MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Έφυγε από τη ζωή ο καθηγητής ψυχολογίας Αναστάσιος Σταλίκας

Ο Αναστάσιος Σταλίκας, διακεκριμένος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας, έφυγε από τη ζωή.

Monopoli Team

Λαμπερό πνεύμα, πρωτοπόρος επιστήμονας και διακεκριμένος ομιλητής, ο Αναστάσιος Σταλίκας ήταν ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στην ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ιδρυτής και Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρίας Θετικής Ψυχολογίας, διέθετε μια πλούσια διδακτική εμπειρία, έχοντας διατελέσει καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, στο Πανεπιστήμιο της Οτάβα, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Παράλληλα υπήρξε πολύ επιτυχημένος σύμβουλος επιχειρήσεων, εκπαιδευτής, coach, κλινικός ψυχολόγος και ψυχοθεραπευτής.

Μέσα από το πλούσιο συγγραφικό του έργο αλλά και τις διαλέξεις του σε διεθνή συνέδρια επικοινωνούσε τις αρχές της θετικής ψυχολογίας, ή πιο απλά το πώς να ζούμε μια ζωή με νόημα.

Οι συνάδελφοι του στην Ελληνική Εταιρία Θετικής Ψυχολογίας έβγαλαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Με βαθιά λύπη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του αγαπημένου μας Προέδρου Καθηγητή Αναστάσιου Σταλίκα, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδινε τον δικό του υπερήφανο αγώνα με τον καρκίνο.

Η επιθυμία του ήταν να είναι ενεργός στα ακαδημαϊκά, ερευνητικά και θεραπευτικά του καθήκοντα μέχρι τελευταία στιγμή κάτι το οποίο κατάφερε μέσα από την γενναία και αισιόδοξη στάση του απέναντι στη νέα του πραγματικότητα.

Η απώλεια είναι μεγάλη κι ο πόνος βαθύς.

Όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε με βάση τις αξίες που μας δίδαξε και τις οποίες τίμησε με τις πράξεις του μέχρι και το τελευταίο λεπτό της ζωής του.

Η οικογένεια της Ε.Ε.ΘΕ.ΨΥ. αποχαιρετά έναν εξαίρετο πρόεδρο, έναν πρωτοπόρο επιστήμονα, έναν υπέροχο άνθρωπο και δίνει τη υπόσχεση να συνεχίσει το έργο που εκείνος με κέφι και μεράκι δημιούργησε και συντόνισε επί σειρά ετών.”

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b