louis Tomlinson, πρώην μέλος των One Direction και συνδημιουργός επιτυχιών όπως Story of My Life, Midnight Memories, Perfect και History θα εμφανιστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια συναυλία με αγαπημένα hits αλλά και υλικό από το νέο άλμπουμ Faith in the Future. Η επιστροφή του Louis στη δισκογραφία έγινε την περασμένη χρονιά με το πρώτο single Bigger Than Me, δύο χρόνια μετά το ντεμπούτο του ως solo artist (ήταν το άλμπουμ Walls, του 2020 – ένας δίσκος που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα). Το Bigger Than Me είναι μια ποπ μελωδία γεμάτη πάθος, που τα βρετανικά ραδιόφωνα, με συνεχές airplay, οδήγησαν απευθείας στο Top 40.
Τετάρτη 20/9 στις 21:00
39€
Πλατεία Νερού, Λεωφ. Ποσειδώνος 2616, Καλλιθέα

6. Ο Γιώργος Νταλάρας στο Θέατρο Άλσος

Μία μοναδική συναυλία θα δώσει ο Γιώργος Νταλάρας στο Θέατρο Άλσος όπου θα παρουσιάσει ένα μοναδικό πρόγραμμα με καινούρια τραγούδια και τραγούδια σταθμούς από την πλούσια δισκογραφία του. Μαζί του θα είναι οι ταλαντούχοι καλλιτέχνες Ασπασία Στρατηγού και Αλέξανδρος Τζουγανάκης.
Τετάρτη 20/9 στις 20:30
10-60€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Πεδίον του Άρεως

7. Εισβολέας Full Band στο Faliro Summer Theater

Ο Εισβολέας συνεχίζει τα live του και το φθινόπωρο, για τη μουσική, την παρέα, το κέφι, τον κοινωνικό προβληματισμό. Εκεί που η ραπ συνδυάζεται με το ρεμπέτικο, τα μπλουζ, τις μουσικές της Μεσογείου και με όσες άλλες μουσικές αγαπά.
Τετάρτη 20/9 στις 21:00
15€
Faliro Summer Theater, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο (Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ στην Αθήνα έχει metal, techno, χορό και AI εκθέσεις
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι δωρεάν εκδηλώσεις αυτού του ΣΚ (23-24 Μαΐου)
Cine News
Athens Pride 2026: Performance, queer σινεμά, πολύχρωμη καψούρα – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 25-31/5
Βιβλία
Ο Desmond Child έρχεται στην Αθήνα με την αυτοβιογραφία του “Livin’ On A Prayer – Big Songs Big Life”
Εκδηλώσεις
Από τη jazz της Ηρώς στους σκοτεινούς ρυθμούς των Potochkine – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
This is Athens City Festival: Όλα όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν το ΠΣΚ (22-24 Μαΐου)
Εκδηλώσεις
Από το Ensemble KNM Berlin έως την έκθεση εμβυθιστικής τέχνης του Onassis ONX – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
2ο Φεστιβάλ «Μαζί στη Γιορτή»: Η μεγάλη συνάντηση της ισότιμης συμπερίληψης συνεχίζεται στη Φωκίδα
Εκδηλώσεις
Η Ακαδημία και η Κοινωνία: Μια συζήτηση για τη γνώση, την εκπαίδευση και το μέλλον στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη
Εκδηλώσεις
Εκθέσεις, party, θέατρο, δραστηριότητες για παιδιά: Το πρόγραμμα παράλληλων δράσεων του 25ου Athens Jazz στην Τεχνόπολη
Εκδηλώσεις
Ένα εικαστικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ψυχοπαίδη, ο ADÉDÈJÌ με το Ancestral Rhythm στην Αθήνα – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Athens Pride 2026: Καριέρα, θέατρο, συμπερίληψη – Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας 19-24/5