MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για δωρεάν διασκέδαση εντός και εκτός Αθηνών

Για ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο, συγκεντρώσαμε όλες τις εκδηλώσεις, προβολές, παραστάσεις και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο εντός και εκτός Αθηνών.

Monopoli Team

Αθήνα

Cine Fix: Προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους στο Νέο Ηράκλειο

Ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, μέσω του προγράμματος Cine Fix / Σινεμά στο Πάρκο, συνεχίζει να προσφέρει θερινές κινηματογραφικές βραδιές για όλες τις ηλικίες, στον χώρο του Κτήματος Fix. Το Σαββατοκύριακο μας υποδέχεται με ένα νοσταλγικό μιούζικαλ και μια παιδική ταινία. Το Σάββατο, παρουσιάζει το “Grease” με τον Τζον Τραβόλτα και την Ολίβια Νιούτον-Τζον.  Ένας θυελλώδης εφηβικός έρωτας, που αποτέλεσε την μεγαλύτερη επιτυχία για το αμερικανικό box-office του 1978, αλλά και το πιο εμπορικό μουσικό φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου. Την Κυριακή θα προβληθεί η ταινία “Γατο…Συμμορία: Η Αρχή”. Υπόθεση: Ο Τοπ Κατ, ένας καταφερτζής κι εγωιστής γάτος που ζει μοναχικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης, γνωρίζει τον καλοκάγαθο Μπένι και τον μπλέκει στις περιπέτειές του. Η πιο παράτολμη από αυτές είναι να κλέψουν τα διαμάντια του Κυρίου Μπιγκ, του μεγαλύτερου κακοποιού της πόλης, κάτι που δεν μπορούν να καταφέρουν χωρίς­ την υπόλοιπη γατο-συμμορία, τους Τριζάτο, Ξεφτέρη, Τρομάρα και Σιου Σιου.
12, 13/8
Κτήμα Fix, Νέο Ηράκλειο

6o Stroggylo Open Air Film Festival: προβολές ταινιών “Νυκτόβια Πλάσματα” και ” Τ0 Σκαρί”

Οι ταινίες “Το Σκαρί” και “Νυκτόβια Πλάσματα”

Το 6o Stroggylo Open Air Film Festival συνεχίζει δυναμικά και τον Αύγουστο, αφιερώνοντας κάθε μέρα και σε ένα διαφορετικό είδος κινηματογράφου. Τα Σάββατα ισοδυναμούν με οσκαρικές ταινίες κι έτσι το Φεστιβάλ προβάλλει την πολυσυζητημένη ταινία “Νυκτόβια Πλάσματα” με την Έιμι Άνταμς και τον Τζέικ Τζίλενχαλ. Υπόθεση: η Σούζαν είναι μια ευκατάστατη, αλλά παγιδευμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο επιμελήτρια εκθέσεων ζωγραφικής, η οποία λαμβάνει το αδημοσίευτο μυθιστόρημα του πρώην άντρα της που έχει να δει χρόνια. Διαβάζοντάς το, αρχίζει να παρασύρεται σε έναν απειλητικό μα γοητευτικό εφιάλτη. Υποψήφια για 11 Βραβεία BAFTA 2017, 1 Όσκαρ 2017 και 3 Χρυσές Σφαίρες 2017 που απέσπασε τη μια.

Την Κυριακή θα μας ταξιδέψει με μια μαλτέζικη ταινία, “Το Σκαρί”, η οποία χάρισε στη Μάλτα την πρώτη υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας. Υπόθεση: o Τζέσμαρκ είναι ένας νεαρός ψαράς που προσπαθεί με την ξύλινη βάρκα του να κερδίσει τα προς το ζην για τη σύζυγό του και το νεογέννητο παιδί τους. Έρχεται όμως αντιμέτωπος με τις μεγάλες τράτες, την παράνομη αλιεία, τους αυστηρούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις κλίκες που λυμαίνονται την ιχθυαγορά του νησιού. Bραβείο ανδρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Σάντανς στο τμήμα World Cinema Dramatic Competition.
12, 13/8, 21:00
Αίθριο του Στρογγυλού Σχολείου Αγίου Δημητρίου

Park Your Cinema Kids: Προβολή ταινίας “O Βασιλιάς Γάϊδαρος”

Οι καλοκαιρινές προβολές, στο πλαίσιο του Park Your Cinema Kids, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα θυμίσουν σε μικρούς και μεγάλους ότι η μαγεία μπορεί να κρύβεται πίσω και από τις φαινομενικά πιο συνηθισμένες ιστορίες και ότι οι εκπλήξεις δεν σταματούν ποτέ. Το Σάββατο 12 Αυγούστου παρουσιάζει την ξεκαρδιστική ταινία κινουμένων σχεδίων “O Βασιλιάς Γάϊδαρος”. Υπόθεση: Ο Μανγκού, ένας χαρούμενος και ανέμελος γαϊδαράκος, κάνει τα δικά του όνειρα μέχρι που -από τύχη- καταλήγει να θεωρείται ο πιο δημοφιλής διάδοχος του θρόνου, με αφορμή την επικείμενη αποχώρηση του βασιλιά λιονταριού. Δεν του περνάει από το μυαλό ότι πρόκειται για πλεκτάνη της δολοπλόκου αλεπούς που έχει τα δικά της κίνητρα και θέλει να θολώσει τα νερά της διαδοχής του λιονταριού. Θα καταφέρει ο Μανγκού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να γίνει ο επόμενος αντάξιος βασιλιάς ή θα καταλήξει να είναι σκέτο πιόνι; Θα εκπληρώσει η πονηρή αλεπού τα δαιμόνια σχέδια της; Θα συνέλθει ποτέ το βασίλειο από το χάος; Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
12/8, 21:00
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Προβολή ταινίας “Επιχείρηση Αρκτική” στον Χώρο Πολιτισμού και Νεολαίας Καλλιθέας

