MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

TV5MONDE: Επιστροφή από τις διακοπές με πολύ σινεμά, νέες σειρές και μόδα

Νέες σειρές και ταινίες, αφιέρωμα στη Βελγίδα σκηνοθέτριά Σαντάλ Ακερμάν και ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, φέρνει, στις οθόνες μας, το TV5MONDE, αυτόν τον Σεπτέμβριο.

TV5MONDE: Επιστροφή από τις διακοπές με πολύ σινεμά, μόδα και νέες σειρές
Pour toujours plus un jour
Monopoli Team

Για την επιστροφή από τις διακοπές, το TV5MONDE Europe σας προτείνει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου 2023. Και για ακόμα περισσότερα, δείτε στην πλατφόρμα TV5MONDEplus μία επιλογή προγραμμάτων γύρω από τον κόσμο της μόδας.

Παράλληλα, γεμίστε μπαταρίες παρακολουθώντας νέες σειρές για μία επιστροφή στην πόλη γεμάτη συναισθήματα και απολαύστε την ανέκδοτη πρώτη σεζόν της σειράς «Pour toujours plus un jour» από το Κεμπέκ.

Μην χάσετε τα ραντεβού για σινεμά κάθε Πέμπτη και Κυριακή στο κανάλι, με ένα αφιέρωμα στο έργο της Σαντάλ Ακερμάν, σκηνοθέτριας από το Βέλγιο η οποία έφυγε πριν από οκτώ χρόνια και η οποία σημάδεψε την ιστορία του κινηματογράφου με την ταινία της «Jeanne Dielman, 23, quai du commerce, 1080 Bruxelles» (αναγνωρισμένη το 2022 ως καλύτερη ταινία όλων των εποχών από το σπουδαίο περιοδικό Sight and Sound).

Δείτε ακόμα περισσότερο κινηματογράφο στο TV5MONDEplus, με μία επιλογή ταινιών βασισμένων σε λογοτεχνικά έργα, όπως το αυτοβιογραφικό κείμενο του Γάλλου ράπερ Αμπντ Αλ Μαλίκ «Qu’Allah bénisse la France».

Εβδομάδα Μόδας

«Η απομυθοποίηση της Παριζιάνας»,  Με υπότιτλους
Ντοκιμαντέρ •Κοινωνικό • 52min
Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 22:50*
TV5MONDE: Επιστροφή από τις διακοπές με πολύ σινεμά, μόδα και νέες σειρές

Το Παρίσι του σήμερα είναι μία από τις πόλεις με τον πιο ανάμεικτο πληθυσμό, και οι γυναίκες που κατοικούν εκεί είναι πολύ διαφορετικές από το στερεότυπο. Μέσω ενός αντι-εγχειρίδιου της σωστής Παριζιάνας, η Ροκάγια Ντιαλό αποδομεί το κλισέ αποκαλύπτοντας τις σύγχρονες Παριζιάνες μέσα από την πολυμορφία τους.
Πρόγραμμα TV εδώ.

«Tάση XXI»
Εκπομπή • Τέχνη του Ευ ζην • 81 επ. x 30min
TV5MONDE: Επιστροφή από τις διακοπές με πολύ σινεμά, μόδα και νέες σειρές

Ο δυναμισμός της γαλλικής δημιουργίας στον τομέα της μόδας, της χειροτεχνίας, του σχεδίου, της ομορφιάς, της μαγειρικής…
Δείτε το τώρα 

«Οι Nανα-Μπεντζ (Tογκό)»
Διαδικτυακό ντοκιμαντέρ • Πολιτισμός • 3min

Μέσω του εμπορίου υφασμάτων οι Νανα-Μπεντζ συμβάλλουν θετικά στην οικονομία του Τογκό.
Παιδαγωγικές διαφάνειες 

Τα επόμενα ραντεβού σας με το κανάλι TV5MONDE Europe

«Για πάντα, συν μία ημέρα» – Σ1,  Με υπότιτλους
Σειρά • Δραματική κωμωδία • 14 επ. x 21 min
Κάθε Παρασκευή στις 22:00*

Ο Τσακ πρόκειται να πεθάνει. Εκείνος και η κοπέλα του η Ντελφίν αποφασίζουν να μετατρέψουν την καθημερινότητά τους από συνηθισμένη σε ασυνήθιστη χωρίς να σκεφτούν τις συνέπειες. 6 υποψηφιότητες και 1 βραβείο Gémeaux 2020.  Σε προβολή τώρα στο “myTF1” στην Γαλλία.

