MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΞΙΔΙΑ

Γαλαξίδι: Απόδραση στη ρομαντική θαλασσινή πολιτεία

Το αρχοντικό και ρομαντικό Γαλαξίδι αποτελεί ιδανική επιλογή για εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου, αφού συνδυάζει αρμονικά τη θάλασσα με το βουνό. Ακολουθεί ένας μικρός οδηγός με τα αξιοθέατα και τις καλύτερες διευθύνσεις στο «διαμάντι» της Φωκίδας.

Photo by August Politis on Unsplash
Photo by August Politis on Unsplash
Monopoli Team

Χτισμένο στις δυτικές ακτές του κόλπου της Ιτέας, το Γαλαξίδι γνώρισε ιδιαίτερη ακμή τις τελευταίες δεκαετίες του 18ου και κυρίως τον 19ο αιώνα, όταν αποτελούσε ένα πολυσύχναστο εμπορικό λιμάνι με σημαντική ναυπηγική δραστηριότητα. Σήμερα, η όμορφη παραθαλάσσια κωμόπολη της Φωκίδας αποτελεί αγαπημένο προορισμό για διακοπές όλες τις εποχές, που μπορούν να συνδυαστούν με σύντομες εκδρομές σε βουνό και θάλασσα.

Σε απόσταση τριών ωρών από την Αθήνα, ύστερα από μια υπέροχη διαδρομή ανάμεσα από τους ορεινούς όγκους της Φωκίδας, η ξακουστή ναυτοπολιτεία σε υποδέχεται με εικόνες αρχοντικής ομορφιάς, ατμόσφαιρα νησιού και άρωμα μιας άλλης εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ9ο Burger Fest: Δύο τετραήμερα γεμάτα λαχταριστά burger και cocktails στο Γκάζι12.09.2018

Τι να δείτε και να κάνετε στο Γαλαξίδι

Ο χαρακτηρισμένος από το 1978 παραδοσιακός οικισμός με τα πέτρινα σοκάκια, τα καλαίσθητα νεοκλασικά και τα καπετανόσπιτα που μαρτυρούν το ένδοξο ναυτικό παρελθόν της περιοχής, είναι πανέμορφος. Χρωματιστές προσόψεις, λουλουδιασμένες βοτσαλωτές αυλές και μπαλκόνια κοσμημένα με ακρόπρωρα πλοίων δημιουργούν ένα γραφικό νησιωτικό σκηνικό στη στεριά. Πολλά από τα αρχοντικά του Γαλαξιδίου έχουν χαρακτηριστεί ως ιστορικά διατηρητέα μνημεία. Τα πρώτα αρχοντικά χτίστηκαν το 1850, ενώ η ευρωπαϊκή επίδραση είναι φανερή. Πολλά σπίτια μάλιστα έχουν ταβάνια σχεδιασμένα από Ιταλούς ζωγράφους. Ορισμένα αρχοντικά έχουν μετατραπεί σε όμορφους, ατμοσφαιρικούς ξενώνες.

Ξεχωριστές είναι και οι εκκλησίες του Γαλαξιδίου. Στο ψηλότερο σημείο της πόλης δεσπόζει ο ναός του Αγίου Νικολάου με το θαυμάσιο ξύλινο τέμπλο, τα δύο καμπαναριά και τον επιβλητικό τρούλο. Στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής αξίζει να δείτε τον ζωδιακό κύκλο – ημερολόγιο που είναι σκαλισμένος στο δάπεδο και το ηλιακό ρολόι στο προαύλιο. Επισκεφθείτε, επίσης, το παλιό σχολείο και το Παρθεναγωγείο, που έχουν κηρυχθεί διατηρητέα λόγω της ιστορικής και αρχιτεκτονικής σημασίας τους.

Διαβάστε περισσότερα στο TravelGo.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b