MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

BlueCycle: Συμμετέχει στην Art Athina 2023 με ανακυκλώσιμα design έπιπλα

Η BlueCycle συμμετέχει στην Art Athina 2023, παρουσιάζοντας το Zappeion Garden x BlueCycle project.

Monopoli Team

Η BlueCycle συμμετέχει στην Αrt Athina, τη μεγαλύτερη ετήσια εικαστική διοργάνωση στην Ελλάδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 14 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, στο Ζάππειον Μέγαρο και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στον εσωτερικό κήπο του Ζαππείου Μεγάρου, η BlueCycle παρουσιάζει το Zappeion Garden x BlueCycle project. Ένα ολοκληρωμένο garden project με συλλογές επίπλων και αντικειμένων, καθώς και side tables κατασκευασμένα από τη βραβευμένη επιφάνεια Blue Terra της BlueCycle, που φέρουν το εικαστικό και το περιβαλλοντικά θετικό της αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά και η νέα συλλογή της «In the company of animals».

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν, σε ειδικές τιμές, τόσο τα αντικείμενα που θα παρουσιαστούν στην έκθεση, όσο και αυτά που βρίσκονται στο e-shop της BlueCycle (www.madebybluecycle.com).

Σχετικά με την BlueCycle

Η BlueCycle αποτελεί τη μοναδική ελληνική, κοινωνική εταιρία Γαλάζιας και Κυκλικής οικονομίας που αντιμετωπίζει ολιστικά τον στόχο της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Με κινητήριο δύναμη την αγάπη και την προστασία των ελληνικών θαλασσών και την ανάδειξη Ελλήνων δημιουργών, δραστηριοποιείται από το στάδιο της συλλογής και επεξεργασίας των διχτυών και των αλιευτικών απορριμμάτων, έως την ανακύκλωσή τους και την παραγωγή χρηστικών αντικειμένων και έργων τέχνης.

Προτεραιότητα της BlueCycle είναι η ιχνηλασιμότητα του υλικού. Μέσω ενός ταχύτατα αναπτυσσόμενου πανελλαδικού δικτύου, η BlueCycle συγκεντρώνει πλαστικό αλιευτικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό από περισσότερα από 40 σημεία συλλογής στην Ελλάδα, δέχεται εργαλεία που συλλέγονται από υποβρύχιους αλλά και παράκτιους καθαρισμούς συνεργαζόμενων φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων, καθώς και υλικό από ιχθυοκαλλιέργειες, μυδοκαλλιέργειες, έχοντας συλλέξει μέχρι στιγμής πάνω από 550 τόνους θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων από την αλιεία και την ναυτιλία.

Βασικός στόχος της BlueCycle παραμένει, μέσω ολιστικής προσέγγισης, η παραγωγή ανακυκλωμένης πρώτης ύλης υψηλής ποιότητας, κατάλληλης για επανένταξη στη βιομηχανία πλαστικών, εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ νέα γενιά του θεάτρου συναντά τη νέα γενιά της μόδας12.09.2018

Στον Πειραιά λειτουργεί το BlueCycle Lab, ένα zero-waste εξειδικευμένο εργαστήριο για την επεξεργασία θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων.

H BlueCycle δημιουργεί, με τη βοήθεια υψηλής τεχνολογίας, αναβαθμισμένα προϊόντα προστιθέμενης αξίας, τα οποία είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας στον τομέα του σχεδιασμού και της παραγωγής.
Πέρα από τη δημιουργία ανακυκλωμένης πρώτης ύλης υψηλής ποιότητας, στις εγκαταστάσεις λειτουργεί και το μοναδικό στην Ελλάδα εργαστήριο ρομποτικής τρισδιάστατης εκτύπωσης μεγάλων διαστάσεων. Έτσι κατασκευάστηκε και η βραβευμένη σειρά επίπλων και αντικειμένων design Second Nature σε συνεργασία με τους The New Raw (RO Plastic Prize 2020). Παράλληλα, η BlueCycle συνεργάζεται με καλλιτέχνες και σχεδιαστές για την παραγωγή 100% ανακυκλώσιμων tailor made αντικειμένων.

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b