MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 6+1 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 16-17 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι Αχώριστοι (μεταλγωτισμένο)
Monopoli Team

Θέατρο

«Το Λεωφορείο του Καραγκιόζη», του Ηλία Καρελλά στο Σινέ Γαλάτσι

Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι με μια ολοκαίνουργια μουσική κωμωδία, που θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, αλλά και σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, το «Λεωφορείο του Καραγκιόζη». Μια παράσταση που εμπνέεται από το κλασικό Θέατρο Σκιών και την επικαιρότητα, για θεατές κάθε ηλικίας. Με όχημα ένα παλιό λεωφορείο, ο αγαπημένος σκηνοθέτης και σκιοπαίκτης μας προσκαλεί σε μια παράσταση – συναυλία με συχνές στάσεις γέλιου. Μουσικοί συνοδοιπόροι του Ηλία Καρελλά θα είναι η επταμελής ανατρεπτική μπάντα πνευστών Hasta Brassta, που θα μας ταξιδέψει μέσα από απίστευτα ηχοχρώματα σε pop, disco, balkan και Ελληνικούς ρυθμούς και η Χαρά Τσαλπαρά με το ακορντεόν και τη φωνή της θα μας μαγέψει με αγαπημένα παραδοσιακά και όχι μόνο τραγούδια.
Κυριακή 27/8, 3/9 και 17/9, στις 21:00
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Γαλάτσι, Άλσος Βεΐκου. Τηλέφωνο: 21 0213 8119.

O Θησαυρός της Βαγίας, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά

Η παράσταση για παιδιά «Ο Θησαυρός της Βαγίας», διασκευή του αγαπημένου ομότιτλου μυθιστορήματος της Ζωρζ Σαρή, παρουσιάζεται, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Αθανασίας Καλογιάννη και διασκευή Μαρίας Σούμπερτ. Μια παρέα παιδιών βρίσκονται στο νησί της Αίγινας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Εκεί συναντούν μια οικογενειακή φίλη από το Παρίσι, όπου εργάζεται ως βοηθός ψυχιάτρου και έχει υπό τη φροντίδα της έναν Γερμανό ασθενή, τον Χανς, ο οποίος πάσχει από αμνησία μετά την έκρηξη μιας νάρκης που πάτησε στην Αίγινα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Από τότε, ο ασθενής επαναλαμβάνει σκόρπιες λέξεις από τις οποίες τα παιδιά προσπαθούν να βγάλουν νόημα. Η αναζήτησή τους τα οδηγεί στη Βαγία και στο σπίτι της οικογένειας Χαλδαίου, όπου έμενε ο Χανς στη διάρκεια του πολέμου. Όταν μαθαίνουν πως ο Χανς έχει κλέψει από την οικογένεια χρυσές λίρες, ξεκινούν την αναζήτηση ενός χαμένου θησαυρού, που τα οδηγεί σε συναρπαστικές περιπέτειες.
Κυριακή 17/9, 21:00
Εισιτήρια: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, Ηρακλείου 13, Πειραιάς. Τηλ: 21 0422 6330.

Αισωπομαχίες, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Οι «Αισωπομαχίες», η παράσταση για παιδιά της θεατρικής ομάδας Μικρός Νότος, παρουσιάζεται, αυτό το καλοκαίρι, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. 5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις. Η παράσταση παρουσιάζεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis. *Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δήμητρα Σκέμπη, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Oμάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια περιοδείας: 10 Σεπτεμβρίου έως 22 Οκτωβρίου 2023.
Εισιτήρια: Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ. Προπώληση: ticketservices.gr.
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Πίσω από τη Μονή Καισαριανής)
Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 11:00, στο Modus Vivendi by Krateros Katsoulis,
Τροίας 1, Βριλήσσια. Τηλ: 21 0689 2276.

Ο Ραφτάκος των λέξεων, από την ομάδα Μικρός Νότος σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες sold out παραστάσεις με το έργο «Ο Ραφτάκος των λέξεων» του Αντώνη Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, σε υπαίθριους χώρους της Αττικής. Ένα σύγχρονο παραμύθι που έχει κερδίσει τις καρδιές μικρών και μεγάλων, τρυφερό, συγκινητικό και επίκαιρο όσο ποτέ, μιλά για τη δύναμη των λέξεων, για την ανάγκη της ανθρώπινης επικοινωνίας, για την αγάπη, την παρηγοριά και τη ζεστασιά που προσφέρει ο ανθρώπινος λόγος. Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, η παράσταση παρουσιάζεται στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού.*Σκηνοθεσία: Γιώργος Τζαβάρας. Παίζουν: Νίκος Αξιώτης, Δημήτρης Γιαννής, Έλσα Λουμπαρδιά | Ζωντανή μουσική: Η ομάδα Μικρός Νότος.
Διάρκεια παραστάσεων: 10 Ιουνίου – 29 Οκτωβρίου 2023 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων της περιοδείας εδώ.
Προπώληση: 10 ευρώ / Εισιτήριο στο ταμείο: 12 ευρώ | Εισιτήρια:  ticketservices.gr. 

