MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Σοφία Λόρεν: Το ντροπαλό κορίτσι που έγινε μύθος

Σαν σήμερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1934, γεννήθηκε η Σοφία Λόρεν. Η κορυφαία ηθοποιός, σύμβολο ερωτισμού, η γυναίκα-μύθος.

Monopoli Team

Μία γυναίκα μύθος, υπερταλαντούχα, ένα σύμβολο ερωτισμού που το όνομά της έχει συνδεθεί με το ιταλικό σινεμά. Σαν σήμερα, στις 20 Σεπτεμβρίου 1934 γεννήθηκε η Σοφία Λόρεν .

Η βραβευμένη με Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου ηθοποιός, γεννήθηκε με το όνομα Σοφία Βιλάνι Σικολόνε στη Ρώμη. Γονείς την ήταν ο Ρικάρντο Σικολόνε και η Ρομίλντα Βιλάνι και έχει και μία αδερφή, τη Μαρία, η οποία γεννήθηκε το 1938. Θεωρείται από πολλούς η πιο δημοφιλής Ιταλίδα ηθοποιός της γενιάς της και είναι επίσης διάσημη ως ένα παγκόσμιο σύμβολο του σεξ.

Σοφία Λόρεν: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια

Ο πατέρας της αρνήθηκε να παντρευτεί τη Ρομίλντα. Η μητέρα της ήταν καθηγήτρια πιάνου που φιλοδοξούσε να γίνει ηθοποιός και αφού δεν είχαν την στήριξη του Ρικάρντο, όλες μαζί επέστρεψαν στην πατρίδα της Ρομίλντα στο Ποτσουόλι κοντά στη Νάπολη, όπου και μεγάλωσαν με τη βοήθεια της γιαγιάς της Σοφίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπί Ασπαλάθων: Το τελευταίο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη12.09.2018

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,το λιμάνι και τα εργοστάσια πυρομαχικών στο Ποτσουόλι έγιναν συχνά στόχοι βομβαρδιστικών επιθέσεων από τους συμμάχους. Κατά τη διάρκεια μιας επιδρομής, καθώς η Σοφία έτρεχε προς το καταφύγιο, χτυπήθηκε από το θραύσμα μιας οβίδας στο σαγόνι. Στη συνέχεια, η οικογένεια μετακόμισε στη Νάπολη όπου την περιμάζεψαν κάποιοι μακρινοί συγγενείς.

Η αρχή της καριέρας της

Η Σοφία Λόρεν επιβίωσε από όλα αυτά και σε ηλικία 14 ετών όλα άλλαξαν. Συμμετείχε στο διαγωνισμό ομορφιάς Μις Ιταλία και, παρότι δεν κέρδισε, αναδείχθηκε σε μία από τις πρώτες φιναλίστ και είδε μπροστά της την αρχή για μία τεράστια καριέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπί Ασπαλάθων: Το τελευταίο ποίημα του Γιώργου Σεφέρη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b