MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις: Η ατζέντα του Σαββατοκύριακου 16-17 Σεπτεμβρίου

Οι δικές μας προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Βατράχια, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής»

Η παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη, «Βατράχια»παρουσιάζεται, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής». Πρόκειται για μια σύγχρονη διασκευή της αγαπημένης αριστοφανικής κωμωδίας, η οποία πραγματεύεται την αξία της ποίησης και της τέχνης στην κοινωνία μας. Η Αθήνα διανύει μια βαθιά πολιτική και πνευματική κρίση, κρίση θεσμών και αξιών. Στην άνυδρη και δυσοίωνη πραγματικότητα της πόλης, ο Διόνυσος, πατέρας κι εμπνευστής του θεάτρου, ξεκινά το ταξίδι στον Κάτω Κόσμο για να φέρει πίσω τον σπόρο της αναγέννησης, την ποίηση, ώστε να σώσει τον κόσμο που καταρρέει. Με συνοδοιπόρους τον Ξανθία και τον θόρυβο των βατράχων, μέσα από αλλεπάλληλες κωμικές και παράδοξες συναντήσεις φτάνει στον Άδη για να αναστήσει τον Ποιητή.
Σάββατο 16/9, Κυριακή 17/9, 21:00
Εισιτήρια: 20€. Προπώληση: viva.gr.
Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης «Δημήτρης Κιντής», Γαρδίκη και Σμόλικα, Ηλιούπολη.

Ιππόλυτος, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου στο «Σχολείον της Αθήνας» – Ειρήνη Παππά

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος

O «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, μετά το sold out στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου ολοκληρώνει τον κύκλο των παράστασεών του στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το έργο παρουσιάζεται από το Εθνικό Θέατρο σε μια τολμηρή παράσταση που αναδεικνύει το άγριο σύμπαν του έργου του Ευριπίδη, την καταλυτική δύναμη του πάθους στις ζωές των ανθρώπων, τη γύμνια της ύπαρξης, τις καταστροφικές συνέπειες της αδιαλλαξίας αλλά και της υπέρβασης των φυσικών νόμων και των ανθρώπινων ορίων. *Παίζουν: Κόρα Καρβούνη, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σκουλά, Έλενα Τοπαλίδου, Γιάννης Τσορτέκης, Ορέστης Χαλκιάς.
«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά»: 23, 24, 25, 26 και 27 Αυγούστου και 13, 14, 15, 16, 17 Σεπτεμβρίου στις 21:00 | Πρόγραμμα περιοδείας.
Εισιτήρια: 8€ γενική είσοδος. 14€ άνω των 65 ετών. 10€ σπουδαστές/φοιτητές/ΑμεΑ/άνεργοι. Προπώληση: ticketservices.gr

«Σχολείον της Αθήνας Ειρήνη Παπά», Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 52, Πειραιάς. Τηλ: 21 0528 8170.

Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου

Credits: Ελίνα Γιουνανλή

Στις 17 Οκτωβρίου 1963, οι Beatles ηχογραφούσαν για πρώτη φορά σε FourTrack το τραγούδι τους I Want to Hold Your Hand (Θέλω να σου κρατάω το χέρι). Το νούμερο ένα χιτ του 1964 στη Βρετανία έδωσε το 2021 την έμπνευση στον Τάσο Ιορδανίδη για τη συγγραφή ενός σύγχρονου θεατρικού έργου που αγαπήθηκε πολύ από το Αθηναϊκό κοινό. Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Θάλεια Ματίκα επιστρέφουν για 3η χρονιά στη σκηνή του Θεάτρου Άλφα-Ληναίος-Φωτίου ως «παράνομοι» εραστές που αναζητούν διέξοδο στα προβλήματα των γάμων τους. To σκηνικό ένα δωμάτιο σε ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής. Και οι δυο τους. Απέναντι αλλά και δίπλα. Μαζί αλλά και χωριστά. Μία γυναίκα και ένας άντρας ή-αν προτιμάτε-ένας άντρας και μια γυναίκα, σ´ένα συναισθηματικό και ψυχολογικό bras de fer. *Σκηνοθεσία: Θάλεια Ματίκα.
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21:00

Εισιτήρια: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων). Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Άλφα – Ληναίος – Φωτίου, 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0520 1828.