Προς τιμήν της Σαντάλ Ακερμάν

«Αύριο μετακομίζουμε», Με υπότιτλους
Σινεμά • Δραματική κωμωδία • 1:50min
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου στις 22:00*
TV5MONDE: Επιστροφή από τις διακοπές με πολύ σινεμά, μόδα και νέες σειρές

Μία ευαίσθητη κωμωδία για την σχέση της Κατρίν και της ελεύθερης κόρης της Σαρλότ, η οποία ξαφνικά δοκιμάζεται έντονα όταν η μητέρα έρχεται να μείνει στο σπίτι της κόρης της.

«Ένα ντιβάνι στη Νέα Υόρκη», Με υπότιτλους
Σινεμά • Δραματική κωμωδία • 1:58min
Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 22:00*
TV5MONDE: Επιστροφή από τις διακοπές με πολύ σινεμά, μόδα και νέες σειρές

Συνδυάζοντας ευρωπαϊκό κινηματογράφο και αμερικάνικη κωμωδία, στην ταινία αυτή ένας Νεοϋορκέζος ψυχαναλυτής ανταλλάσσει διαμερίσματα με μία Γαλλίδα, την Μπεατρίς. Δεν γνωρίζονται καθόλου όμως και αυτό δημιουργεί αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις δεξιά κι αριστερά…

On demand στην εφαρμογή και στον ιστότοπο TV5MONDEplus

Από το βιβλίο στην οθόνη

«Είθε ο Αλλάχ να ευλογήσει την Γαλλία»
Σινεμά • Δράμα • 1:35min

Βασισμένη στην αυτοβιογραφία του Αμπντ Αλ Μαλίκ, η ταινία διηγείται την πορεία του Ρεζίς, παιδιού μεταναστών, μαύρου, ταλαντούχου. Μεταξύ εγκληματικότητας, ραπ και ισλάμ, θα ανακαλύψει την αγάπη και θα βρει τον δρόμο του.
 Δείτε την ταινία 

 «Το ταξίδι του πρίγκηπα»
Σινεμά • Κινούμενα σχέδια / Φαντασίας • 1:17min

Αυτή η αστεία αλλά και ποιητική ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, μας διηγείται την ιστορία ενός γέρου πιθήκου, του Πρίγκηπα, ο οποίος μετά από ένα ναυάγιο ανακαλύπτει έναν άλλο πολιτισμό.
Δείτε την ταινία 

Για χαλάρωση μετά τα μαθήματα

Terrible Jungle
Σινεμά • Κωμωδία / Περιπέτεια • 1:30min

Σε αυτήν την ξεκαρδιστική κωμωδία, η εικονική Κατρίν Ντενέβ υποδύεται την μητέρα ενός νέου αφελούς ερευνητή ο οποίος φεύγει για να μελετήσει έναν μυστηριώδη λαό του Αμαζονίου. Ανησυχώντας για τον γιο της, αποφασίζει να πάει να τον βρει στη μέση της ζούγκλας…
Δείτε την ταινία 

«Ντετέκτιβ… στο περίπου» – Σ1
Σειρά • Κωμωδία / Σασπένς • 6 επ. x 56 min

Μία αστυνομική σειρά μεταξύ θρίλερ και κωμωδίας η οποία ακολουθεί τις ασυνήθεις έρευνες μίας σχολής για ντετέκτιβ που ίδρυσε ένας πρώην αστυνομικός.
Δείτε τη σειρά 

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b