MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση εντός και εκτός Αθηνών

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο εντός κι εκτός Αθηνών.

Monopoli Team

Αθήνα

Cine Fix: Προβολή ταινίας “Ουζερί Τσιτσάνης” στο Ηράκλειο Αττικής

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Cine Fix / Σινεμά στο Πάρκο, συνεχίζει να προσφέρει θερινές κινηματογραφικές βραδιές στον χώρο του Κτήματος Fix. Το Σάββατο 19 Αυγούστου φιλοξενεί την ελληνική ταινία του Μανούσου Μανουσάκη, “Ουζερί Τσιτσάνης”. Υπόθεση: Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με το γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο.
19/8, 21:00
Κτήμα Fix, Νέο Ηράκλειο

Park Your Cinema Kids στο ΚΠΙΣΝ: Προβολή ταινίας “Το Γατοξόρκι”

Οι καλοκαιρινές προβολές στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο πλαίσιο του Park Your Cinema Kids, συνεχίζουν να θυμίζουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω και από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. Το Σάββατο 19 Αυγούστου θα προβληθεί η παιδική ταινία “Γατοξόρκι” μεταγλωττισμένη στα ελληνικά. Υπόθεση: Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του.
19/8, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

 6ο Stroggylo Open Air Film Festival: προβολή ταινίας “Η Αυτοκρατορία του Φωτός”

Το 6ο Stroggylo Open Air Film Festival  επιστρέφει και αυτό το Σάββατο με άλλη μια μοναδική ταινία, την “Αυτοκρατορία του Φωτός” με τους Μάικλ Γουόρντ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ και Τόμπι Τζόουνς. Με φόντο μία παραθαλάσσια πόλη της Αγγλίας στις αρχές των ‘80s, η Hilary (Olivia Colman), που εργάζεται σε έναν παλιό κινηματογράφο και ταλαιπωρείται με θέματα ψυχικής υγείας, συναντά το νεαρό Stephen (Micheal Ward), που έχει μόλις πιάσει δουλειά στο σινεμά. Οι δυο πρωταγωνιστές μοιράζονται την ίδια ανάγκη για ανθρώπινη επαφή και μέσα από την παράξενη και τρυφερή τους σχέση θα βιώσουν τη θεραπευτική δύναμη της μουσικής, του κινηματογράφου και της κοινότητας. Μία υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2023, τρεις στα BAFTA και μια στις Χρυσές Σφαίρες.
19/8, 21:00
Αίθριο του στρογγυλού σχολείου Αγίου Δημητρίου

Μουσικό Αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο Ανοιχτό Θέατρο «Σάρα»

Φέτος το καλοκαίρι ο Δήμος Μαρκοπούλου διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του καλοκαιρινού του φεστιβάλ. Την Κυριακή 20 Αυγούστου, θα λάβει χώρα μια μουσική βραδιά, αφιερωμένη αποκλειστικά στην μουσική παρακαταθήκη του μεγάλου ΈΛληνα συνθέτη, Σταύρου Κουγιουμτζή.
20/8, 21:00
Ανοιχτό Θέατρο “Σάρα”, Μαρκόπουλο

Καρδίτσα

Παράσταση “σάμερταϊμ” στο Αρχαιολογικό χώρο Ναού Απόλλωνα

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Στη νέα παραγωγή σάμερταϊμ, η ομάδα bijoux de kant επιλέγει τον ποιητικό λόγο για να μιλήσει για το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, για όλα όσα οι αισθήσεις του σώματος έχουν αντιληφθεί από καιρό ενώ το μυαλό αργεί. Ένας νεαρός ξεναγός. Μια ραδιοφωνική παραγωγός επαρχιακού σταθμού. Μια παράξενη συνάντηση στο έλεος ενός μόνιμου, ανυποχώρητου καλοκαιριού στα ερείπια ενός αρχαιολογικού χώρου κάτω από έναν φαρμακερό ήλιο. Εκείνος περιμένει να χειμωνιάσει για να δροσιστεί. Εκείνη αδημονεί να ’ρθει ο Νοέμβριος για να ζήσει τον έρωτα της ζωής της κάτω από τη βροχή. Όσο το φθινόπωρο γίνεται αφήγηση και το καλοκαίρι ανεβάζει σφυγμούς, η επιστροφή της παλιάς διαδοχής των εποχών όπως την ξέραμε γίνεται η καινούρια ουτοπία. Μια μάταιη προσδοκία. Χαμένοι στις συζητήσεις τους, η Τερέζα και ο Χρόνης υποψιάζονται πως η ανάγκη τους για δροσιά και βροχή πιθανώς να μην ικανοποιηθεί και ξεκινούν δειλά τα πρώτα βήματα της συνειδητοποίησης. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
19/8, 20:00
Αρχαιολογικός χώρος Ναού Απόλλωνα, Μητρόπολη Καρδίτσας

