MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η επεισοδιακή συναυλία του Rory Gallagher στην Ελλάδα: Η αστυνομία πυροβολούσε στα πόδια τους ροκάδες

Πριν από 42 χρόνια ο Rory Gallagher εμφανίστηκε για πρώτη (και τελευταία) φορά στην Ελλάδα, σε μια συναυλία που σημαδεύτηκε από επεισόδια με την αστυνομία.

Monopoli Team

Η συναυλία του Rory Gallagher στην Ελλάδα στις 12 Σεπτεμβρίου το 1981 ήταν το μουσικό γεγονός της χρονιάς στην χώρα. Βλέπετε εκείνη την εποχή η Ελλάδα δεν ήταν ακόμα εξοικειωμένη με τα μεγάλα συναυλιακά γεγονότα, αφού η περίοδος της χούντας αποτελούσε τροχοπέδη για τα μεγάλα ονόματα του εξωτερικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧανς Ζίμμερ: Η ιδιοφυΐα πίσω από τα πιο διάσημα κινηματογραφικά soundtrack12.09.2018

Τρανό παράδειγμα η επεισοδιακή συναυλία των Rolling Stones στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στις 17 Απριλίου 1967 που δεν τελείωσε ποτέ λόγω σοβαρών επεισοδίων. Οι θεατές, αντί μουσικής, «απόλαυσαν» ξύλο, καθώς αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν και θεατές και καλλιτέχνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠολ Κινγκ: Ο Τίμοθι Σαλαμέ τραγουδάει υπέροχα – Αλλά το “Wonka” δεν θα είναι μιούζικαλ12.09.2018

Τον Σεπτέμβριο του 1981 η Ελλάδα βρισκόταν σε προεκλογική περίοδο. Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν προ των πυλών της εξουσίας και η λέξη «Αλλαγή» κυριαρχούσε στα χείλη όλων. Η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη ήταν μάταιη. Έδιναν ένα αγώνα εκ των προτέρων χαμένο.

Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b