MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση στην πόλη

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

«Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό» του Σαμπαχατίν Αλί στο Θέατρο Γκράβας

Στα πλαίσια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων στο Θέατρο Γκράβας θα πραγματοποιηθεί η θεατρική παράσταση «Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό», σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη και θεατρική απόδοση Έφης Βενιανάκη.Μια ιστορία αγάπης για τρία πρόσωπα και απώλειας, επίκαιρη και διαχρονική, για όλα τα ανείπωτα που μας πνίγουν και τελικά μας οδηγούν σε έναν συμβολικό ή και πραγματικό μαρασμό. Παίζουν: Βίκυ Διαμαντοπούλου, Φώτης Καράλης και Βασίλης Τριανταφύλλου. Μουσικός επί σκηνής: Ανδρέας Γυφτάκης.
16/9, 20:30
Θέατρο Γκράβας

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου ζωντανά στο Κτήμα Φιξ

Φωτογραφία: Πάνος Γιαννακόπουλος

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ύστερα από μία πορεία που μετρά πια 30 χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, επιλέγει φέτος να παρουσιάσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα. Θα βρεθεί στη σκηνή του κτήματος Φιξ, με την υπόσχεση ότι θα μας χαρίσει μια αξέχαστη μουσική βραδιά.
16/9, 20:00
Κτήμα Φιξ, Λεωφόρος Ηρακλείου 254

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 16-17 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Το Park Your Cinema Kids ρίχνει αυλαία με την προβολή της ταινίας Emoji: The Movie

Το Park Your Cinema Kids φτάνει στο τέλος του, συμπληρώνοντας την καλοκαιρινή του πορεία, χαρίζοντας μας ξεκαρδιστικά κινηματογραφικά Σαββατοκύριακα στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ. Ρίχνει αυλαία με την ταινία Emoji: The Movie. Υπόθεση: H ταινία ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στο smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης. Εκεί κατοικούν όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεγούν από τον χρήστη.

Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια μοναδική και συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένο να γίνει κανονικό όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης. Μαζί θα ζήσουν μια επική και ανεπανάληπτη περιπέτεια, αφού θα επισκεφθούν διάφορα applications -το καθένα από τα οποία έχει τον δικό του διασκεδαστικό κόσμο-, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον Κώδικα που θα επισκευάσει τον Τζιν. Αλλά όταν ένας μεγαλύτερος κίνδυνος απειλεί τα smartphones, τότε η μοίρα όλων των emojis εξαρτάται από τους τρεις φίλους, που πρέπει να σώσουν τον κόσμο (τους) πριν αυτός καταστραφεί. *Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.
16/9, 21:00
Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Ατομική έκθεση Life is a Game – Ματ στην ασπρόμαυρη λογική στον χώρο τέχνης Christina Lappa Galleries

Η ζωγράφος Χριστίνα Λάππα παρουσιάζει τη συλλογή Life is a Game – Ματ στην ασπρόμαυρη λογική, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα τέχνης Christina Lappa Galleries, Χάρητος 10, Κολωνάκι.  Όπως σχολιάζει ο ιστορικός τέχνης, Γιώργος Μυλωνάς: “Μια διαφορετική παρτίδα σκακιού “παίζεται” στην γκαλερί της CL Art Gallery Athens. Σε τούτο το παιχνίδι δεν μετρά η τακτική και η στρατηγική, ούτε και οι έξυπνοι συνδυασμοί. Το βλέμμα του θεατή αναμετράται με την εικαστική φαντασία και την επινοητικότητα της Χριστίνας Λάππα που στην κοσμαγάπητη σκακιέρα ξεδιπλώνει περιπέτειες με τη μορφή σκακιστικής σύνθεσης.” Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 28 Οκτωβρίου. Ωράρια Λειτουργίας: Τετάρτη/Σάββατο: 12:00 – 16:00, Πέμπτη/Παρασκευή: 12:00 – 19:00.
16/9, 12:00-16:00
Christina Lappa Galleries, Χάριτος 10, Αθήνσ