Ρέθυμνο

Μουσική παράσταση Πνοές σε τρεις χορδές στη Φορτέτσα Ρεθύμνου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Η Γεωργία Νταγάκη, δεξιοτέχνης της κρητικής λύρας και ερμηνεύτρια, με μεγάλη γνώση της ελληνικής μουσικής, συνομιλεί επί σκηνής με τον Τάκη Χρυσικάκο σε μια μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο Πνοές σε τρεις χορδές, όπου η μουσική και τα τραγούδια συνδιαλέγονται με την ποίηση και την πεζογραφία. Οι δύο καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια φωνή αφύπνισης για όσα διακυβεύονται στο κατώφλι της κλιματικής αλλαγής και των μη αναστρέψιμων συνεπειών της: μαζί με τη θάλασσα, τα δάση και τον ουρανό, κινδυνεύουμε να απολέσουμε και το σπουδαίο εκείνο κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς που εμπνέεται από αυτά, αφού οι αναφορές στη φύση, τόσο στη μουσική όσο και στη λογοτεχνία, θα γίνονται ολοένα και πιο ανοίκειες για κάθε επόμενη γενιά. Αντιστεκόμαστε με μια γιορτή αφιερωμένη στη φύση και την αναπαράστασή της στην ελληνική μουσική και τη λογοτεχνία. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
19/8, 21:00
Φορτέτσα Ρεθύμνου

Αιτωλοακαρνανία

Μουσική παράσταση “Η καμπάνα του νερού” στα Νεώρια αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

1966: Είκοσι χωριά, καλλιέργειες, δέντρα, δεκάδες μοναστήρια και εκκλησίες, ανάμεσά τους και ο χαρακτηρισμένος ως πολιτιστικό μνημείο ναός της Επισκοπής, βυθίστηκαν για την κατασκευή του υδροηλεκτρικού φράγματος Κρεμαστών. Δύο χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν την περιοχή μεταξύ Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας, βλέποντας τα χωριά τους να αφανίζονται στο όνομα της αναβάθμισης της ενεργειακής παραγωγής της Ελλάδας. Τέσσερις μουσικοί και τραγουδιστές, ένας ηθοποιός κι ένα φορτισμένο κείμενο αναπαριστούν τα πολλαπλά συναισθήματα του ξεριζωμού, της μνήμης, του νόστου και της παράδοσης μπροστά στην αναπόφευκτη ανατροπή της καθημερινής ζωής στο όνομα της «ανάπτυξης» και της «προόδου». Τα τραγούδια και οι μελωδίες από τις παραδόσεις της Αρμενίας, της Καππαδοκίας, του αραβικού κόσμου, της Ρούμελης, της Ισπανίας, της Θράκης, της Κύπρου, των νησιών και του υπόλοιπου ελλαδικού χώρου συν-τονίζουν, συν-χρωματίζουν και συν-βαδίζουν με το κείμενο, με ζητούμενο τη μέθεξη με το κοινό. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
20/8, 21:00
Νεώρια αρχαιολογικού χώρου Οινιαδών

Θεσσαλονίκη

Παράσταση “Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών / Mια Αποκάλυψη” στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Ο Γιώργος Μουλουδάκης, η Σοφία Χιλλ και το Studio 19st παρουσιάζουν την παράσταση πολυμέσων με τίτλο “Και η φωνή αυτού ως φωνή υδάτων πολλών”/μια Αποκάλυψη στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης. Με εκκίνηση την Αποκάλυψη του Ιωάννη και με ψηφιακές μεταλλάξεις πορτραίτων Φαγιούμ, ψηλαφεί το ψυχικό τραύμα της εξακολουθητικά επικείμενης μες στους αιώνες καταστροφής, που στις μέρες μας βαφτίζεται κλιματική κρίση.

Χρησιμοποιούνται πολλαπλές προβολές, surround ήχος, σε πραγματικό χρόνο διαμόρφωση οπτικοακουστικών ψηφίδων, δρώσα επί των προβολών ηθοποιός (Σοφία Χιλλ), ζωντανή μουσική (Γιώργος Μουλουδάκης), αντιμαχόμενοι επιστημονικοί διάλογοι, ιερά κείμενα, πολύγλωσσες καταγραφές λειτουργικών ανά την υφήλιο τελετών, καθώς και μια αιρετική εκφορά λόγου της ηθοποιού στις προβολές, παράλληλα με αντίστοιχα απρόσμενη χρήση ηχητικών τοπίων από τον Γ. Μουλουδάκη και το Studio 19st (Κώστας Μπώκος, Βασίλης Κουντούρης). Η παράσταση θεμελιώνεται στη θέση πως ο άνθρωπος δεν είναι το κέντρο, μα ένας ακόμα φιλοξενούμενος, αυτού του σύμπαντος, και πως η κλιματική κρίση είναι μια ουρανομήκης ευκαιρία εμπέδωσης στον παρόντα χρόνο μιας κουλτούρας Ιερού Ακατάλυτου για το κοινό μας σπίτι.
20/8, 21.15
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b