Ο Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, ο «Τυχαίος Θάνατος ενός Αναρχικού», η sold out παράσταση του Γιάννη Κακλέα, συνεχίζει την καλοκαιρινή περιοδεία του στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». Οι Πάνος Βλάχος, Φοίβος Ριμένας, Ιφιγένεια Αστεριάδη, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Παναγιώτης Κατσώλης και Στέλιος Πέτσος μας μυούν στο καυστικό και καταγγελτικό σύμπαν του Ντάριο Φο. Ο Ντάριο Φο, αυτός ο δαιμόνιος δραματουργός, βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ιταλίας σε καιρούς έντασης, έγραψε μια αριστουργηματικά φαρσική και καταγγελτική σάτιρα για τη βία, την ηλιθιότητα, την αυθαιρεσία της εξουσίας, κατασκευασμένα ψεύδη και τη σκόπιμα «τυφλή» Δικαιοσύνη, υπηρέτη ενός συστήματος διαφθοράς.
Κυριακή 17/9, 21:00
Γενική είσοδος: 20€. Προπώληση: viva.gr.
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, τηλέφωνο: 21 0760 9350.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζει να δείτε12.09.2018

Η Κάλλας στο Ηρώδειο: Οι ιστορικές εμφανίσεις της Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο αναβιώνουν σε ένα μεγάλο γκαλά όπερας Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

Το επετειακό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας κορυφώνεται με ένα μεγάλο Γκαλά Όπερας με τίτλο Η Κάλλας στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τέσσερις διακεκριμένες υψίφωνοι με διεθνή καταξίωση, οι Άννα Πιρότσι, Κάθριν Φόστερ, Βασιλική Καραγιάννη και Νίνα Μινασιάν, θα ερμηνεύσουν τις άριες εκείνες που η Κάλλας σημάδεψε με την ερμηνεία της στις ιστορικές εμφανίσεις της στο Ηρώδειο το 1944 και το 1957. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Φιλίπ Ωγκέν.
Σάββατο 16/9, 20:30
Εισιτήρια: Vip Ζώνη (C) : 55€, 27,50€ παιδικό, Vip Ζώνη (B & D) : 45 €, 22.50€ παιδικό, Α’ Ζώνη: 35 , 12€ παιδικό, Β’ Ζώνη: 25€, Γ’ Ζώνη: 20 € , 12€ παιδικό, Άνω Διάζωμα : 15€, Φοιτητικό: €12. Προπώληση: ticketservices.gr  
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

Η Τάνια Τσανακλίδου γιορτάζει 50 χρόνια στη μουσική σκηνή στο Βεάκειο Θέατρο

Η σπουδαία ερμηνεύτρια γιορτάζει τα 50 χρόνια μουσικής της πορείας στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, όπου θα γίνουμε συνεπιβάτες της σε ένα νοσταλγικό μουσικό ταξίδι. Συνεπιβάτες με την Τάνια. Στην αποσκευή η «Ζελατίνα», «Η Σωτηρία της Ψυχής», το «Φίλε», «Το Πάτωμα», «Τα Ήσυχα Βράδια» και πόσα άλλα τραγούδια που θα μάς θυμίσουν πώς είναι να γίνεσαι μία μεγάλη παρέα και να μεθάς από τα πιο αντιφατικά συναισθήματα.
Σάββατο 16/9, 21:00
Εισιτήρια:  20€ κανονικό, 16€ μειωμένο (άνω των 65, ΑΜΕΑ, φοιτητές, ανέργων). Προπώληση: ticketservices.gr 
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλέφωνο: 21 0422 6330

Οι Allah-Las στην Τεχνόπολη

Ενα από τα σταθερά αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού επιστρέφει για μια ξεχωριστή συναυλία στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Οι Allah-Las έπειτα από τέσσερα χρόνια απουσίας, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου θα μας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη ’60s νοσταλγικά beats, ντυμένα με μια ονειρική, χρωματιστή ψυχεδέλεια. Τη συναυλία τους στην Τεχνόπολη ανοίγουν οι Underground Youth και ο Antonin.
Σάββατο 16/9, 20:00
Εισιτήρια: Προπώληση 30€, καθήμενοι 34€. Προπώληση: viva.gr. 
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213-0109300

