MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Γύθειο: Διακοπές με νησιώτικο αέρα στη Λακωνία

Η ιστορική κωμόπολη είναι ιδανική για διακοπές δίπλα στη θάλασσα και εκδρομές στη Μάνη.

Γύθειο, Photo by George Girnas on Unsplash
Γύθειο, Photo by George Girnas on Unsplash
Monopoli Team

Με το γραφικό λιμανάκι, τα πολύχρωμα νεοκλασικά, το κατάφυτο νησάκι Κρανάη και τις γύρω αμμουδιές, το Γύθειο Λακωνίας δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται σε νησί. Η ιστορική κωμόπολη είναι ιδανική για διακοπές δίπλα στη θάλασσα και εκδρομές στη Μάνη.

Από τα ωραιότερα μέρη της Πελοποννήσου, το Γύθειο, η πύλη της Λακωνικής Μάνης, 40 χλμ. από τη Σπάρτη, είναι μια ιστορική παραθαλάσσια κωμόπολη που θα σας κάνει να νιώσετε σαν να βρίσκεστε σε νησί. Χτισμένο αμφιθεατρικά στους πρόποδες του Λαρυσίου όρους, σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή με τα πολύχρωμα νεοκλασικά του που καθρεφτίζονται στη θάλασσα.

Με ένα γραφικό λιμάνι όπου θα βρείτε πολλά ουζερί και ψαροταβέρνες, αλλά και ωραίες παραλίες σε κοντινή απόσταση, το Γύθειο αποτελεί αυτόνομο προορισμό στη Λακωνία αλλά και ιδανική βάση για εξορμήσεις σε μια περιοχή που συνδυάζει πλούσια ιστορία, ιδιαίτερη παράδοση και τοπία άγριας ομορφιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕπιστροφή στην Αθήνα: Όλες οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσεις αυτόν τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Κατά τον Παυσανία, η ονομασία του σημαίνει «Γη των Θεών», από την ομηρική λέξη τετράγυον «Γύον» (Γη) + θεός. Ο θρύλος λέει ότι η πόλη ιδρύθηκε από τον Ηρακλή και τον Απόλλωνα, οι οποίοι κατά το χτίσιμο της πόλης ήρθαν σε σύγκρουση εξ αιτίας του μαγικού τρίποδα του Μαντείου των Δελφών. Επειδή όμως ο αγώνας δεν αναδείκνυε νικητή, τελικά κατόπιν της μεταξύ τους συνδιαλλαγής αντί Ηρακλείας ή Απολλωνίας ονόμασαν την πόλη «Γη θεών» με συνέπεια να τιμώνται και οι δύο στην πόλη αυτή. Το σύγχρονο Γύθειο ιδρύθηκε από τον Τζανέτο Γρηγοράκη ή Τζανήμπεη (1742-1813), ο οποίος ήταν ο τρίτος Μπέης της Μάνης, και τους τρεις γιους του, ώστε να γίνει πρωτεύουσα της Ανατολικής Μάνης.

Η καρδιά της πόλης χτυπά στην πολυσύχναστη προκυμαία, εκεί όπου δεσπόζει το εντυπωσιακό νεοκλασικό Δημαρχείο που σχεδίασε ο Ερνέστος Τσίλλερ το 1890. Πίσω από το Δημαρχείο, θα δείτε ένα ακόμη κτήριο σχεδιασμένο από τον Τσίλλερ ,το Παρθεναγωγείο, το οποίο χτίστηκε το 1886.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυναντώντας τον Ντοστογιέφσκι στην Άνδρο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b