Η Ελένη Δήμου Live στο 51ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως

Η Ελένη Δήμου καταφτάνει στον Πεδίον του Άρεως, δίνοντας μια συναυλία στα πλαίσια του 51ου Φεστιβάλ Βιβλίου. Στο πρόγραμμα αυτό θα ακούσετε μια επιλογή τραγουδιών, που είτε έχουν ερμηνεύσει γυναίκες, είτε έχουν γραφτεί από γυναίκες και κάποια που γράφτηκαν από άνδρες δημιουργούς, πάντα με έμπνευση τις γυναίκες. Τα περισσότερα φυσικά, θα είναι από την προσωπική μου δισκογραφία, και το δώρο μου για εκείνη την βραδιά, θα είναι ένα καινούργιο τραγούδι, που μου έγραψαν ο Χρήστος Νικολόπουλος την μουσική και ο Γιάννης Κολλιάκος τους στίχους, με τίτλο “Βήματα Μοιραία”, αφιερωμένο στην μνήμη της Μαλβίνας Κάραλη κι εκεί θα το πρωτοπαρουσιάσω. Επίσης θα ακουστούν τραγούδια μεγάλων συνθετών και ποιητών, μέσα στο Πεδίον του Άρεως, στο Φεστιβάλ Βιβλίου, και σας υπόσχομαι πως θα είναι μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις, από την επιλογή των τραγουδιών που κάναμε με τους συνεργάτες μου, για να τιμήσουμε τις γυναίκες.
16/9, 21:00
Πεδίον του Άρεως

Έκθεση “Ιnfinite Drama Athens”στην The Blender Gallery

H Τhe Blender Gallery και η Varvara Roza Galleries παρουσιάζουν την πρώτη ατομική έκθεση του μουσικού και εικαστικού, Maxim με τίτλο “Infinite Drama Athens”. Λίγους μήνες μετά την εμφάνιση του στην Αθήνα (Ιούλιος 2023) με το βραβευμένο συγκρότημα The Prodigy, ο καλλιτέχνης και μουσικός θα εκθέσει πίνακες και γλυπτά στην The Blender Gallery το φθινόπωρο του 2023. Αυτή η σειρά αναδρομικών έργων, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στο Λονδίνο το 2022, είναι συλλογή από έργα τέχνης μικτής τεχνικής που εξερευνούν τις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης φύσης, αλλά γιορτάζουν την αγάπη και αντανακλούν την εκτίμηση της ελευθερίας από τον καλλιτέχνη. Η έκθεση είναι μια κατάλληλη περιγραφή για τα δραματικά, δυνατά έργα τέχνης, που αντλούν στοιχεία από τον ανθρώπινο ψυχισμό και τα δραματικά παγκόσμια γεγονότα. Τα έργα του Maxim αντικατοπτρίζουν τον κόσμο της φαντασίας τον οποίο όλοι μας βλέπουμε ως απόδραση από τον πραγματικό κόσμο. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί και live performance κατά της βίας, εμπνευσμένη από το γλυπτό που θα εκτίθεται “Balaclava Ballerina” στις 9μμ. Η έκθεση θα είναι διαθέσιμη έως και τις 4 Νοεμβρίου 2023. Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη: 10:00-18:00, Τετάρτη-Παρασκευή: 10:00 – 20:00, Σάββατο: 12:00-16:00.
16/9, 20:00
Τhe Blender Gallery, Ζησιμόπουλου 4, Γλυφάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑFamily Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά12.09.2018