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει ο δήμος Καλλιθέας, στο πλαίσιο του προγράμματος “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023”  συνεχίζονται και τον Αύγουστο. Το Σάββατο 12 Αυγούστου ο Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας Καλλιθέας θα φιλοξενήσει τη νορβηγική ταινία “Επιχείρηση Αρκτική”. Υπόθεση: τρία νεαρά αδέρφια μένουν κατά λάθος μόνα τους στο νησί Σπιτσβέργκεν εν μέσω μιας σφοδρής χιονοθύελλας. Και καθώς κανείς στην ηπειρωτική χώρα δεν γνωρίζει πού βρίσκονται, πρέπει να παλέψουν μαζί – και μόνοι τους – για να επιβιώσουν.
12/8, 21:00
 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 

Λήμνος

Μουσική παράσταση «Υψιπύλη» του Μιχάλη Παρασκάκη στο Kournos Music Festival

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης

Το Kournos Music Festival  επιστρέφει για τρίτη χρονιά στο όμορφο νησί της Λήμνου, προσφέροντας μοναδικές μουσικές εμπειρίες. Το Σάββατο 12 Αυγούστου, ο δραστήριος συνθέτης Μιχάλης Παρασκάκης παρουσιάζει τη νέα όπερα δωματίου, εμπνευσμένη από την ιστορία του νησιού, την «Υψιπύλη», με τη συμμετοχή του βαρύτονου Γιώργου Ιατρού και του ακορντεονίστα Κωνσταντίνου Ζιγκερίδη. Το μουσικό αυτό έργο, ένα κοφτερό, ρωμαϊκό ψυχογράφημα της θρυλικής βασίλισσας που συνομιλεί με φλέγοντα ζητήματα της εποχής μας (το ταξικό, τα έμφυλα δικαιώματα, τη γυναικεία χειραφέτηση), θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τους σκοπούς της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και της παιδικής χορωδίας του Δήμου Λήμνου.
12/8, 21:00
Παλαιό Καφενείο, Καρπάσι, Λήμνος

Φωκίδα

Οι Θοδωρής Κοτονιάς και Σαββέρια Μαργιολά live στο 5ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»

Το 5ο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» ρίχνει αυλαία το Σάββατο 12 Αυγούστου προσφέροντάς μας μια απολαυστική καλοκαιρινή βραδιά. Οι Θοδωρής Κοτονιάς και Σαββέρια Μαργιολά μάς καλούν σε μαγικές στιγμές με τραγούδια “εκτός χρόνου” από την παράδοση έως το σήμερα. Δύο καλλιτέχνες με ευαισθησία, δύναμη και καλλιτεχνικό ήθος που έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από τον κόσμο.
12/8, 21:15
Αργοτίνα Φωκίδας

Λουτράκι

Συναυλία με τον Γιώργο Μίχα στο Loutraki Festival

Πηγή: Loutraki Festival

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το Loutraki Festival φέτος το καλοκαίρι, ο Γιώργος Μίχας παρουσιάζει τον καινούργιο του δίσκο με τίτλο, “Με παρτενέρ τη Σελήνη”. Σε μία απολαυστική μουσική βραδιά ο τραγουδιστής μοιράζεται παλιά και νέα τραγούδια και ένα δίσκο τον οποίο συνυπογράφει με τον Σωκράτη Μάλαμα. Στα τραγούδια του άλμπουμ συναντάμε επίσης την Ιουλία Καραπατάκη, την Τζώρτζια Κεφαλά, την Βασιλική Διαλυνά και τον Πέτρο Μάλαμα.
12/8, 21:00
«Καλαβρία», Πίσια, Λουτράκι

Νάξος

Παράσταση “Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος” στον Πύργο Μπαζαίου

Φωτογραφία: Υπουργείο Πολιτισμού

Η παράσταση Ποιητικά να κατοικεί ο άνθρωπος των Μιχάλη και Παντελή Καλογεράκη βασίζεται στην ποίηση και στον αναστοχασμό των ποιητών από διαφορετικές γενιές και τόπους. Μουσικές, τραγούδια, λόγος και εικόνες δημιουργούν έναν ιστό από διαχρονικές ιστορίες για την ποικιλομορφία της φύσης και την επίδρασή της στον ψυχισμό και την εξέλιξη του ανθρώπου. Αφού κυριάρχησε στη γη, έπειτα στα ζώα και τέλος στον ίδιο τον συνάνθρωπο, έρχεται τώρα αντιμέτωπος με τις συνέπειες των πράξεών του, που απειλούν την κλιματική ισορροπία. Η διαχείριση της κλιματικής κρίσης από τον άνθρωπο αποτελεί το σύγχρονο ισχυρό διακύβευμα. Το μάταιο της ύπαρξης να γίνει όχι αιτία καταστροφής και εκμετάλλευσης, αλλά αφορμή για προσφορά, σεβασμό και εκτίμηση της φθαρτότητας των πραγμάτων. Η τέχνη φωτίζει τον δρόμο της αλλαγής, της αντίληψης και της συμπεριφοράς μας προς τη φύση. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ
12/8, 21:00
Πύργος Μπαζαίου, Νάξος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b