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στο Αισθητικό Δάσος Υμηττού (Πίσω από τη Μονή Καισαριανήε)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑCycladic Kids Festival: Το πρώτο παιδικό φεστιβάλ του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης είναι γεγονός12.09.2018

Κινηματογράφος

Οι Αχώριστοι (μεταλγωτισμένο)

Οι Αχώριστοι (μεταλγωτισμένο)

Από τους δημιουργούς και σεναριογράφους του «Toy Story», έρχεται μία από τις πιο φιλόδοξες και ακριβές Ευρωπαϊκές ταινίες animation. Η ταινία ακολουθεί τις περιπέτειες του Ντον, μίας μαριονέτας με ανεξάντλητη φαντασία που το έχει σκάσει από το κουκλοθέατρο, και του DJ Doggie Dog, ενός παρατημένου λούτρινου που έχει ανάγκη από έναν φίλο, καθώς συναντιούνται στο Σέντραλ Πάρκ και ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία επική περιπέτεια φιλίας στην Νέα Υόρκη.
Δείτε τις αίθουσες προβολής εδώ

Park your Cinema και Park your Cinema Kids: Δωρεάν κινηματογραφικές προβολές στο ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται και τον Αύγουστο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Στο Park your Cinema Kids, οι ταινίες που επιλέγει το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF), υπενθυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες. Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου: «Ψυχρά κι Ανάποδα (Frozen)»: «Emoji, Η Ταινία» (The Emoji Movie): H ταινία ξεκλειδώνει τον μυστικό κόσμο που βρίσκεται μέσα στα smartphones, κρυμμένος στο app της Τεξτόπολης. Εκεί κατοικούν όλα τα emojis, τα οποία ελπίζουν πως κάποτε θα επιλεγούν από τον χρήστη. Σε αυτό τον κόσμο, κάθε emoji έχει μια μοναδική και συγκεκριμένη έκφραση στο πρόσωπό του- εκτός από τον Τζιν, ένα υπερκινητικό emoji που έχει γεννηθεί χωρίς φίλτρο και μπορεί να πάρει πολλές και διαφορετικές εκφράσεις. Αποφασισμένος να γίνει κανονικό emoji όπως τα υπόλοιπα, ο Τζιν ζητάει την βοήθεια του Κόλλα-Πέντε, του καλύτερού του φίλου, και της μυστηριώδους χάκερ Ατίθασης.
Σάββατο 16/9, 21:00
Ελεύθερη Είσοδος
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΖοζεφίνα, έχεις μήνυμα: Οι Μορφές Έκφρασης στο Κηποθέατρο Παπάγου με μια παράσταση για παιδιά12.09.2018

Δημιουργική Απασχόληση

Αrt Athina 2023: Δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

‘H μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση γιορτάζει φέτος τα 30της χρόνια και υποδέχεται 67 αίθουσες τέχνης από εννέα χώρες επενδύει στη δημιουργία νέας γενιάς φιλοτέχνων, και όπως κάθε χρόνο, και φέτος θα φιλοξενήσει το Kids’ Educational Program. Εμπνεόμενοι από το ουράνιο τόξο και τις έννοιες της ελπίδας, ομορφιάς και συμπεριληπτικότητας που συμβολίζει όχι μόνο η πολύχρωμη αψίδα, αλλά και τα ίδια τα παιδιά, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του 2023 υπό τον τίτλο «We are the Rainbow»  περιλαμβάνει 17 εργαστήρια και 11 εισηγητές θα περιμένουν τους μικρούς φίλους και φίλες της έκθεσης για να εξερευνήσουν μαζί το μαγικό κόσμο της τέχνης με απώτερο σκοπό, πέρα από τη γνώση, να ανακαλύψουν και να εκφράσουν τον καλλιτεχνικό τους εαυτό. Υπό την επιμέλεια εικαστικών, εκπαιδευτικών, ιστορικών τέχνης κ.α., τα εργαστήρια του προγράμματος έχουν διαμορφωθεί ώστε να προσεγγίζουν το εκάστοτε θέμα πολύπλευρα, συμβάλλοντας έτσι στη ολιστική ανάπτυξη των παιδιών.
Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων εδώ
Η συμμετοχή παιδιών και συνοδών στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Art Athina 2023 είναι δωρεάν. Είναι απαραίτητη η  κράτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Ζάππειο Μέγαρο, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b