Έκθεση “Κωμωδία/Comoedia” στην γκαλερί The Breeder

H γκαλερί The Breeder παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του Πάνου Προφήτη με τίτλο Κωμωδία/Comoedia. Η έκθεση αποτελεί οργανική συνέχεια της in situ εγκατάστασης την οποία παρουσίασε ο Προφήτης στο αίθριο της γκαλερί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Τόσο ο τίτλος όσο και η δομή της έκθεσης αντλεί έμπνευση από το σύμπαν του θεάτρου και της αφηγηματικής ποίησης, τη Θεία Κωμωδία του Δάντη, το Αριστοφανικό έργο, αλλά και από τα χαρακτικά του Gustave Dore, τη θρησκευτική τέχνη , την ουτοπική φιλοσοφία (Tomas More, Lewis Mumford, Adorno) και τους κωμικούς υπαινιγμούς του Μπρέχτ. Τα έργα του Προφήτη, μεταξύ άλλων, πραγματεύονται ζητήματα γύρω από τον ρόλο του δημιουργού, της εσωτερικής διαμάχης, της υποκριτικής στάσης (θεσμικής ή ατομικής) που μπορεί να ξεπερνάει τα όρια της μυητικής τεχνης και να υπεισέρχεται στο φάσμα του λόγου, του τραγελαφικού, του σαρκασμού και της λυτρωτικής φύσης του. Ωράρια Λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή: 11:00 – 19:00, Σάββατο: 11:00 – 17:00
16/9, 11:00
γκαλερί The Breeder, Ιάσονος 45, Μεταξουργείο

Συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά και την Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Κολωνού

Ο Μανώλης Μητσιάς πλαισιωμένος από τη μεγάλη σύγχρονη λαϊκή ερμηνεύτρια Γιώτα Νέγκα, σε μια παράσταση-κατάθεση ψυχής με τραγούδια κορυφαίων συνθετών, ερμηνευτών και δημιουργών. Μας υπόσχονται μια απολαυστική λαικη βραδιά με τραγούδια ποι όλοι έοχυμε αγαπήσει. Η συναυλία πραγματοποιείται στα πλάισια των φθινοπωρινών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Κολωνού. Κράτηση δελτίου εδώ.
17/9, 20:30
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Παράσταση Μουσικού Θεάτρου “Τόπος Ατελείωτος” στο ΚΠΙΣΝ

Η ξεχωριστή παράσταση μουσικού θεάτρου Τόπος Ατελείωτος, η οποία συγκίνησε το κοινό που είχε την ευκαιρία να την παρακολουθήσει στην πρώτη της παρουσίαση τον περασμένο Ιούλιο στις Κεχριές Ευβοίας, έρχεται για μία μοναδική παράσταση στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Ο Τόπος Ατελείωτος αποτελεί τη σκηνική σύνθεση στιγμών, τραγουδιών και αφηγήσεων των συμμετεχόντων στον ετήσιο κύκλο καλλιτεχνικών εργαστηρίων Μέλισμα, ο οποίος υλοποιήθηκε από τον Σεπτέμβριο 2022 έως τον Ιούνιο 2023 στη Βόρεια Εύβοια με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021. Η παράσταση αποτελεί ένα ομαδικό έργο αναστοχασμού και ανασύστασης του παρελθόντος, έναν συνδυασμό εικόνων, ιστοριών και μουσικής που προέκυψε μέσα από τη δυναμική και συνεχώς εξελισσόμενη διαδικασία συν-δημιουργίας κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.
17/9, 19.30
Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρωτοσέλιδα: Τι διαβάζουμε στις εφημερίδες το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου12.09.2018

Μουσικοθεατρική παράσταση “Η δική μας Μελίνα” στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού τιμώντας τη Μελίνα Μερκούρη φιλοξενεί τη μουσικοθεατρική παράσταση “Η δική μας Μελίνα” στον χώρο του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής στη Δάφνη. Ένα μουσικό μωσαϊκό που αναβιώνει τις μνήμες για τη Μελίνα και αναδεικνύει την πορεία της σημαντικής αυτής Ελληνίδας, που αγωνίστηκε διεθνώς για την προβολή της χώρας μας και του ελληνικού Πολιτισμού, μέσα από την καλλιτεχνική και προσωπική της διαδρομή, στον κινηματογράφο, το θέατρο και την κοινωνική της δράση. Τα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου και άλλων δημιουργών, θα “ζωντανέψουν” ξανά στη σκηνή, άρρηκτα συνδεδεμένα με την κάθε στιγμή της ζωής της. Η παράσταση θα συνοδεύεται από βιντεοπροβολή, με στιγμιότυπα που “φωτογραφίζουν” τις πιο σημαντικές στιγμές από την αρχή της ζωής της έως το θάνατό της.
17/9, 20:00
Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής, Δάφνη

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b