Η Μαρίζα Ρίζου αποχαιρετά το καλοκαίρι με μία συναυλία στο Θέατρο Βράχων

Με τον ενθουσιασμό της κυκλοφορίας του τέταρτου προσωπικού της άλμπουμ «Το Χωριό», η Μαρίζα  Ρίζου ολοκληρώνει την καλοκαιρινή της περιοδεία με μiα μεγάλη συναυλία το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».
Σάββατο 16/9, 21:00
Εισιτήρια: Προπώληση: 15 € Ταμείο: 17 € – φοιτητικό/ανέργων/ΑμεΑ: 15 €. Προπώληση: ticketservices.gr
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», Νεαπόλεως 58, Βύρωνας, τηλέφωνο: 21 0760 9350

Οι Πυξ Λαξ για δυο βραδιές στο Θέατρο Λυκαβηττού

Η σχέση αγάπης του ελληνικού κοινού με τους Πυξ Λαξ επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά με την μεγάλη και συγκινητική ανταπόκριση του κοινού στην ανακοίνωση της πρώτης συναυλίας τους στις 16 Σεπτεμβρίου στο θέατρο του Λυκαβηττού, μετά από πολλά χρόνια. Και οι Πυξ Λαξ, ευχαριστούν το κοινό και ανταποδίδουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη τους απέναντι στους χιλιάδες πιστούς φίλους τους ανακοινώνοντας μια ακόμη συναυλία, στις 21 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Λυκαβηττού. Οι Πυξ Λαξ μας καλούν να ανέβουμε και πάλι στο λόφο. Να θυμηθούμε τις μαγικές στιγμές που ερωτευτήκαμε, αγαπήσαμε, να τραγουδήσουμε μαζί για τους εκπληρωμένους και ανεκπλήρωτους έρωτές μας και για τις παλιές αγάπες που πήγαν στον παράδεισο.
Σάββατο 16/9, 21:00
Εισιτήρια: 15€. Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, Λυκαβηττός Αθήνα.

Οι Abba Revival Band στο The Ellinikon Experience Park

Το The Ellinikon Experience Park υποδέχεται το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου την Abba Revival Band στην πρώτη εμφάνισή της στην Αθήνα. Αγαπημένες μελωδίες όπως το «Mamma mia!», «Dancing queen!», «Gimme Gimme Gimme!» και «Take a Chance οn Me», υπέροχες ερμηνείες, πρωτότυπες χορογραφίες και ειδικά σχεδιασμένα κοστούμια, εμπνευσμένα από εμβληματικές εμφανίσεις των Abba, θα χαρίσουν στους θεατές που θα βρεθούν στη Πλατεία Α του The Ellinikon Experience Park, μια αξέχαστη μουσικοχορευτική παράσταση.
Σάββατο 16/9, 21:00
Εισιτήρια: 12€. Προπώληση: viva.gr
The Ellinikon Experience Park, πρώην Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Ελληνικό. Τηλ: +30 2162 020 900 | https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

50 χρόνια κλείνει φέτος ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στην ελληνική δισκογραφία. Και τα γιορτάζει, με μια μεγάλη συναυλία – γιορτή στο Φεστιβάλ Αισχύλεια 2023 και στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Μια συναυλία που θα συνοψίσει τις πιο σημαντικές στιγμές μια μουσικής πορείας που έχει καταφέρει να σημαδέψει τις ζωές όλων μας. Μια συγκινητική, αλλά και γεμάτη ορμή, συναυλία που θα μας ταξιδέψει σε δίσκους σταθμούς, ιστορικές συναυλίες, διαχρονικά αγαπημένα τραγούδια, ιστορίες και παρέες που έγραψαν ιστορία.
Κυριακή 17/9, 21:00
Εισιτήριο: 12€. Προπώληση: viva.gr.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, Κανελλόπουλου 1, Ελευσίνα. Τηλέφωνο: 21 0556 5613

Τα λαϊκά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη στο Faliro Summer Theater

