MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Priscilla: Η ταινία της Σοφία Κόπολα συγκλόνισε τη Βενετία – Χειροκροτήθηκε για 7 λεπτά με την Πρισίλα Πρίσλεϊ να βουρκώνει

Η νέα ταινία της Sofia Coppola με θέμα την θυελλώδη σχέση των Elvis και Priscilla Presley έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας, λαμβάνοντας ένα θερμό χειροκρότημα, που άφησε την Πρισίλα φανερά συγκινημένη.

Monopoli Team

Μία από τις πιο πολυαναμενόμενες πρεμιέρες του φετινού Φεστιβάλ Βενετίας ήταν σίγουρα η νέα ταινία της Σοφία Κόπολα “Priscilla”, με θέμα φυσικά την πρώην σύζυγο του Έλβις, Πρισίλα Πρίσλεϊ (Priscilla Presley).

Χθες λοιπόν έλαβε χώρα η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας, με κοινό στο Lido να ξεσπά σε ένα χειροκρότημα 7 λεπτών για την ταινία της A24. Η Coppola και η Presley παρακολούθησαν την πρεμιέρα μαζί με την Cailee Spaeny και τον Jacob Elordi, οι οποίοι πρωταγωνιστούν ως Priscilla και Elvis – να σημειωθεί ότι η SAG-AFTRA τους επέτρεψε να προωθήσουν την ταινία εν μέσω της απεργίας, καθώς πρόκειται για ανεξάρτητη παραγωγή. Η Presley ήταν εμφανώς συγκινημένη, ενώ αφού στέγνωσε τα μάτια της, αγκάλιασε την Spaeny.

Μετά την ταινία “Elvis” του Baz Luhrmann, η οποία έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους το 2022, ο Elordi είναι ο επόμενος ηθοποιός που αναλαμβάνει να ενσαρκώσει τον “βασιλιά του Rock and Roll” – αυτή τη φορά όμως, με λιγότερο κολακευτικό τρόπο από εκείνον του Luhrmann. Αυτός ο Έλβις είναι εθισμένος στα υπνωτικά χάπια, χάνει την ψυχραιμία του και προσπαθεί να ελέγξει τι φοράει η πολύ νεαρότερη σύντροφός του, ενώ την απατά.

Η Πρισίλα Πρίσλεϊ παρευρέθηκε επίσης στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας νωρίτερα μέσα στην ημέρα, όπου απάντησε με συγκίνηση σε μια ερώτηση σχετικά με το πώς ήταν να ερωτεύεται τον Έλβις σε ηλικία 14 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Crown: Ένας “βασιλικός γάμος” – και ό,τι άλλο γνωρίζουμε για την πολυαναμενόμενη 6η σεζόν12.09.2018

“Είναι πολύ δύσκολο να κάθεσαι και να παρακολουθείς μια ταινία για σένα, για τη ζωή σου, για τον έρωτά σου”, είπε η Presley. “Η Σοφία έκανε καταπληκτική δουλειά. Έκανε τα μαθήματά της, μιλήσαμε μερικές φορές και πραγματικά έδωσα ό,τι μπορούσα για εκείνη”.

“Ήταν πολύ δύσκολο για τους γονείς μου να καταλάβουν ότι ο Έλβις ενδιαφερόταν τόσο πολύ για μένα και γιατί”, συνέχισε. “Και πραγματικά πιστεύω, επειδή ήμουν περισσότερο ακροατής. Ο Elvis μου άνοιγε την καρδιά του με κάθε τρόπο στη Γερμανία: τους φόβους του, τις ελπίδες του, την απώλεια της μητέρας του – την οποία δεν ξεπέρασε ποτέ, μα ποτέ. Και ήμουν το άτομο που πραγματικά, πραγματικά καθόταν εκεί για να τον ακούσει και να τον παρηγορήσει. Αυτή ήταν πραγματικά η σύνδεσή μας. Παρόλο που ήμουν 14 ετών, ήμουν στην πραγματικότητα λίγο μεγαλύτερη στη ζωή – όχι σε αριθμούς. Αυτή ήταν η έλξη. Οι άνθρωποι σκέφτονται, “Ω, ήταν το σεξ. Όχι, δεν ήταν. Δεν έκανα ποτέ σεξ μαζί του. Ήταν πολύ ευγενικός, πολύ μαλακός, πολύ τρυφερός, αλλά επίσης σεβόταν το γεγονός ότι ήμουν μόλις 14 ετών. Ήμασταν περισσότερο σύμφωνοι στη σκέψη και αυτή ήταν η σχέση μας”.

Η ταινία της Κόπολα απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τη Βενετία. Ο κριτικός κινηματογράφου του Variety, Owen Gleiberman, επαίνεσε το “Priscilla” ως “διαπεραστικά αυθεντικό”, προσθέτοντας: “Η Cailee Spaeny και ο Jacob Elordi δίνουν ζωή στο ζευγάρι σε μια ταινία που δεν μαλακώνει τίποτα”.

Το “Priscilla” βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Πρισίλα Πρίσλεϊ, “Elvis and Me”, την οποία η Κόπολα διασκεύασε η ίδια. Η ταινία επικεντρώνεται στη ζωή της Πρισίλα και την ερωτική της σχέση με τον βασιλιά του Rock ‘n’ Roll, ακολουθώντας την από τα πρώτα της χρόνια ως έφηβη στρατιωτικού, που υπηρετούσε στη Δυτική Γερμανία μέχρι την άφιξή της στη Γκρέισλαντ.

Η ταινία έκανε το ντεμπούτο της στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Βενετίας και σηματοδοτεί την επανένωση της Κόπολα με την A24 μετά τη συνεργασία τους στην ταινία “The Bling Ring” του 2013. Παρόλο που η Κόπολα είναι περισσότερο γνώριμη στις Κάννες (κέρδισε εκεί το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για το “The Beguiled” του 2017), δεν είναι άγνωστη στο Λίντο, καθώς το δράμα πατέρα-κόρης “Somewhere” ήταν μια από τις πιο αναγνωρισμένες πρεμιέρες στο φεστιβάλ του 2010. Τελικά κέρδισε και τον Χρυσό Λέοντα.

Η κυκλοφορία του “Priscilla” λειτουργεί ως ένα είδος αντίβαρου στο περσινό “Elvis”, το οποίο αφηγήθηκε την ιστορία του Elvis Presley από την οπτική γωνία του τραγουδιστή. Η έκδοση της Warner Bros. ήταν μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, με εισπράξεις 288 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και οκτώ υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων καλύτερης ταινίας και καλύτερου ηθοποιού για τον Όστιν Μπάτλερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό Φίντσερ μέχρι Λάνθιμο: Οι 10 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο 80ο Φεστιβάλ Βενετίας12.09.2018

Η “Priscilla” αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου από την A24.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b