Μια ορχήστρα με μεγάλο όνομα και καταξιωμένους ερμηνευτές ανεβαίνει στη σκηνή του Faliro Summer Theater για μία αξέχαστη μουσική πανδαισία με τα σπουδαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» με τις μοναδικές ερμηνείες της Γλυκερίας, του Κώστα ΜακεδόναΆγγελου ΘεοδωράκηΝικηφόρου Βαλτινού και του Γρηγόρη Βαλτινού και τους εξαιρετικούς μουσικούς, γνώστες του έργου του Μίκη Θεοδωράκη, θα ταξιδέψει το κοινό στον υπέροχο κόσμο της μουσικής του μεγάλου συνθέτη.
Κυριακή 17/9, 21:00
Εισιτήρια: VIP: 30€ – Α Ζώνη: 25€ – Β Ζώνη: 20€ – Γ Ζώνη: 15€. Προπώληση: viva.gr
Faliro Summer Theater, Ολυμπιακό Ακίνητο TΑΕ KBO NTO, Μωραϊτίνη 2, Παλαιό Φάληρο.

Στέφανος Κορκολής και Γιώργος Χατζηνάσιος στο Ηρώδειο

Η αναβληθείσα -λόγω της κακοκαιρίας- συναυλία του Γιώργου Χατζηνάσιου και του Στέφανου Κορκολή στο Ηρώδειο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Ο Γιώργος Χατζηνάσιος θα ερμηνεύσει τις σουίτες του για πιάνο και ορχήστρα βασισμένες σε κινηματογραφικά και τηλεοπτικά θέματα. Ο Στέφανος Κορκολής θα ερμηνεύσει ορχηστρικά του έργα όπως επίσης και το κονσέρτο του για πιάνο, μπουζούκι και ορχήστρα με σολίστ στο μπουζούκι τον Γιώργο Δημητρίου.
Κυριακή 17/9, 21:00
Εισιτήρια: 15-100€. Προπώληση: ticketservices.gr
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα | Τηλ: 210 32 41 807

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο του Νέου Κόσμου: Οι παραστάσεις που θα δούμε την νέα σεζόν – Έναρξη προπώλησης με προσφορά12.09.2018

Art Athina 2023: Η μεγάλη αθηναϊκή φουάρ επιστρέφει στο Ζάππειο

Aνανεωμένη, με διαφορετική δομή και νέο επιτελείο η Art Athina 2023 ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 30α της γενέθλια. Η μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023  στο Ζάππειον Μέγαρο. Η αθηναϊκή φουάρ, η οποία είναι και μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη, διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης. Και στη φετινή επετειακή έκδοσή της θα φιλοξενήσεισυνολικά 67 χώρους τέχνης από την Ελλάδα και εννέα χώρες του εξωτερικού. Περιλαμβάνει δε, μεταξύ άλλων, πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, αφιερώματα, συζητήσεις και εκπαιδευτικές δράσεις.
14-17 Σεπτεμβρίου | Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Ζάππειον Μέγαρον, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα

Εμμένεια: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery

Ο Εικαστικός Επιμελητής Πάρης Καπράλος και η Chili Art Gallery σε συνεργασία με 20 εικαστικούς καλλιτέχνες από τη Ελλάδα και τη Κύπρο παρουσιάζουν την πρώτη έκθεση της νέας σεζόν με διακριτικό τίτλο «Εμμένεια». Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι: Ναταλία Παπαχρήστου, Κάθριν Τσιριγκούλη, Μάγδα Δημούδη, Χρυσούλα Δεμάγκου, Ανίτα Ξάνθου, Θεόδωρος Αλεξούδης, Constantine Saifoyntinov, Νικόλας Μπαλτζής, Μάκης Ζαχαράτος (ΕΥΘΥΜΙΟΣ), Ageliki Alexandridou, Αλεξάνδρα Μπανταλούκα, Πόλυ Κάνιστρα, Κεβόρκ Μελκονιάν, Λένα Σπάνια, Hare Tahir, Χριστίνα Καλαφάτη, Eisa Baddour, Δημήτριος Κατρισιώτης, Βάνα Λαφαζάνη, Kristina Politidou.
Διάρκεια έκθεσης: Από 14 έως 23 Σεπτεμβρίου 2023 
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Παρασκευή: 11:00 – 18:00. Πέμπτη: 12:00 – 19:00. Σάββατο: 1:00 – 15:00
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. Ε: email: [email protected] | www.chiliart.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟδήγησε το αλέτρι σου πάνω από τα οστά των νεκρών: Η παράσταση του Simon McBurney και της ομάδας Complicité έρχεται στη Στέγη12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b